VAR meet wederom met 2 maten

19
1295
Fran Sol scoorde helaas in buitenspelpositie (foto (c) Toin Damen)

Akkoord, we moeten gewoon naar onszelf kijken dat we niet hebben gewonnen van een zwak NAC. Wat wel vaststaat is dat de VAR en Willem II een ongelukkig huwelijk blijft. Waar Willem II dit seizoen al diverse negatieve beslissingen van de VAR tegen heeft gehad, had de VAR gisteren in moeten grijpen bij het penalty moment, maar deed hij dat om onverklaarbare redenen niet. Waar bij Heracles-Groningen een penalty werd geannuleerd vanwege een handsbal in een voorafgaande fase, had de VAR nu moeten ingrijpen vanwege buitenspel van Te Vrede. Helaas gaf de VAR nu niet thuis.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Grenzen
Gast
Grenzen

Kristinnson vandaag 3goals gemaakt.Had gister opgesteld moeten worden i.p.v.Dankerlui!!

@win
Lid
@win

Want?
Dankerlui is geen rechtsbuiten, maar dat is Kristinsson ook niet.

Rene
Gast
Rene

Kristinsson is in ieder geval nog een aanvaller. Dat is Dankerlui zeer zeker niet.

@win
Lid
@win

Klopt. Maar dat maakt hem niet per definitie geschikter als rechtsbuiten dan Dankerlui. Dankerlui was in de jeugdopleiding bij Ajax jarenlang wel rechtsbuiten, Kristinsson heeft daar nooit echt gespeeld.

Voor beide keuzes is wat te zeggen, maar beide keuzes zijn ook gemankeerde keuzes.

Jaap Aap
Gast
Jaap Aap

Met Lewis als back heb je geen echte rechts buiten nodig!

Sia
Gast
Sia

Niet mauwen. Voorafgaand aan de 1-2 maakten jullie een overtreding. 2-2 is gewoon terechte uitslag van een enorm zwakke derby.

Snorro
Lid
Snorro

Gooi jij je ogen maar weg. Die zijn helemaal kapot. Was perfect op de bal. Had scheidsje goed gezien.

TTB
Lid
TTB

Beetje onnodige stemmingmakerij dit Tilbo. WillemIIgoals heeft in deze gewoon gelijk: “Een speler die zich in buitenspelpositie bevindt en die de bal ontvangt van een tegenstander die de bal bewust speelt (behalve bij het maken van een redding door een tegenstander), wordt niet beschouwd als een speler die voordeel trekt” https://www.knvb.nl/downloads/bestand/4841/spelregels-veldvoetbal-versie-14-aug-2018 En dat voordeel trekken is een van de opties om te fluiten voor buitenspel. Dus er is hier terecht niet voor gefloten. De VAR had misschien kunnen/moeten kijken naar de overtreding op Palacios, dat dan weer wel. Verder was het gewoon een slechte wedstrijd, moeten we naar onszelf kijken… Lees verder »

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Stond die tevrede niet buitenspel dan?moraalsjaak!het is nou al de zoveelste dat er met 2 maten gemeten wordt!!heracles niet gezien?!de var is een grote farce en heeft ons al een punt of minimaal 5 gekost!nu jij weer met je spelregelboek bij de hand bijdehand!

TTB
Lid
TTB

Jawel, te Vrede stond buitenspel. Maar, buitenspel op zichzelf is geen overtreding. Het kan alleen bestraft worden in bepaalde situaties. Van zo’n situatie was dus in dit geval geen sprake. Lees de betreffende passage uit dat “spelregelboek” anders even door, misschien snap je het dan. Wat betreft Heracles, over de eerste penalty kun je inderdaad twisten of die terecht wordt teruggedraaid. De tweede ging duidelijk een handsbal aan vooraf en wordt dus terecht teruggedraaid (Roda thuis in de beker afgelopen seizoen was precies hetzelfde; vervang de penalty door de goal). Ben het met je eens dat de VAR tot nu… Lees verder »

Robby
Lid
Robby

Het naar de grond brengen van Palacios is ook geen overtreding TTB?? Desondanks hadden we los van dit incident gewoon moeten winnen door na de 1-2 door te gaan en de wedstrijd te beslissen. Dan had dit penalty moment niets meer uitgemaakt.

jelle
Gast

****** var
*edit door Tilbo*
Jelle laat ernstige ziektes achterwege, denk ff na man!!!

Snorro
Lid
Snorro

Beste Jelle,

Ik denk dat ik namens het gros van de supporters spreek wanneer ik je vraag hier op te flikkerend met die kansloze berichten met die ziektes erin. Dat willen we liever niet. Dat doe je maar in Breda, Rotterdam of Den Haag!

Tricolores Forever
Lid
Tricolores Forever

Ik neem aan dat je eigenlijk varkenkar bedoelt?

WillemIIgoals
Lid
WillemIIgoals

Zoals ik al op een reactie van een ander artikel gereageerd heb, is dit jammer genoeg geen buitenspel. De bal komt met deze voorzet terecht bij meissner die zonder druk van Te vrede de bal kopt. Waar te vrede daarna wel een overtreding maakt op palacios waar naar had gekeken moeten worden is dit wel een beetje stemmingsmakerij.

Loepoog
Lid
Loepoog

De bal wordt toch echt richting Te Vrede gespeeld. Een meter of 4 te kort, maar dat ligt aan het bedroevende niveau van de nakker. Sterker nog, op het moment van spelen staan Meissner en Te Vrede maar een metertje bij elkaar vandaan. Meissner schat de bal een stuk beter in en Te Vrede gaat het duel niet eens aan omdat hij erop rekent dat die van ons ook niet kunnen voetballen. Maar dat metertje verschil was wel buitenspel.

WillemIIgoals
Lid
WillemIIgoals

De bal wordt wel richting te vrede gespeeld maar daarna neemt hij niet deel aan het spel en staat hij minimaal een paar meter van meissner vandaan, volgens de regels moet er alleen gefloten worden voor buitenspel als je ook meedoet aan het spel… Hoe jammer het ook is en hoe lekker je kan zeiken over de VAR, was dit geen buitenspel.

Grenzen
Gast
Grenzen

Nac heeft al een paar keer pech gehad met de beslissingen van de VAR. Dus je kon erop wachten.

roemir
Lid
roemir

Willem II niet dan?