VAR bezorgt Willem II nederlaag in Heerenveen

49
1875
Debutant Bogert in het nauw tussen Wellenreuther en Vlap (foto: (c) Toin Damen)

Willem II speelde een slechte eerste helft in Heerenven maar een ijzersterke tweede helft. De VAR  maakte een fout bij de 3-0 en bij de overreding van Meisner ging hij wederom in de fout . Willem II raakte drie keer de paal en lat.

(verslag: willem-ii.nl)
WILLEM II TE LAAT OP STOOM IN HEERENVEEN
Willem II is er niet in geslaagd het bekerwonder in Tilburg een glansrijk vervolg in de competitie te geven. In Friesland hadden de Tricolores een helft lang nodig om de spreekwoordelijke bekerchampagne uit de benen te spelen. De inhaalrace na de rust kwam te laat: 4-2.

Een combinatie van “euforie én vermoeidheid in de benen” na het volksfeest van afgelopen donderdag in Tilburg was er volgens trainer Adrie Koster debet aan dat Willem II in Heerenveen een veel te slappe eerste helft op de mat legde. “We gaven niet thuis en speelden met de linies te ver uit elkaar. In de rust hebben we dat kunnen corrigeren waarna we compacter zijn gaan spelen. Toen begon het te lopen maar het is doodzonde dat we het in de eerste 45 minuten zo hebben weggegeven. Het was in dat opzicht een leerzaam potje voor ons”, stelde de coach vast.

Inhaalrace
Al na vier minuten werd Willem II, dat zonder aanvoerder Jordens Peters (rust na de bekerveldslag tegen AZ) aantrad, gedwongen tot een inhaalrace in het Abe Lenstra-stadion. Een Friese counter via de linkerflank belandde bij eindstation Michel Vlap, die de bal behendig over keeper Timon Wellenreuther wipte: 1-0.

Niet op adem
Willem II kreeg in de beginfase nauwelijks kans om op adem te komen en moest zes minuten later al een tweede doelpunt incasseren. Victor van den Bogert, na een invalbeurt tegen Spakenburg in het bekertoernooi nu met een basisplek debuterend in de eredivisie, maakte na een sliding ongelukkig hands in het strafschopgebied. Sam Lammers had vanaf elf meter geen boodschap aan de recente ‘penalty killer’-status van Wellenreuther: 2-0.

Beter in spel
Na de Friese overrompelingsfase kwam Willem II wat beter in het spel. Het was na een halfuur spelen via Daniel Crowley (schot naast) voor het eerst gevaarlijk. Toch moesten de Tilburgers vlak daarna de 3-0 slikken. Opnieuw was het Lammers die scoorde; zijn inzet werd afgekeurd wegens buitenspel maar de VAR trad corrigerend op.

Wederopstanding
Het pleit leek daarmee beslecht in Friesland, maar Willem II herpakte zich. Diego Palacios was de eerste die namens de Tricolores een waarschuwing uitdeelde met een schot op de paal. Via Alexander Isak was het in de 54e minuut wél raak. De spits tekende voor 3-1 met een bekeken schuiver in de linkerbenedenhoek.

Kansenfestival
Het was voor Willem II het sein om vol de aanval te zoeken. Vangelis Pavlidis zorgde na een dik uur spelen voor de aansluitingstreffer na een assist van Isak. De bezoekers zochten vervolgens fanatiek maar tevergeefs de gelijkmaker. Crowley (schot van dichtbij geblokt), Isak (zijnet), Kristófer Kristinsson (net te laat met het hoofd) en Renato Tapia (te zachte uithaal) waren de hoofdrolspelers in het Tilburgse kansenfestival, dat uiteindelijk geen punten voor Willem II opleverde. Aan de andere kant was het oud-Willem II’er Ben Rienstra die in blessuretijd Heerenveen naar de 4-2 loodste.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Wa un beleid
Gast
Wa un beleid

Om Pavlidis kan Koster toch ook niet meer heen. Is werkelijk elke wedstrijd beslissend met doelpunt of assist. Schiet met scherp vanaf rand 16.
Halve finale beker de assist op Isak. Spitspositie volgend jaar is al ingevuld.

jbj.ot
Gast
jbj.ot

Even off topic;
Er is een filmpje in omloop van Stijn Vreven dat hij staat te snuiven…

😂😂😂

Ps is geen fake !

Snorro
Gast
Snorro

Klopt idd. Dat verklaart meteen waarom hij altijd als totaaldebiel lang ‘de lijn’ staat.

@win
Gast
@win

Wie?
Lekker belangrijk…

KruikenTrots
Gast
KruikenTrots

De VAR bezorgt ons hier geen nederlaag. Dat heeft de slechte eerste helft gedaan. De VAR is een gegeven en doelpunt was geen buitenspel en Meissner maakte een domme overtreding. Eerste helft stond je niet goed en werdt je op bijna alle fronten afgetroefd. Tweede helft goed herpakt, en kom je net te kort voor een puntje. Op naar de Graafschap.

Maddock
Gast
Maddock

De VAR zou bij Ajax PSV en Feyenoord nooit de grensrechter overruled hebben. De grensrechter stond op een lijn. Je zet echt zo’n man voor lul.

@win
Gast
@win

Op basis van de beelden is het niet vast te stellen of het buitenspel was of niet. Cmera staat niet op één lijn, het is echt niet te zien. OP dat moment mag de VAR De grensrechter niet overrulen (zie Ajax gisteravond, de bal van Mazraoui wel of niet over de lijn) volgens de regels. Is wel gebeurd, is weer droevig.

destaas
Gast
destaas

3-4-3 spelen as weekend. En vdBogert niet meer opstellen. Veel te onzeker. En wat ia er in godsbaam met vrousai aan de hand, je hoort er helemaal niks over.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Leuk zo’n opmerking wordt ie ook zekerder van!

SargentD
Gast
SargentD

Ik ben ook blij dat ze de Ligt na zijn dramatische debuut in nooit meer opgesteld hebben in Oranje…

Bombarda99
Gast
Bombarda99

Ik vond dat Van de Bogert zich in de 2e helft uitstekend herstelde. In de beginfase werd hij inderdaad overrompeld maar dat is geen schande. Geef die jongen een paar weken de kans en hij draait probleemloos mee. Hij zal de komende weken sowieso aan de bak moeten vanwege de schorsingen van Meissner en Heerkens. Als Jordens dan nog geblesseerd is wordt de spoeling erg dun, maar als hij terug is heb je met Peters/vd Bogert een prima centrum staan.

JoeKeenan
Lid
JoeKeenan

Ben juist blij met zijn debuut, eerste helft was iedereen ondermaats niet alleen Victor. Hij heeft uitsraling en fysiek mee, als hij wat zekerder wordt en handelingssnelheid omhoog gaat kan dit een hele waardevolle verdediger worden voor onze club.

Vak M
Gast
Vak M

Wie zouden we wel moeten opstellen dan? Heerkens en Meissner zijn geschorst. Peters misschien nog niet fit.

Joris
Gast
Joris

Wat ons de nederlaag in Heerenveen bezorgt is een dramatische eerste helft…
En wat zorgt voor een dramatische eerste helft, is dat je de wedstrijd begint met Crowley op de linker vleugel.
Het middenveld werd volledig overlopen en er zat geen voetbal in… Vrij logisch als je je beste speler en spelverdeler ergens anders neer zet…
Maar dat geintje heeft ons eerder in het seizoen al een aantal punten gekost en nu helaas weer! Kap daar eens mee Adrie!

Bert
Gast
Bert

Afgelopen donderdag hebben we met Crowley op links vanaf de 2e helft Az helemaal bij de strot gegrepen. Sommige supporters lijken echt te lijden aan een selectief geheugen. En komt er ook nog eens bij dat het logisch is dat je 442 speelt met 2 spitsen in vorm, terwijl alle buitenspelers uit vorm, geblesseerd of geschorst zijn.

Tovenaar
Gast
Tovenaar

Naast de soms mooie aanvallende acties die we de 2e helft gezien hebben nog een positief punt aan deze wedstrijd nl. dat Meissner volgende week niet mee mag doen al moet ik wel toegeven dat hij het tegen az redelijk gedaan heeft. Wat een domme actie en dat in de middencirkel. Volgende week mogelijk een nieuwe kans voor Victor

In hart en nieren
Gast
In hart en nieren

Voordeel dat Meisner niet mag meedoen?Heerkens is ook geschorst. Laten we hopen dat Peters en Lewis kunnen spelen anders zal het zeker geen voordeel zijn dat Meisner niet speelt,

Maddock
Gast
Maddock

Dries Saddiki op de plaats van Meissner. Gewoon doen Adri.

Wally58
Lid
Wally58

Lekker alleen het negatieve zien van Meissner de twee fouten van Victor niet gezien ? Eerste goal moest hem vasthouden bij duel, tweede dom hens gemaakt gaat veelte snel liggen zie je vaak bij hem kijk maar na !! Hopen snel Peeters en Meisnner weer samen achterin zo hebben we ook de finale gehaald !

JoeKeenan
Lid
JoeKeenan

Gewoon van de Bogert er in! Vertrouwen geven!

Dirruk
Gast
Dirruk

Had vandaag toch liever de 3 punten meegenomen uit Heerenveen zodat we volgende week tegen Graafschap een foutje konden maken en zo nak nog wat dieper in de stront kunnen duwen.

Losnarf
Gast
Losnarf

NAC gaat wel degraderen. Gaan geen 5 punten meer goed maken op de Graafschap. Jammer van deze wedstrijd maar ze hebben er heel hard voor gewerkt.

drobs
Gast
dRobs

We hebben toch geleerd bij de jeugd dat wanneer je uit jouw doel komt dan moet je hem hebben. Oké de eerste keer vergaf ik het hem nog, maar 2x zo’n stomme fout maken…?🤔

Sooike
Gast
Sooike

Idioot

ronald tricolore
Gast
ronald tricolore

Kwatspraat…. een van de beste keepers die we gehad hebben de laatste 10 jaar

@win
Gast
@win

Daar zal ‘ie boodschap aan hebben, dat dRobs het hem vergeeft shutmouth

Ben
Gast
Ben

Zonder VAR hadden we derde gestaan, ik ben er helemaal klaar mee.

koen kooiman
Gast
koen kooiman

Als Willem II in de tweede helft tegen Heerenveen net zo speelt tegen de Graafschap mag het geen probleem zijn

kukeltje
Lid
kukeltje

Zullen we even wachten met Vvan de Bogert de beoordelen. We hadden ook allemaal een oordeel over Lewis vorig jaar. Kijk eens waar hij nu staat.
Noodgedwongen gebracht en twee ingelukkige momenten. Vertrouwen geven en afwachten!

Suikerklontje
Gast
Suikerklontje

VAR was een lachertje vandaag. Als hij meissner rood geeft moet hij Vlap even later ook rood geven. Trapt Dankerlui bewust van achter zonder intentie om de bal te spelen. Scheids en VAR waren heel de wedstrijd aan het zoeken om willem ll te benadelen

Zero13
Gast
Zero13

Of we blijven met zijn allen achter ons clubke staan, remember afgelopen donderdag…..?

Robby
Gast
Robby

Lompe overtreding van Meissner maar is maximaal geel geen rood. Verder ook moeite met de penalty wat moet Victor dan, armen er af schroeven? 3e goal was geen buitenspel dus terecht goed gekeurd. Desondanks raak je 3x de paal en had je met een beetje mazzel nog gewoon kunnen winnen. Isak gaat zn draai steeds beter vinden, benieuwd hoe hij speelt tegen de versterkte defensie van de graafschap.

OldskooL
Gast
OldskooL

Gal had ik in 1e instantie ook buitenspel gevoel,na paar keer terug gezien te hebben twijfel ik. Meißner twijfelde ik ook of hij speler wel raakte, naderhand klaagde spelers er niet over en Heerkens zei dat t terecht was. Miste dan ook rode kaart voor Vlap die overtreding maakte op Dankerlui in 2e helft. Dacht nog handsbal te zien van de verdediger van Heerenveen. Maar goed VAR maakt het er niet beter op en zo eerlijk is het ook niet. Buiten dit hadden wij gewoon 1e helft beter moeten voetballen en dat heeft ons genekt. 2e helft werd ik wel… Lees verder »

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Volgende week geen Meisner en geen Heerkens met Peters Lewis als ?? Zeg ik Mathijsen en van Nieuwstadt. Trekt oe voetbalschoenen maar aan komende week😉

Doofey
Lid
Doofey

1e helft hoeven we niet eens over te discussieren, terecht 3-0 achter, die VAR beslissing even buiten beschouwing gelaten. 2e helft verbazingwekkend ander Willem II gezien. Veel kansen waar er gewoon meer gescoord moet worden, dan hebben we het nergens meer over. 3x paal en lat, dat moet beter. Rode kaart heel makkelijk gegeven, maar ja dat krijg je met de scheidsrechters in Nederland die afgebrand worden door hun eigen baas als ze een foutje maken, geen ballen meer. Het was wel gewoon een lompe overtreding uiteraard.. De komende wedstrijd is nu wel heel belangrijk, en met onze 2 geschorsten… Lees verder »

rood wit en blauw
Gast
rood wit en blauw

Off topic…indien mogelijk en haalbaar Lamprou van Fortuna halen…wat scoort die makkelijk.

TilBrow@
Beheerder

Bogert schlemiel in de eerste helft, zag er een paar keer niet goed uit! Kwam ook doordat het elftal te ver uit elkaar stond, te veel ruimte tussen de linies waardoor achterste linie overlopen werd. Tweede helft beter herpakt, toch goed van Koster om hem een kans te geven. Jammer van die lompe overtreding van Meisner, was het kantelpunt achter op zeker nog gelijk kunnen spelen!

vanderGijp
Lid
vanderGijp

Over de VAR ben ik niet te spreken. Zie het item van van de bogert wat ik daar mee bedoel in uitleg.

1e helft ongelukkig door 2 grote fouten die afgestraft worden. En dan dat VAR moment waardoor het 3-0 staat.

2e helft is er gestreden door Willem II en komen we terug. Jammer dat Meissner rood krijgt anders loop je over Heerenveen heen want die hadden voor de rode kaart gewoon niets meer te vertellen in eigen huis.

Hopelijk zijn Peters en Lewis tegen De Graafschap weer hersteld want dan MOETEN er toch wel 3 punten gepakt worden.

WillemIIgoals
Lid
WillemIIgoals

Het feit dat Bakx de var was verklaart een hoop…

Bobby
Gast
Bobby

Bax is een neukfout eerste klas!

roemir
Gast
roemir

Baks is een tyfusrat

roemir
Gast
roemir

oja en we hadden pech

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Nu hopen dat Feyenoord en AZ winnen zodat de schade beperkt blijft op naar volgende week naar een belangrijke thuis wedstrijd tegen de graafschap

LRR
Gast
LRR

Eerste situatie kan de VAR het doelpunt nooit goedkeuren. De grensrechter staat er beter voor dan de camera en bij twijfel mag de VAR niet overrulen! Rode kaart is een fout van de scheids en hier kan de VAR niks aan doen. Uit de beelden kan de VAR de beslissing niet 100% tegenspreken. Scheids trekt gewoon veel te gemakkelijk rood. Dit is gewoon nooit een rode kaart. Niet eens natrappen maar gewoon ongelukkig op zijn hiel. Domme overtreding dus geel was terecht geweest.

barry
Lid
barry

Helemaal mee eens LRR!

drobs
Gast
dRobs

Was te verwachten door de wedstrijd van donderdag. Niet boeiend dat de VAR ons “nekt”. Volgende week moeten we er staan met een fitte selectie!

roemir
Gast
roemir

Wel boeiend dat de VAR ons nekt. Die hebben alle tijd om bepalende momenten terug te kijken met moderne technieken en dan zetten ze daar een Tilburg-hater als Baks neer. Godverdomme…stickers laten maken “ik rem niet voor Baks” net zoals ooit over Scheringa. Ik stem voor!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Slechte 1e helft in combinatie met bal tegen lat en 2× paal en die hoerige var/scheids doen ons de das om.

Bavel
Gast
Bavel

En twee goals makkelijk weggeven… 2e helft gezien zoals het hoort…