UPDATE: Straf bekend en geaccepteerd: lege KingSide tegen Vitesse!

75
4487

De straf is uitgesproken en Willem II heeft deze geaccepteerd. De KingSide moet leeg blijven tijdens de wedstrijd tegen Vitesse. Nu zorgen dat er een geweldige sfeer gemaakt gaat worden buiten het stadion! 

Bericht WillemII:

Naar aanleiding van de ongeregeldheden met vuurwerk bij de thuiswedstrijd tegen NAC Breda, heeft de tuchtcommissie besloten Willem II de volgende straf op te leggen.

Het bericht van de KNVB
– een onvoorwaardelijke geldboete van € 7.500,-;
– het spelen van de eerstvolgende thuiswedstrijd van het eerste elftal in de competitie of play-offs van de KNVB vier weken na 6 april 2018, waarbij de personen die een seizoenkaart hebben voor de vakken A, B en C (KingSide) geen toegang mogen hebben tot het stadion. De betreffende vakken zullen tijdens de wedstrijd leeg moeten blijven.
– het spelen van de eerstvolgende thuiswedstrijd van het eerste elftal in de competitie, bekercompetitie of play-offs van de KNVB zonder publiek. Dit gedeelte van de straf is geheel voorwaardelijk met een proeftijd van 1 jaar.

Straf geaccepteerd
Willem II liet de KNVB in een eerder stadium weten het schikkingsvoorstel van de aanklager niet te accepteren. Na het inwinnen van juridisch advies, heeft de club besloten om de door de tuchtcommissie opgelegde straf te accepteren en niet in beroep te gaan.

‘Erg teleurstellend’
Algemeen directeur Berry van Gool: ‘Ondanks dat we de ongeregeldheden veroordelen, accepteerden we het voorstel in eerste instantie niet, omdat we vinden dat de daders gestraft moeten worden en niet de onschuldige en goedwillende supporters. Het is erg teleurstellend dat de tuchtcommissie hier geen rekening mee heeft gehouden We zullen de geleden schade gaan verhalen op de daders die inmiddels een stadionverbod hebben gekregen.’

Groot scherm
Willem II is voornemens om bij de thuiswedstrijd tegen Vitesse op 6 mei een fanzone in de nabijheid van het stadion te creëren, zodat (gedupeerde) supporters gezamenlijk de wedstrijd op een groot scherm kunnen volgen.

Vragen
Heb je een vraag of opmerking? Stuur deze dan per e-mail naar info@willem-ii.nl.

75 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments