Vanaf volgend seizoen degraderen twee clubs rechtstreeks uit Eredivisie

27
2534

Het lijkt er sterk op dat de Eredivisie volgend seizoen al op de schop gaat. Clubs op het hoogste niveau van Nederland hebben besloten maatregelen een jaar eerder in te voeren. Dit betekent dat volgend seizoen twee clubs rechtstreeks degraderen uit de Eredivisie.

In november 2018 namen de clubs een besluit over de zogenaamde veranderagenda. Omdat de maatregelen allemaal bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de Eredivisie en het Nederlandse voetbal heeft de commissie voorgesteld om deze eerder in te voeren dan in november 2018 besloten was. De clubs stemden hiermee in.

De belangrijkste verandering heeft plaats aan de onderkant van de competitie. Vanaf volgend seizoen degraderen de nummer achttien én zeventien rechtstreeks naar de Keuken Kampioen Divisie. In de voorgaande seizoenen degradeerde alleen de hekkensluiter rechtstreeks en kregen de nummer zestien en zeventien een extra kans op lijfsbehoud via de play-offs. Dit betekent automatisch dat de kampioen én nummer twee van de Eerste Divisie direct promoveren naar de Eredivisie.
Bron: VI.nl

Of dit ook betekent dat alleen de nummer 16 nog play-offs speelt om promotie- en degradatie of dat dit opschuift naar de nummers 15 en 16 is vooralsnog niet bekend. Wij vermoeden dat alleen de nummer 16 nog zal moeten strijden om lijfsbehoud. Wat vind jij van deze wijziging?

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
kurt zaro
Gast
kurt zaro

las dat dat nog lang geen uitgemaakte zaak is. komt nog heel wat bij kijken

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Off topic

16.57 uur

Martin van Geel is de belangrijkste kandidaat om bij Willem II aan de slag te gaan als algemeen directeur, zoals Voetbal International al meldde, maar de Tilburgers hebben concurrentie uit het buitenland gekregen. Het Duitse medium Sky Sport meldt dat Hannover 96 in Van Geel een uitstekende kandidaat ziet om daar technisch directeur te worden. Van Geel zou zelfs al gesprekken hebben gevoerd met de club.

Wouter
Gast
Wouter

De KNVB meldt trouwens dat deze plannen van de Eredivisie NV (oid) nog niet definitief zijn. Zijn meer partijen bij betrokken volgens Zeist, waaronder onze vrienden van Fox.

https://www.bd.nl/nederlands-voetbal/knvb-veranderingen-eredivisie-staan-niet-vast~a48aee77/

Cards
Lid
Cards

ze stellen overigens ook wedstrijden op zondagavond om 20:00 voor

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

We hebben een zorg minder…nak degradeert elk seizoen

Snorro
Lid
Snorro

Ok. Invoeren dit. Play offs voor europa eraf. Weg met die kutvar, doellijntechnologie erbij en dan kappen met dat constant wijzigen van opzet, regels en hulpmiddelen in de hoop dat het dan beter wordt. Optimaliseren, het welvaartskwaaltje van de mens.

Erik
Gast
Erik

de var is nog steeds een goede uitvinding. alleen de willekeur ligt nog steeds bij de twijfelgevallen alleen nu is de twijfel bij meerdere mensen weggelegd. de var moet juist worden doorontwikkeld.

Snorro
Lid
Snorro

De var is een vervelend voortvloeisel van de commercialisering van het voetbal. Die is er niet om de sport eerlijker te maken, maar om het geld te beschermen. Ik heb de var nog nooit een dag van mn leven gemist in de sport. Het is voor mijn beleving van voetbal ook niet beter geworden. Na elk doelpunt wachten of het wel terecht was. Elke keer dat iemand een ander raakt in een duel, bewust of onbewust, gaan ze alles standaard met rode kaarten bestraffen. Schrijnend voorbeeld was Meissner (Heerenveen uit). Het is gewoon te gek voor woorden. Sport is soms… Lees verder »

Jerry_32
Lid
Jerry_32

Ja Engeland het land van de o zo goede scheidsrechters. Scheidsrechters die een corner niet geven en daarmee een WK finale beinvloeden. Of scheidsrechters die niet weten welke spelers ze eraf moeten sturen.. Echt goed man die Engelse scheidsrechters!

En wij maar janken als er Bouaouzan taferelen gebeuren; hoort bij het Engelse voetbal toch?

Snorro
Lid
Snorro

Jij meent dit serieus hè? Zullen we ook gaan varren bij inworpen? Als je die de verkeerde kant op geeft kun je immers zomaar een finale beïnvloeden. Meissner’s actie is niet te vergelijken met een totale doelbewuste aanslag zoals die van die pipo die jij noemt. Resultaat is echter hetzelfde: allebei rood. Als je nu een punt wilt maken, doe het dan met goede voorbeelden aub. Dit is super slecht namelijk.

En ik zie nu dat er ook ergens iemand rondloopt die het met jouw totale irrelevante relaas eens is. 😂

Jerry_32
Lid
Jerry_32

Een inworp gaan vergelijken met een overduidelijk gemaakte grote fout over een 100% corner wat gevolgen heeft voor de belangrijkste prijs in het mondiale voetbal. Alright.. Duidelijk dat het niet iemand gaat lukken jou te overtuigen van het nut van de VAR; Hoeft niet, jouw mening dat je de VAR onzin vindt, sportbeleving in de weg zit etc. Als je echter niet kan inzien dat ik het heb over jouw afsluiting, namelijk “fatsoenlijke scheidsrechters” in Engeland, dan zijn we snel uitgepraat. https://www.youtube.com/watch?v=dahv9rBiWAk https://www.youtube.com/watch?v=FaZWMqOAveA https://www.youtube.com/watch?v=sHjJaUppv18 https://www.90min.com/posts/6295767-analysing-15-refereeing-decisions-which-have-affected-the-premier-league-title-race Hier enkele filmpjes en situaties uit het recente Premier League verleden; fatsoenlijke scheidsrechters inderdaad! Die… Lees verder »

Snorro
Lid
Snorro

Als ik wat links ga zoeken van ons Nederlandse scheidrechtersgilde, kom ik ruimte tekort. Daar zal ik dus maar niet aan beginnen.

Fijne avond

Peerke
Lid
Peerke

Nou ben ik wel nieuwsgierig: welk commercieel doel dient de var dan? Wie heeft er belang bij dat mogelijke foute beslissingen worden herzien, behalve dan de sport en spelers? De KNVB geeft openheid over wat er zich afspeelt tijdens een var moment, en met alle televisiebeelden had men het ook wel gezien als er dubieze beslissingen volgden die een andere agenda dan eerlijkheid dienden, dus het is ook niet dat de var even snel Chinese gokkers steun kan bieden. Dus waar zit het geld dan?

Frank1896
Lid

Haha, wat is doellijntechnologie dan? Is dat dan geen optimalisatie? Laten we vooral wel meer regels aanpassen om het spel aantrekkelijker en eerlijker te houden. Hier komen mijn 2 stokpaardjes. 1) Doorwisselen. Het voorkomt dat je kan tijdtrekken door te wisselen en hiermee ook nog eens het tempo uit het spel haalt. Het zorgt voor veel meer tactische mogelijkheden in een wedstrijd. Het verhoogt het tempo van het spel omdat je spelers tijdens de wedstrijd kan laten rusten. Het voorkomt dat je geblesseerde spelers terug het veld in stuurt omdat het anders een wissel kost (Vertonghen in de CL halve… Lees verder »

KruikenTrots
Lid
KruikenTrots

Op zich prima voorstellen. Wat ik alleen niet snap is dat de nr 16 nog playoffs moet spelen. Ik zou zeggen of je laat nr 17 en 18 rechtstreeks degraderen of je hebt een play off systeem zoals nu. Als je nr 16 zich nu zeker laat handhaven is voor die club eerder duidelijkheid en dat kan voordelig zijn met oog op nieuw seizoen/ voorbereidingen. Nu win je niets, sterker de kans dat je degradeert neemt feitelijk iets toe voor eredivisieclubs. Dat is ongunstig voor het doen van investeringen en de stabiliteit. Dat kan je deels compenseren door een hogere… Lees verder »

Henkie013
Lid
Henkie013

Jou voorstel vind ik weinig hout snijden. Dan speelt de KKD grotendeels helemaal nergens om, lijkt me niet gewenst. Geen periodetitels, geen play-offs. Dan spelen er hooguit 5 clubs die strijden om de eerste 2 plekken ergens om en de rest speelt voor de kat zijn viool, want degraderen kan ook niet. Dat de KKD interessant blijft is ook belangrijk voor de Ere.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Ik kan me niet voorstellen dat een club als wij hier mee vrijwillig hebben ingestemd want voor ons is het een nadeel

Frietmet
Lid

Neehoor. Met onze begroting en het geld wat er nu is zouden wij echt niet meer in de problemen moeten komen voor plaats 16,17 of 18. De Eredivise kleiner maken zou wel een nadeel zijn omdat de nummer 14 dan wellicht al play offs speelt.

Hopelijk stappen ze ook af van die periode titels en lange play offs in de KKD. Gewoon nr 3 tegen nr 16. Of wellicht als competitie daar eerder afgelopen is doe je nog nr 3 tegen 4..

Nu die play offs europa league nog afschaffen en we zijn goed op weg.

Johan
Gast
Johan

Waarom is het voor ons een nadeel Forza, omdat wij de beste presterende club zijn in de play-offs van deze eeuw?

KruikenTrots
Lid
KruikenTrots

test

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ johan
Laat ik het anders zeggen ik zie het niet als voordeel nu heb je een reddingsboei minder na hopen dat je geen 18 wordt moet je nu ook hopen dat geen 17e wordt. Ik had het niet erg gevonden als alles bij het oude was gebleven
Want het is nog steeds niet zo dat we structureel met twee vingers in ons neus bij die onderste plaatsten wegblijven

Cards
Lid
Cards

hoe word het voetbal er beter van dat je in even jaren tegen de graafschap of volendam speelt en oneven jaren tegen go ahead en nec? meer geld is altijd leuk, maar wat is daarvoor ingeleverd?

Let It Snow
Lid
Let It Snow

En welk opzicht is dit dan een vooruitgang, de nummer 2 van de kk divisie hoeft kwalitatief toch niet beter te zijn dan de nummer 17 van de eredivisie? En voor het commerciële plaatje snap ik het sowieso niet, extra play offs wedstrijden om geld aan te verdienen toch? Vond de play offs altijd spannend om naar te kijken, de wedstrijden tegen go ahead 3-0 en tegen nak blijven je toch voor altijd bij

Zekur
Lid
Zekur

Ook een betere verdeling van de tv gelden per volgend seizoen. Al met al prima wijzigingen lijkt me. We zullen op deze plaatsen toch niet meer zo snel terecht komen, lijkt me zo..

patriekolorus
Lid
patriekolorus

Het blijft Willem II!

UNITED
Gast
UNITED

Wat een kut idee.

JTW
Lid
JTW

Goed besluit! Enkel nummer 16 play-offs tegen de nummer 3 (of winnaar van 3 t/m 6) lijkt mij het beste, 16 én 15 play-offs is wat veel in een competitie van 18 teams.