Van Halst en De Gelderlander vinden Streppel topkandidaat voor Vitesse

11
3024

Vitesse maakte maandagmorgen wereldkundig dat het trainer Peter Bosz per direct kwijtraakt aan Maccabi Tel Aviv, de recordkampioen van Israël. Bosz was tweeënhalf jaar eindverantwoordelijk voor het eerste in Arnhem, maar nu komt zijn baan vrij. FOX Sports-analyticus Jan van Halst en de krant De Gelderlander denkt dat Jurgen Streppel best een goede kandidaat kan zijn om de erfenis van Bosz over te nemen.

De 46-jarige Streppel degradeerde met Willem II uit de Eredivisie, maar maakte de club vervolgens kampioen van de Jupiler League. In het eerste seizoen na terugkeer op het hoogste niveau finishten de Tricolores knap als negende en nu wordt plaats dertien bezet. “Als je de namen langsgaat, dan zou Streppel wel een leuke kandidaat kunnen zijn en voldoen aan het profiel”, aldus Van Halst bij FOX Sports.

“Hij is iemand die onder alle omstandigheden rustig is gebleven, is communicatief vaardig en wil met zijn ploeg aanvallend spelen. Hij heeft wat meegemaakt als trainer: heeft een dubbelfunctie bekleed, is gedegradeerd en bleef zijn eigen weg volgen. Een beetje zoals Bosz. Als er kritiek was, glimlachte hij dat weg”, weet Van Halst. Streppel verlengde in januari 2015 zijn contract in Tilburg tot het einde van het seizoen 2016/17. Lees het bericht hier terug.

De Gelderlander gaat zelfs nog wat verder en noemt Streppel de topkandidaat voor Vitesse. Ze zetten de kandidaten op een rij en vinden Streppel uitstekend passen qua voetbalfilosofie.

Schermafbeelding 2016-01-06 om 08.17.06

We wachten dus af….wat denk jij? Blijft Jurgen, of gaat hij vertrekken?

 

11 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments