Van Gool: ‘We willen gewoon winnen van Nac’

5
1461

Willem II wil hoe dan ook winnen van NAC Breda in de finale van de play-offs om een plekje in de eredivisie. Directeur Berry van Gool: “We gaan vol voor de zege tegen NAC, om iedere vorm van juridisch getouwtrek te voorkomen.”

FC Twente werd woensdag door de KNVB uit de eredivisie gehaald. De club mag volgend seizoen niet meer op het hoogste niveau spelen en dat is goed nieuws voor Willem II. De Tilburgers nemen de plek in de eredivisie van FC Twente over en hoeven dus niet meer te vrezen voor degradatie.

‘Onmogelijk om focus te houden’
De Tukkers kunnen nog wel in beroep tegen de beslissing van de voetbalbond en daarom wordt er bij Willem II met enige terughoudendheid gereageerd. Jurgen Streppel, trainer van de Tilburgers, is helemaal niet blij met het nieuws en noemt de ontwikkelingen dramatisch. “Menselijk gezien is het onmogelijk om nu focus te houden.”

Bij NAC Breda werd de bekendmaking van de KNVB ook niet met gejuich ontvangen. NAC-directeur Goetzee: ‘Er is verwarring, boosheid en irritatie.” Willem II heeft nu namelijk het lot van NAC in handen. De Tilburgers zijn hoe dan ook zeker van een langer verblijf in de eredivisie en kunnen aartsrivaal NAC ook een plek op het hoogste niveau gunnen. Of juist niet.

5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments