Van Gool verlaat Willem II

75
3059
Berry van Gool

Algemeen directeur Berry van Gool vertrekt bij Willem II. Het vertrek is de uitkomst van een zorgvuldig proces van overleg tussen de directie en de Raad van Commissarissen, dat de afgelopen maanden op constructieve wijze en in vertrouwelijkheid gezamenlijk is doorlopen. Van Gool treedt per 1 juni 2019 formeel uit dienst. Vooruitlopend daarop treedt hij met ingang van 14 januari terug als bestuurder van de club en worden zijn werkzaamheden beëindigd.

Lees het hele artikel hier

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Dirruk
Lid
Dirruk

Berry heeft als algemeen directeur veel dingen gedaan die niet goed zijn voor onze club. Dit was bij heel veel mensen binnen de club al lang bekend en uiteindelijk is het op directie- en bestuurlijk niveau geklapt. Toen is er wederom niet adequaat ingegrepen maar hebben de verschillende kampen elkaar bevochten, is er naar elkaar met modder gegooid en dit ging wederom ten koste van de club. Gelukkig is er toen besloten om iemand van buitenaf ( zonder inteeltgehalte ) aan te stellen die, zonder aanziens des persoon, ging evalueren en mensen ging afrekenen op hun daden. En toen dat… Lees verder »

Robby
Lid
Robby

Wacht ff jongens mn popcorn is nog niet klaar…… (is altijd amusant om de reactie op Dirruk zijn posts te lezen)

Dirruk
Gast
Dirruk

@Robby,

Zou fijn zijn als er eens een keer inhoudelijke reacties komen i.p.v Dirruk afzeik reacties. Dan kunnen we tenminste een keer een echte discussie voeren over het wel en wee bij onze club.

Ik heb Berry namelijk niet ontslagen he!!

Robby
Lid
Robby

Gaat niet gebeuren Dirruk omdat men stiekem wel weet dat je gewoon de waarheid verteld anders was er os die 10jaar allang iemand geweest die jou had geconfronteerd met een leugen. Maarja waarheid is soms moeilijk te geloven. Heb altijd het “zoiets doet mijn kind niet” gehalte bij deze mensen.

WIIhart
Lid
WIIhart

@dirruk

Nogmaals, ik denk echt dat jij de volgende AD moet worden. Je hebt er alle kwaliteiten voor:
-positief
-denkt in oplossingen
-goede communicatieve vaardigheden
-goed in discussiëren
-uitstekend analytisch vermogen
-sterke beargumentatie
-samenwerker/bruggenbouwer pur sang

Kortom Sjapo!!
Ik zeg: Dirruk for president!

wil
Lid
wil

Wilhart bespaar ons dit a.u.b.

WIIhart
Lid
WIIhart

@wil
Wel eens van cynisme gehoord?

wil
Lid
wil

Hebben ze dit jou verteld? Of is het van horen zeggen?

wil
Lid
wil

Volgens mij moet jij gaan solliciteren. Je weet het n.l
Allemaal zo goed. Je bekritiseert en schoffeert mensen die zich voor meer dan 100 % voor de club hebben ingezet. Te triest voor woorden

Dirruk
Lid
Dirruk

Beste Wil, Ik zeg niet dat ik alles beter weet maar ik zeg wat ik weet en zeg het deze mensen gewoon recht in hun gezicht en niet achterbaks achter hun rug om en steek ook geen mes in iemands rug. En ik ga helemaal niet solliciteren want ik weet zeker dat er veel mensen zijn die veel beter op deze positie kunnen functioneren. En als deze nieuwe man dit goed doet zal ik dit zeker zeggen, en doet ie het niet goed zal ik dit ook zeker zeggen. Zowel in zijn gezicht en hier op Tilbo. Je kunt jezelf… Lees verder »

Arthur
Lid
Arthur

En nu het stichtingsbestuur nog, he Dirruk. Toch…?

Dirruk
Lid
Dirruk

@Arthur,

In ieder geval de voorzitter van het Stg. bestuur zou wat mij betreft het veld nog mogen ruimen. Deze man vindt zichzelf belangrijker dan de club en geeft overal aan dat hij de baas is. Door zijn handelen heeft de club extra schade opgelopen en dat had gewoon voorkomen kunnen worden. Hij heeft hierbij ook veel vijanden gemaakt en dat is niet goed voor de club. Maar als uit het rapport blijkt dat hem niks te verwijten valt en hij gewoon door kan gaan als voorzitter mag ie gewoon blijven zitten natuurlijk.

Arthur
Lid
Arthur

100% eens Dirruk! Die Paul Gerritse wist het allemaal zo goed en vond het nodig om Jack Buckens (jarenlang als baas van Interpolis een belangrijke business partner van onze club geweest in good and bad times!) te schofferen en dreigen weg te sturen als een klein kind; alsof die als voorzitter van de RVC niet goed had begrepen wat er ontbrak aan Berry’s kwaliteiten waardoor we niet verder komen op diverse dossiers. Kortom: laten we deze advocaat snel inruilen voor een echt capabele voorzitter!

Chouffer
Lid
Chouffer

Kunt hier allemaal wel zeuren op Dirruk maar ik kan onderschrijven wat hij zegt. Ik heb een tipje van de sluier opgelicht gekregen over de gang van zaken rond het proces van verbouwing stadion. Of eigenlijk, het maar niet op gang komen daarvan. Daarnaast iets over de onderlinge communicatie vanuit de directie. Of eigenlijk het gebrek daaraan. Dat is niet goed voor de volgende noodzakelijke stap die de club nu wel MOET gaan zetten. En daar liggen niet de capaciteiten van Berry. Voor die klus heb je dus iemand anders nodig. Dat doet niets af aan de zaken die hij… Lees verder »

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

😂😂😂ik weet niet door welke gang jij wandelt!!

jatto
Lid
jatto

In de wandelgangen wordt de naam van voormalig hoofdsponsor John Beerens genoemd als opvolger.

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Alle respect voor John(als je haar maar goed zit) Beerens…maar dat is een brug te ver…

braambos
Lid
braambos

dit is echt het meest lachwekkende bericht dat ik ooit in me leven heb gehoord. Ik weet niet wie jouw bron is maar die neemt jou of in de maling of weet niet eens wie john Beerens is.

Robby
Lid
Robby

En die mensen die dat in de wandelgangen hebben gezegd liggen nu krom van het lachen in diezelfde wandelgangen. Los van of ie het kan stel jezelf eens de vraag waarom John dat in vredesnaam zou willen doen. Die gast is het gezicht van zijn bedrijf en gaat daar echt niet mee stoppen….en hij heeft groot gelijk.

Wannies
Lid
Wannies

Berry was de juiste man op het juiste moment bij Willem II. Heeft goed op de uitgaven gelet en is rustig gebleven en heeft degelijk beleid gevoerd in moeilijke tijden. Bovendien heeft hij enkele meevallers gehad (in de Beker tweemaal naar De Kuip, opleidingsvergoeding bij megatransfers).

Maar nu lijkt het ook het juiste moment afscheid te nemen. Als je als club door wilt groeien, moet de opbrengstenkant sneller omhoog (hoofdtribune/hoofdsponsor) en moet er meer vaart komen in het stadiondossier.

Berry, bedankt voor al je inzet en wijsheid! Veel succes elders!

Wilco
Gast
Wilco

Och joh, je ziet het zo vaak dat bestuurders weggejaagd worden en ergens anders het wel goed doen. Dus wat zegt dat over Berry? Het is gewoon de realiteit. Berry krijgt in elk geval nog 6 maand salarissen mee, en ik vermoed daarop zeker nog een transitievergoeding met eventueel daarop nog een afkoopsom. Kortom die neemt ook rond de 12 maandsalarissen mee naar huis, dus hij heeft ook weinig reden tot klagen. Wat wel zo is, met die miljoen van Frenkie als die komen, kan elke pipo wel het stadion verbouwen… Het is pas een kunst om dat te laten… Lees verder »

Snorro
Lid
Snorro

Loondoorbetaling, transitievergoeding én afkoopsom 😂😂😂 Jij hebt er kijk op, Wilco!

Wilco
Gast
Wilco

Bedankt voor je positieve feedback snorro. Al denk ik dat het wel redelijk sarcasme was haha. Maakt niet uit kan ik wel hebben. Ik zal het even uitleggen: Berry heeft tussen de 5 en 6 jaar voor Willem II gewerkt. Normaal gesproken levert dat een uitwerk periode op van 2 maanden. Gaan ze eerder uit elkaar is dat niet toegestaan, en levert hem ook geen WW op. UWV gaat dan uit dat je twee maanden later ontslag hebt gehad, ook al is dat 2 maanden eerder. Echter, mag men ook afspreken later uit elkaar te gaan. Dat is hier volgens… Lees verder »

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Lekker kort ook!

Robby
Lid
Robby

Zeg Wilco een transitievergoeding vervangt de kantonrechtersformule (ontslagvergoeding) dus hij zal een van de twee ontvangen niet beide. Bovendien wordt een transitievergoeding meestal gebruikt bij ontslag met goedkeuring van UWV en gezien de soap afgelopen zomer lijkt het mij dat ze dat niet hebben. Ze zullen met wederzijdse goedkeuring uit elkaar gaan en dan moeten ze er onderling uitkomen hoe ze uit elkaar gaan. Dus je kan totaal niet inschatten wat hij mee gaat krijgen en terecht dat is iets tussen club en Berry. Zeer ongepast om dit zo te roepen.

Wilco
Gast
Wilco

Och joh, dat is zeker wat je zegt. Dat is tussen WIllem II en Berry. Maar daarom is het uitermate lomp dat in het BD staat dat hij niet meer mee ging naar het trainingskamp, stopte als bestuurder, maar formeel wel nog 6 maanden in dienst bleef. Dat kan ook zijn om deels uit te werken, maar ik vermoed gezien dit verhaal van niet. (er stond namelijk duidelijk dat hij maandag zijn werkzaamheden stopte als bestuurder) 99% kans dat Berry er dus 6 maanden doorbetaling heeft weten door te slepen. (IPV 2, wat wettelijk verplicht is) Ik snapte ook niet… Lees verder »

Captain Howdy
Lid
Captain Howdy

Als werkgever en werknemer samen besluiten (op initiatief van de werkgever) de arbeidsovereenkomst te beëindigen gebeurt dat tegenwoordig door middel van Ontslag via vaststellingsovereenkomst, hier hoeft het UWV geen toestemming voor te geven, het is dan aan beide partijen om tot een afspraak over een transitie vergoeding te komen, norm is Een derde van het maandsalaris per dienstjaar voor de eerste tien dienstjaren. De transitievergoeding bedraagt maximaal € 81.000 of het jaarsalaris als dat hoger is dan € 81.000, maar hij zal nooit met meer dan een jaarsalaris weg lopen.

Wilco
Gast
Wilco

Ja klopt helemaal. Je hebt recht op een transitievergoeding waarvan je de hoogte zelf mag bepalen (minimale norm heb je opgeschreven), maar als je als werknemer en werkgever daarvan af ziet dan mag het wel. Het is dus in die zin geen verplichting om hem op te nemen in een vaststellingsovereenkomst. Staat hij daar niet in, krijg je hem later ook bij een rechter niet. Maar, ga je naar de rechter toe, als werknemer dan krijg je hem wel wanneer het inatief bij ontslag bij de baas ligt. Op een paar uitzonderingen na natuurlijk, zoals ernstig verwijtbaar handelen ect. Daarom… Lees verder »

Snorro
Lid
Snorro

Het was inderdaad wat sarcastisch, Wilco. Gelukkig pak je het sportief op. 👍

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Stoer woordje over de rug van Wilco…sterk van je Snorro,Transitievergoeding…weet je eigenlijk wel wat dat betekent

Snorro
Lid
Snorro

Ja jongen, daar weet ik wel een en ander van af inderdaad. Ik weet niet waar het precies stoer wordt voor je, maar goed. Je bent weer op oorlogspad blijkbaar. Doe ik niet aan mee. Doei doei!!

Nielske
Lid
Nielske

Berry was een prima directeur voor onze club. Ik kan niet oordelen wat er intern gedaan was, maar wat ik zie is dat de club gegroeid is van een eerste divisie club naar een eredivisieclub, dat de club steeds meer begint te leven, het commercieel voor de wind gaat en dat het financieel crescendo gaat met de club, als dan niet met meevallers.
Het is nu de tijd om door te pakken en ik denk dat de basis hiervoor goed gelegd is.

Trico Sores
Lid
Trico Sores

Berry verdient een mooi afscheid in een vol stadion. Hee, da’s ook toevallig. Op 20 januari is het volle bak! Figuren als Dirruk moeten dan tijdens de staande ovatie maar effe gaan pissen en hun vingers in de oren stoppen, al realiseer ik me nu dat dit een lastige combinatie is grin

Dirruk
Gast
Dirruk

Je mag mijn spandoek voor Berry wel lenen. Kun je die volgende week zondag nog 1 keer ophangen. Want jullie kunnen allemaal wel lullen, voorlopig ben ik de enige die ooit een spandoek Berry van Gool heeft opgehangen in het Willem ll stadion om hem een steuntje in de rug te geven.

En ik heb hem niet ontslagen he!!!

venigo
Lid
venigo

@Dirruk, is maar goed ook dat je hem niet hebt ontslagen of überhaupt bij Willem II in dienst bent. Soms heb je relevante en goede informatie, maar vaak is het roepen en schreeuwen zonder te vermelden waar de klepel hangt.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Berry heeft dingen goed gedaan en mínder goed.
Maar Hij er wel mede voor gezorgd dat de rode cijfers door door onze grote vriend Hans Verbunt veroorzaakt😡🤬. Onze club weer naar zwarte cijfers is gegaan

Hopen dat we Berry nog eeuwig in het stadion zien een echte Willem IIer 🔴⚪🔵

Farrington
Gast
Farrington

Berry heeft het (in elk geval financieel gezien) uitstekend gedaan. Ik hoop dat zijn opvolger stevig in zijn schoenen staat en zorgt dat we zwarte cijfers blijven schrijven. Er worden immers de nodige euro’s verwacht. Samen met de aankoop van het stadion en de bijbehorende investeringen moet het wel in balans blijven. Berry werd wel eens verweten als een bankier op “zijn geld te zitten”, maar liever dat dan iemand die elke Euro meteen uitgeeft zodra hij binnenkomt.

wil
Lid
wil

Bedankt KANJER !!

ramon
Gast
ramon

Puur kijkend naar de feitelijke vooruitgang die de club heeft geboekt, was Berry de beste bestuurder die we sinds Groels hebben gehad. Bovendien een echte clubman met een rood/wit/blauw hart. Hopelijk wordt de opvolger zo lang mogelijk gesouffleerd door Berry om te voorkomen dat we weer een zwalkend schip worden.

Rojo Blanco Azul
Lid

Berry bedankt ! Petje af voor hoe je met de club, de supporters en de sponsoren bent omgegaan en groot respect voor het schrijven van gitzwarte cijfers. Daar kan menig andere eredivisionist een voorbeeld aan nemen. En mocht je de reacties op dit forum lezen; die enkele azijnpisser of betweter die blij is dat je vertrekt heeft in zijn hele leven nog nooit een fout gemaakt en altijd alles goed gedaan. Hoe bijzonder is dat ! Take care en succes met je verdere carrière. Het ga je goed !

Rood Wit Blauw
Lid
Rood Wit Blauw

Van Geel zit op de wip bij Feyenoord ,van Gastel wil eindelijk hoofdtrainer worden dus het plaatje is compleet…Van Geel Algemeen Directeur,zijn vriend Joris Technisch Directeur en van Gastel trainer….Klaar is Kees.

JTW
Lid
JTW

Zullen we dat niet doen?! Precies de reden waardoor het vaak mis gaat: enkel vriendjes van binnen halen. Zulke posities moeten bekleed worden door de best beschikbare personen, niet door de meest gezellige.

TheObserver
Lid
TheObserver

Hoewel van Geel ons aardig genaaid heeft destijds met spelers naar AZ te halen, heeft hij wel degelijk capaciteiten, ook Feyenoord heeft hij toch een beetje uit het slop gehaald weer. Daarnaast blijft de voetbalwereld een slangenkuil ! van Geel heeft denk ik wel degelijk nog een zwak voor onze club, gezien hij vaak aanwezig is en word uitgenodigd bij meetings. Mocht er geen geschikte en capabele kandidaat van buiten af zijn, zou ik het zeker overwegen, maakt voor van Geel denk de cirkel rond. Over van Gastel heb ik een andere mening, NEEN !! hier doodleuk de jeugdafdeling doorlopen,… Lees verder »

Rene
Gast
Rene

Inderdaad. Van Geel is welkom. Van Gastel is reden om onmiddellijk m’n seizoenkaart in te leveren.

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Bedankt Berry👍ben benieuwd wie hem gaat opvolgen, maar wie het ook wordt hij/zij komt in een gespreid bedje terecht! Je kunt van mening verschillen over zijn leidinggevende kwaliteiten, maar het is een van de weinige directeuren die onze club finanancieel gezond achter laat!

OT 1896
Lid
OT 1896

Thnx Berry voor je inzet voor onze club 👊

vanderGijp
Lid
vanderGijp

Trots dat de club weer zwarte cijfertjes kan schrijven door jou aanpak!

En helaas kunnen we niet altijd iedereen te vriend houden en moet je roeien met de riemen die je hebt maar dat heb je als directeur van Willem II goed gedaan! Nu kunnen we hopelijk verder groeien naar een vaste middenmotor! Bedankt Berry voor je inzet de afgelopen jaren!

Dirruk
Lid
Dirruk

🎉🎉🎉

Dre
Lid
Dre

En wie is de volgende kop van jut van dirruk? Vd looi moest weg omdat meneer te laat was met zn rotjes afsteken. Van Berry kreeg hij een stadionverbod. Wie moet er nu weg?

Joris Mathijsen of toch Harald wapenaar.

vanderGijp
Lid
vanderGijp

Hij zelf misschien? Dan doe ik 🎉🎉🎉🎉

remco77
Lid
remco77

Geen aandacht geven, heeft geen zin. Hij vindt dat hij altijd gelijk heeft (want inside information) en iemand met een andere mening heeft geen verstand.

Peerke
Lid
Peerke

Eens.. Bovendien is het makkelijk roepen in de voetballerij, niemand blijft immers eeuwig zitten. Ik voorspel bij dezen dat Mathijsen nog voor de zomer van 2030 bij onze club is vertrokken!

Shoukov
Lid

Gun die Dirk toch z’n uitlaatklep; hij heeft al zo weinig om trots op te zijn.

Arthur
Lid
Arthur

voorzitter Stg. bestuur, de heer Paul Gerritse!!!

king90
Lid
king90

Knap dat iemand in 4 uur, de 100 down duimpjes aantikt! Maar goed, iemand die geen inhoudelijke reactie geeft op dit onderwerp kan ze verwachten.

Berry bedankt voor de mooie jaren en vooral voor het gezond maken van onze club! Er zitten tevens nog hele mooie bedragen aan te komen. Sterker nog bedragen die gaan naar 3/4 van onze begroting. Chapeau!

TricoEques
Gast
TricoEques

Aja natuurlijk want jij weet exact hoe deze clubman functioneerde en jij weet ook precies wat er beter moet en beter kan. Waarom solliciteer je niet ff? Benieuwd naar wie de volgende is die jij met hoop bombarie afzeikt? En waar blijft dat grote nieuws over onze club? Dat verhaal dat alles helemaal mis gaat? Lijken uit de kast nog niet gevonden? Je ziet jou hier zelden nog een bijdrage leveren maar toch moet jou ego nu weer ff zich laten gelden. Beetje jammer.

ikzelf
Lid
ikzelf

Dirruk: Negatieve Stemmingmaker. En leugenaar

Dirruk
Gast
Dirruk

Ik heb ‘m niet ontslagen he!!

WIIhart
Lid
WIIhart

@Dirruk
Nou kerel, de vacature AD is beschikbaar. Wie houdt je tegen….?
Je wekt immers al lang de indruk dat je precies weet hoe de club geleid zou moeten worden …. iets met stuurlui en wal🤔

wil
Lid
wil

Als je dit soort reacties geeft Dirruk dan mogen ze me van mij jou een levenslang
Stadionverbod geven.

Kees
Gast
Kees

Misschien kan Berry dat nog even regelen…. smile

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Fijn om te zien dat er hier positief gereageerd wordt. Ik denk dat Berry de laatste jaren (in sommige gevallen wellicht terecht) te veel kritiek heeft gehad. Natuurlijk heeft hij fouten gemaakt, maar die maakt elke directeur. Feit is dat we als club gezond zijn en dat is ook de verdienste van Berry.

Berry, bedankt dat je ons clubke kerngezond achterlaat. Het ga je goed.

Grenzen
Gast
Grenzen

Is in een niet makkelijke periode directeur geworden en heeft zeer zeker bijgedragen aan het gezond worden van onze club. Bedankt.

Tilburg_1896
Lid
Tilburg_1896

Kunnen de zeer gewaardeerde mannen van de Tifosi niet iets moois maken zoals destijds met Paul Bottelier? Bedankt Berry voor het mede financieel gezond maken van onze club!

TTB
Lid
TTB

Waarom moeten dit soort initiatieven altijd vanuit Tifosi komen? Als gewoon zoveel mogelijk supporters hetzelfde doekje thuis maken (bv: “Berry bedankt”), heeft dat volgens mij een best vet effect. Iedereen heeft wel wat witte stof en zwarte verf liggen en anders heb je het zo gekocht. Als daarnaast Tifosi zelf nog iets wil doen zal het er ongetwijfeld heel gaaf uitzien en wordt dat gewaardeerd, maar “de overige” supporters kunnen dat toch net zo goed? Werkte met Flagday thuis tegen VVV ook. EDIT: daarbij, als je dat tijdens de eerste thuiswedstrijd wil doen, vermoed ik dat de mannen van Tifosi… Lees verder »

TTB
Lid
TTB

Berry, bedankt voor al je inzet voor deze club de afgelopen 5,5 jaar.

Veel succes met de rest van je carrière!

Zekur
Lid
Zekur

Man met een clubhart, heeft gedaan wat ie kon. Fouten maken we allemaal, maar hij heeft Willem II mede wel financieel kerngezond gemaakt, zodat de ruimte er komt om door te pakken naar de stabiele middenmoot. Berry bedankt, succes verder!

JohnnyTLBRG
Gast
JohnnyTLBRG

Berry bedankt! Niemand doet alles goed maar ik vind dat hij het goed gedaan heeft en bovenal een man met hart voor de club.

Wel mooi dat Dirruk zn spandoekske op Nu.nl staat grin

Dirruk
Lid
Dirruk

Hoe weet jij dat dit mijn spandoek was? Je kunt tegenwoordig niks meer geheim houden op Tilbo.

Dre
Lid
Dre

Tja, Wat vinden we hiervan? Heb niet het idee dat willem II onder hem de stappen zet naar een stabiele middenmotor. Ook rond de koop/verbouwing blijft het akelig stil maar toch blij dat hij willem II verlaat door de voordeur.

John Nr1
Lid

Berry is ingestapt op een moment dat de club er financieel slecht voor stond. Heeft (met een aantal meevallers door verkoop spelers) het financieel super fantastisch gedaan.

Is ook een echte Willem II met hart voor de zaak. Zelf een aantal keer discussies gehad over niet doorpakken op een aanyal onderwerpen maar over het algemeen overheerst bij mij een positief gevoel over de persoon en de directeur. Toch denk ik dat na het herstellen van het fundament nu een directeur nodig is die gaat investeren in groei.

Berry super bedankt voor je inzet en gezond maken van de club!

Trico Sores
Lid
Trico Sores

Uitstekend verwoord John. Ik sluit me hier volledig bij aan!

013Tilburger013
Gast
013Tilburger013

Heel erg jammer dit. Berry bedankt voor alles en succes in je volgende uitdaging.

Kingo
Gast
Kingo

Berry bedankt!!!!!

Sporting Gool
Lid
Sporting Gool

Berry bedankt.