Interne machtsstrijd Willem II op straat

45
3094
AMSTERDAM - Ajax - Willem II. Amsterdam Arena, 20-08-2016, eredivisie voetbal seizoen 2016-2017. Willem II technisch directeur Joris Mathijsen en Willem II algemeen directeur Berry van Gool o[p de tribune.

Wie vanochtend het Brabants Dagblad opensloeg, las een artikel over interne onrust binnen Willem II.

Sinds het Brabants Dagblad het nieuws bekend heeft gemaakt, hebben wij al vele vragen gekregen over de achtergronden van het conflict.
Stichting KingZine is geen onderdeel van, maar wel betrokken bij het conflict, omdat Stichting KingZine net als de Supportersclub twee zetels heeft als supportersafvaardiging binnen de clubraad. De afgelopen maand is er achter de schermen veelvuldig overleg geweest om het conflict tussen het Stichtingsbestuur en de Raad van Commissarissen te kanaliseren. Het Stichtingsbestuur voelde zich vaak gepasseerd door de Raad van Commissarissen, bijvoorbeeld bij de totstandkoming van het nieuwe jeugdcomplex, terwijl het Stichtingsbestuur het verwijt kreeg te bemoeizuchtig te zijn met de statuten strak in de hand. Sluimerende onvrede tussen deze beide gremia is vorige maand intern tot uitbarsting gekomen met als inzet de positie van Berry van Gool. De Raad van Commissarissen is van oordeel dat de huidige Algemeen Directeur niet de persoon is die Willem II naar het volgende niveau kan brengen, terwijl het Stichtingsbestuur de Raad van Commissarissen het verwijt maakt hierbij niet het juiste (arbeidsrechtelijke) traject te bewandelen.

Het Stichtingsbestuur had het voornemen de kwestie voor te leggen aan de clubraad. De clubraad heeft geen mogelijkheid om Berry van Gool te ontslaan of op non-actief te stellen. Dat is voorbehouden aan de Raad van Commissarissen. De clubraad kan wel het functioneren van de Stichtingsbestuur beoordelen en dan ook indirect een positie in te nemen in het conflict. Tot een clubraadvergadering is het niet gekomen. Het Stichtingsbestuur en de Raad van Commissarissen heeft besloten de strijdbijl (voorlopig) te begraven en de kwestie over de vakantie heen te tillen. Of de berichtgeving in het Brabants Dagblad hier verandering in brengt, is op dit moment niet te zeggen.

Stichting KingZine baalt van de interne strijd die wordt gevoerd. Dit is enorm schadelijk voor de continuïteit van de club. Stichting KingZine zal de kwestie dan ook met argusogen blijven volgen. De positiviteit die vorige zaterdag heerste rondom de eerste training moet worden doorgetrokken en mag niet teniet worden gedaan door interne conflicten.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Evert de Goalehouder
Gast
Evert de Goalehouder

Het zal niet makkelijk zijn voor Berry van Gool om om te gaan met de druk die komt kijken bij zo’n heisa binnen de club. Alle neuzen lijken dezelfde kant op te staan, maar allemaal richting mijnheer Van Gool. Deze disharmonie binnen het bestuur kent vele slachtoffers en dat is jammer.

De mentale naslag van deze kift kan grote gevolgen hebben voor ieder betrokken mens. Ik wens mijnheer Van Gool veel sterkte, wijsheid en mentale weerbaarheid in deze periode.
Evert

tarbozan
Gast
tarbozan

Oké het moge duidelijk zijn dat er meerdere kampen zijn en dat er fouten gemaakt zijn. Maar zoals in elke oppositie is t enorm makkelijk om te roepen dat t anders kan en moet. Maar hoe t anders moet dat wordt een ander paar mouwen.  Waarom is jordens een ideale algemeen directeur voor de toekomst?  Niks ten nadele van jordens, verre van zelfs , maar heeft hij ergens aangegeven andere kwaliteit te hebben voor zon rol dan een enorm groot hart voor t rood-wit blauw. Wie zou wel een goede man aan t roer van onze club zijn, die zijn… Lees verder »

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Dirruk

Hoop idd dat er schoon schip gemaakt wordt. Zoals ik al eerder zei spijkers met koppen geslagen worden..

maar als we straks maar niet te horen krijgen iets van in de geest van. Na een stevig gesprek waar de gemoederen af en toe hoogopliepen..zijn de gelderen gesloten..

Want dat is dwijlen met de kraan open dan

Er moet nu actie ondernomen worden.. en misschien ff door de zure appel heen gebeten worden….
We hebben niks aan pappen en nathouden

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Kunnen de mensen ff uitleggen waarom die de minnetjes geven? komt de evt discussie op Tilbo te goede. Niet dat ik het erg vind hoor dat ik die minnetjes krijg .Maar weet nu niet  waarom ik ze krijg namelijk.

Dirruk
Gast
Dirruk

@Forza Willem ll,   Ik weet nog wel een goeie mediator die deze klus wederom tot een goed einde kan brengen. Marco Wilke ( oud voorzitter Rvc ) heeft al meerdere malen bewezen in crisissituaties de geschikte persoon te zijn :-). Een paar uur in kasteel Maurik en de situatie is weer onder controle en ze kunnen weer met z’n allen doorgaan met de boel verstieren.   Probleem wat er nu ligt is dat er een paleisrevolutie aan de gang is tussen kamp Berry van Gool en kamp Ronald Hermans. Allebei niet capabel in hun rol bij onze club en… Lees verder »

WIIhart
Lid
WIIhart

@Dirruk

Beste Dirruk,

Ik zie je regelmatig op dit forum voorbij komen. Waar ik erg benieuwd naar ben, is welke ervaring je hebt in het runnen van een onderneming(zoals Willem II) waar miljoenen in om gaat?

Dirruk
Gast
Dirruk

Beste w2hart,

 

Zolang iemand Willem ll niet eens op de juiste manier weet te schrijven, heb ik niet de motivatie om te reageren op vragen van deze persoon.

WIIhart
Lid
WIIhart

@Dirruk,

 

Beste Dirruk,

 

Jammer dat je geen motivatie voelt om te reageren.

Ik vind je reacties op dit forum vaak interessant daarom doe ik nog een poging. Zou je concreet vijf argumenten kunnen noemen waarom het beleid in jou ogen niet deugt?

1.

2.

3.

4.

5.

 

Dirruk
Gast
Dirruk

Nou vooruit dan. Als jij je nickname hier een keer aanpast in Wllhart.   In willekeurige volgorde.   1. De beleidsbepalers en verantwoordelijken zijn niet bezig om met elkaar ONZE club beter te maken, maar steken momenteel hun tijd in het schoonvegen van hun straatje, het winnen van zieltjes en er zijn verschillende kampen die tegen elkaar werken, in plaats van met elkaar. 2. De afwikkeling van de terugkoop van het stadion van de gemeente Tilburg is gewoon een lachertje. Degene die hiervoor namens Willem ll verantwoordelijk zijn zorgen voor veel frustratie bij de betrokken partijen en zorgen ervoor dat… Lees verder »

Hotseknots
Gast
Hotseknots

Helaas noem je geen feiten maar alleen jouw mening op een aantal punten over de gang van zaken.

Dirruk
Gast
Dirruk

@Hotseknots,

 

Waar geef ik mijn mening hierboven?

 

Dit zijn enkele feiten waarom het momenteel zo onrustig is in de geledingen van onze club. Dit zijn enkele argumenten waar W2hart om vroeg. En hij vroeg er 5 en krijgt er een bonus argument bij. Nergens geef ik mijn mening hoor. Dan zou hierboven een heel andere tekst hebben gestaan.

 

 

Hotrseknots
Gast
Hotrseknots

Dirruk,

bij alle punten geef je aan dat het amateuristisch is, dat het een lachertje is, enz… maar niet 1 keer kom je met feitelijke bewijzen waarom dat is. Het is jouw mening, of die klopt met de werkelijkheid kunnen we op geen enkele manier beoordelen zolang er geen feiten, voldoende concrete voorbeelden worden genoemd.

WIIhart
Lid
WIIhart

@Dirruk

Ok. Ik zie dat je heel goed kunt signaleren wat er allemaal fout zou zijn(in jouw ogen)

Gaan we nu (mee)denken in oplossingen.

Waar moet juist beleid volgens jou aan voldoen?

1.

2.

3.

4.

5.

Dirruk
Gast
Dirruk

Eindelijk wordt er opgetreden tegen die prutsers aan de Goirleseweg. En ik zeg met nadruk prutsers want het is zeker niet alleen de algemeen directeur Berry van Gool. Heel dat zooitje uit de RVC en Stg. bestuur bestaat uit niet capabele egotrippers die geen verstand van zaken hebben en er zitten ter eigen eer en glorie. Dat Berry van Gool er niks van kan was op 2 september 2013 al duidelijk maar het duurt gewoon bijna 5 jaar voordat er nu eindelijk opgetreden wordt.   Willen we nu eindelijk eens goed beleid gaan voeten kunnen we het beste echt schoon… Lees verder »

Harry
Gast
Harry

en wie houdt jouw dan tegen om die “waarheid” naar buiten te brengen ?

Dirruk
Gast
Dirruk

@Harry,

Niemand houdt mij tegen maar als ik het zeg gelooft toch niemand het hier op Tilbo, dus laat die droeftoeters het zelf maar eens naar buiten brengen. Kunnen we met z’n allen oordelen of het terecht is he!!!

Goirle Zuid
Gast
Goirle Zuid

@dirruk Als het je er echt om gaat of mensen je geloven…. Bij de meeste mensen (ook hier op Tilbo) werkt het juist andersom. Door te roepen DAT er van alles speelt en niet te zeggen WAT er dan speelt, geloven sommige mensen je niet. DAT er wat speelt is al wel duidelijk en dat geldt in algemene zin eigenlijk wel voor iedere club…of wat voor organisatie dan ook. Er komt vandaag of morgen (figuurlijk gesproken,  dus kan ook best wat later deze zomer zijn) weer wat meer naar buiten en dan zeg je ‘wist ik al’. Waarschijnlijk zeg je… Lees verder »

UNITED
Lid
UNITED

Goirle zuid wat een onzin. Dirruk zegt altijd precies hoe het zit. Alleen mensen willen het niet geloven als het negatief is. Er staat wat het probleem is. Het is alleen niet aan dirruk om alle vuile was tot op de kleinste details op het internet te pleuren. Hij zet alleen bepaalde dingen hier neer omdat hij het beste voor heeft met Willem II.

Dirruk
Gast
Dirruk

@Goirle Zuid,

Vraag eens wat het mij interesseert dat de mensen op Tilbo mij geloven? Als je Tilbo een beetje volgt weet je dat ik graag downyduimpjes scoor.

 

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Interne onrust is er dikwijls bij veel clubs. Het is de kunst om dit ook echt intern te houden, zodat er altijd rust bij de club heerst. Ik zet daarom mijn vraagtekens bij het feit wie er nu het meeste belang bij heeft dat dit bericht op zo’n belangrijk moment naar buiten gebracht is. En ja het BD hapt dan graag toe als er maar iets negatiefs over de club geschreven kan worden. We wachten maar af of er nog een officiële mededeling komt vanuit de hoofdrolspelers. Laten wij ons voorlopig positief opstellen en met voetbal bezig houden.

Hup Willem II

 

Snorro
Gast
Snorro

Dat komt doordat veel mensen een (functie bij een) voetbalclub heel interessant vinden. Dat zijn mensen die uit eigen belang handelen en die moeten we niet hebben. Vaak brengen die andere prutsers mee en die maken een club kapot omdat hun maatschappelijke status belangrijker is dan de club zelf. Onze club heeft zijn beste jaren gekend toen dit soort feestnummers geen fuck te zeggen hadden. Aanvallend, verzorgd voetbal, successen in Europa en een top jeugdopleiding noem het maar op. Dat is allemaal weg. Jammer!

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Dat bedoel ik het zijn een stel egotrippers waar je totaal niets aan hebt. Ze zitten er puur voor eigenbelang en als er net als nu een verschil van mening is voelen ze zich op hun teentjes getrapt.

Frietmet
Lid
Frietmet

Een koning is geen koning, zonder de steun van zijn volk.

Cards
Lid
Cards

Berry heeft de boel van een faillissement gered en daar ben ik ‘em dankbaar voor. De boel staat op de rit. Wil je meer dan alleen quitte draaien en hopen op onregelmatige baten om wat extra te ontwikkelen, dan is er een ander type leider nodig dan onze boekhouder. Wat mij betreft bedankt voor 5 jaar hard werk en via de voordeur eruit, daar heeft iedereen baat bij.

Wilco
Gast
Wilco

Dat niet functioneren is natuurlijk lichtelijk overdreven. Sterker nog ik geloof er niet zo veel van. En waarom hebben ze hem niet op non actief gezet? Omdat Berry dan via de rechter een hoop knaken zou krijgen. Dat dit naar buiten komt, is ook niet per ongeluk, het idee daarachter is dat de supporters zich er mee gaan bemoeien en per direct hem de laan uit willen. Overigens, lijkt het wel of ik nu zeg dat ik Berry de aangewezen persoon vind om te blijven.Ik zei wel van dat niet functioneren geloof ik niets van, en dat is ook zo.… Lees verder »

Wilco
Gast
Wilco

Ik zie de minnetjes en ik verwachte ze al. Maar hebben jullie wel gelezen dat van Gool de support van de sponsors heeft? Dat wat er nu aan de hand is, dus niets anders is dan spelen met vuur, en de club ernstig kan beschadigen? Ik zeg hiermee dus niet dat ik Berry de aangewezen man vind, maar het roepen van niet functioneren en ernstige vertrouwensbreuk is nogal wat. Waarom staan die sponsoren volgend berichtgeving BD dan nog achter Berry? Zakenmensen staan er doorgaans niet om te springen geld te geven aan iemand die niet functioneert. Dat wil niet zeggen… Lees verder »

Dirruk
Gast
Dirruk

@Wilco, Je verhaal rammelt aan alle kanten. Je zegt dat het niet functioneren van Berry van Gool lichtelijk overdreven is, en je gelooft er niet zoveel van. Hoeveel voorbeelden wil je hebben? Onze algemeen directeur heeft in bijna 5 jaar weinig tot niks positiefs voortgebracht en zorgt er nu hoogstpersoonlijk voor dat de bom wederom barst. Verder geef je aan dat je het niet zeker weet en dat het je gevoel is. Waar baseer je het dan op? Denk je nu echt dat dit zomaar uit de lucht komt vallen? Hoe weet jij dat van Gool de support heeft van… Lees verder »

Wannies
Lid
Wannies

De lichaamstaal van Berrie bij de presentatie van Brussels Airport spreekt boekdelen…

To be continued…

Hack is niet alleen een slechte journalist, maar ook een slecht mens.

Top
Gast
Top

RvC heeft gelijk. Willem II komt in een nieuwe fase, daar hoort een nieuwe directeur bij.

Van Gool heeft goed werk verricht om een stabiele en gezonde club van willem II te maken. Nu is het tijd voor iemand anders om de club naar een hoger niveau te tillen.

Hans
Gast

Goed verwoord

 

Maximaal
Gast
Maximaal

En de RvC heeft wel de juiste know-how om onze club de volgende stap te laten maken? De technische portefeuilles worden ingeuld door een ondernemer in kledingwinkels en een kaakchirurg. Vooral die Hermans speelt een kwalijke rol, want dat is de man die alles bepaalt. Willem II is een betaald voetalclub, maar in het belangrijkste (controlerende) orgaan zit geen TOTAAL geen voetbal know-how.

Maximaal
Gast
Maximaal

en een kaakchirurg. Waar is de voetal know-how?

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Hoop.wel dat er nu spijkers met koppen geslagen worden. En niet alles bij het oude blijft en we over een paarmaanden weer zo zitten. En verder hoop ik dat we Berry nog euwig in het stadion zien want het is wel een echte supporter,!!

Hans
Gast

Zie je nu wel dat er vanaf de Winterstop, problemen waren, ook met v.d Looi o.a. Vele sponsors hadden toen al aangegeven te stoppen, vandaar dat er nog geen hoofd sponsor is. Bestuur durfde geen beslissing te nemen t.a.z. v.d. Looi, en hebben de supporters het doorgedrukt en werden wij supporters als opruiende gekken verklaard. Ook toen werd er vele uitingen gedaan, Mathijssen weg, v. Gool weg, enz. Nu een half jaar verder komt er toch een aap uit de mouw. Maar direct staan de toen negatievelingen hier weer v. Gool goed te verdedigen, Geloof mij nu eens echt, en… Lees verder »

El_Cammacho
Gast
El_Cammacho

T is uit weer kut dat t op straat ligt… ik denk dat Berry erg capabel is voor het opbouwen na het ‘faillissement’ maar dat je nu op een punt komt dat je moet gaan investeren en commerciële stappen moet maken. Voor iemand die erg behoudend is gaat hem dat niet worden. Maar ik kan t nergens op baseren…

Feit is dat 99% hier anticipeert op wat er geroepen wordt… allemaal erg suggestief en niet objectief. Laten de RvC zijn werk doen en we zullen zien wat het oplevert. Meer kun je nu niet doen.

Rojo Blanco Azul
Gast
Rojo Blanco Azul

Ik ben het roerend met je eens. Berry ten voordele; Hij is ingestapt toen we meer dood dan levend waren en heeft ons financieel weer kerngezond gemaakt, zodat er nu een gezonde BVO bestaat. Berry ten nadele; Berry is een cijferaar en geen commercieel visionair met dito netwerk in de juiste geledingen. Dan moet je de hand in eigen boezem steken en na 5 jaar het stokje doorgeven.

Franciscus Sol
Lid
Franciscus Sol

Laten we nou maar hopen dat er geen soap ontstaat omtrent Berry van Gool contra het technische bestuur van Willem II. We kunnen geen onrust gebruiken, zeker niet nu wanneer het fundament wordt gelegd voor dit seizoen… Beide partijen zullen elkaar nodig hebben.

jeppertje
Lid
jeppertje

Ik denk dat een potentiële hoofdsponsor zich wil aandienen op het moment als van Gool vertrokken is. Vorig seizoen wilde Direct Lease toch al instappen maar heeft van Gool dit “verpest”. Direct Lease zal wel komen als van Gool deze week eruit gaat……

Keiebaant
Lid
Keiebaant

Ik ben niet op de hoogte wat er intern speelt bij Willem ll . Maar ik weet wel dat alleen de RVC van Gool kan ontslaan. Wat ik nu ook lees is dat er in de RVC ook onenigheid is ontstaan anders was dit verhaal nooit naar buiten gekomen.

Misschien is dit nog wel kwalijker dan de discussie of van Gool weg moet of niet.

Maximaal
Gast
Maximaal

Welke rol speelt die Hermans eigenlijk?

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Het functioneren van Berry staat al langer ter discussie. Maar het BD komt weer op een goed moment omdat naar buiten te brengen Not Net op het moment dat er geruchten gaan dat een deze dagen de nieuwe hoofdsponsor weleens bekend zou kunnen worden. Hopen dat dit niet een reden is voor de hoofdsponsor om het afteblazen..  Want Club belang boven alles

Koekeloere
Lid
Koekeloere

Berry onder druk? Hoe kan dat nou? Hij is toch zo goed in geen geld uitgegeven wat er niet is?

Benieuwd naar de reacties van de pro – Berry lobby hier op Tilbo…

Robby
Gast
Robby

Ja jongens waar zijn jullie nu? Van Gool doet toch zo geweldig werk? Iedereen binnen Willem II is toch zo lyrisch over hem? Als mensen hier dit melden waarvan we al weten dat ie goed geïnformeerd zijn kraken we ze af maar nu blijkt maar weer dat ze wederom gelijk hebben! Ben benieuwd of Berry een tweede aanval wel overleefd. Zn opvolger hebben we al binnen…..

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ ROBBY

Bedoelje Jordens Peters? 😉 dat is idd in de nabije toekomst de ideale Algemeen dircteur

Highway Patrolman
Lid
Highway Patrolman

Gelukkig worden er meer mensen wakker!! Berry houdoe en bedankt! En Koen Verhoef daar gaat je vriendje!!