Van Geel: ‘Mooie stap’

27
3657

Martin van Geel keert na zeventien jaar terug bij Willem II, zo communiceert de club via de officiële kanalen. De 58-jarige bestuurder treedt in Tilburg per 1 juli aan als algemeen directeur. De afgelopen acht jaar was Van Geel bij Feyenoord werkzaam als technisch directeur, maar beide partijen besloten onlangs in samenspraak een einde te maken aan die samenwerking.

Sinds 2011 was Van Geel de technische baas in De Kuip, maar de laatste tijd was er steeds meer kritiek op zijn functioneren. Om die reden hebben Feyenoord en zijn technisch directeur besloten om uit elkaar te gaan, waardoor hij nu kan terugkeren bij Willem II. Van Geel is niet bepaald een onbekende in Tilburg, daar hij zijn loopbaan als speler begon én afsloot bij Willem II. Ook na zijn actieve carrière bleef hij bij die club werkzaam.

Van Geel begon als technisch directeur bij Willem II, waarna hij verder werkzaam was bij AZ, Ajax, Roda JC Kerkrade en Feyenoord. In Rotterdam-Zuid wordt hij tijdelijk opgevolgd door Sjaak Troost. Bij Willem is Van Geel de opvolger van Berry Gool, die in januari aankondigde te vertrekken als algemeen directeur. Volgens de berichten wordt de voetbalbestuurder vrijdagmiddag nog gepresenteerd bij zijn nieuwe werkgever. “Als oud-speler en voormalig technisch directeur van deze prachtige club, is het op dit moment in mijn carrière een zeer mooie stap om als algemeen directeur aan de slag te gaan”, laat Van Geel weten op de website van Willem II.

De afgelopen periode werd Van Geel ook in verband gebracht met buitenlandse avonturen. Zo zouden Hannover 96 en Club Brugge hem in het vizier hebben gehad voor de functie van technisch directeur, maar hij geeft klaarblijkelijk de voorkeur aan een terugkeer naar Willem II. In Tilburg zal Van Geel nauw gaan samenwerken met technisch manager Joris Mathijsen, die bij Feyenoord in beeld was als zijn opvolger.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Better call Sol
Gast
Better call Sol

Dit is nondeju heel goed nieuws!!!
Mooi hoor dat Martin terug op het nest is.
Welkom thuis Martin!

Martin Coolen
Gast
Martin Coolen

Wat andere mensen over van Geel zeggen(meestal negatief in de media) is gewoon onterecht. Waar Martin ook gewerkt heeft, zijn naam blijft onlosmakend verbonden met Willem II.

Wil013
Gast
Wil013

Mooie woorden Dirruk. Gaat helemaal goed komen met de combi martin en Joris. Ik heb alweer zin in het komende seizoen.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

En wat zou het mooi dat in de toekomst jordens het stokje overneemt Martin van Geel hier een mooie basis heeft gelegt waar jordens dan op voort kan borduren dat lijkt mij als dat plaatje van A tot Z zou kloppen. Zou het een idiale plaatje kunnen zijn voor de toekomst van onze club waar we dan ook na het tijdperk van geel jaren mee vooruit kunnen

mike
Gast
mike

Een verstandige man met veel voetbalverstand en contacten, die een Willem II hart heeft, die niet gekozen heeft voor het geld bij een buitenlandse club maar voor een nieuwe uitdaging; die moeten we koesteren. Stap voor stap gaan we vooruit naar een echt stabiele middenmoter, die opleidt, verzorgd aantrekkelijk voetbal speelt, waar de supporters trots blijven op het rood-wit-blauw en steeds meer bijval krijgen. Blij mee!

wil
Gast
wil

Welkom bij de mooiste club van Nederland.

Dirruk
Gast
Dirruk

Een mooie stap Martin? De cirkel is rond. De club waar je begonnen bent en zowel als speler en als directeur altijd een warm hart hebt toegedragen heeft je nu nodig en ik ben ervan overtuigd dat jij er alles aan gaat doen om onze club op een hoger plan te tillen! Succes de komende jaren en maak ons als supporters trots. Dat zijn we al op ons rood, wit en blauwe shirt, dat zijn we al op de spelers die voor onze club willen strijden en dat zijn we op de mensen die in het clubbelang werken en handelen.… Lees verder »

Guillaume1896
Gast
Guillaume1896

Spijker op zijn kop Dirruk

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Mooi gesproken Dirruk de de spijker vol op zijn kop.

Ikzelf
Gast
Ikzelf

Goed gesproken. Zo is’t

Dirruk
Gast
Dirruk

@Ikzelf,

Je gaat toch niet menen dat we het een keer eens zijn he?

Val hier bijna van m’n stoel van verbazing. Je zal toch wel stiekem een downieduimpje hebben gegeven op mijn reactie.

Vak M
Gast
Vak M

Nu verpest je het.

Dre
Gast
Dre

Mooie woorden Dirruk, van een man die altijd scherp us over het wel en wee van ons willem II. Hopelijk zetten de mensen die nog wrok koesteren over het verleden dit snel opzij. Ik denk dat we met het aanstellen van Martin van geel en goede stap zetten in de realisatie van onze doelen: een stabiele middenmoter in de eredivisie, uitbreiding en commercialisering van ons stadion. En aantrekken/opleiden van jonge spelers en deze met een fikse winst verkopen. Van geel stapt hier bleu in en ik heb vertrouwen on hem, ondanks alle negativiteit bij Feyenoord. Onbegrijpelijk. Maakt ze kampioen en… Lees verder »

Evert de Goalehouder
Gast
Evert de Goalehouder

Beste mijnheer Van Geel, Ik wens u een hele prettige tijd toe bij Willem II in uw functie als algemeen directeur. Mocht u na uw opstartfase behoefte hebben aan een goed gesprek over uw persoonlijke situatie en de druk die bij uw functie komt kijken dan sta ik daar altijd voor open. Ik ken u als een verstandig persoon. Daarnaast weet u hoe het is om te leven en op te moeten treden als profvoetballer. Mentale problemen zijn nog altijd taboe en daarom ga ik er vanuit dat u hier alert op bent. Ik zag u laatst bij het Van… Lees verder »

Guillaume1896
Gast
Guillaume1896

“U had het druk en vroeg mij u verder niet te storen tijdens terwijl u een heerlijk ogende ijscoup verorberde.” grin grin

Dhr van Gheel
Gast
Dhr van Gheel

Beste Evert, Allereerst dank voor de succeswensen, ik heb er zin an. Ik herinner me onze ontmoeting bij het Van Der Valk hotel en ik heb daar sociaal wenselijk gereageerd om u niet kei hard te hoeven “dissen” ( heb ik van mijn zoon geleerd). Feitelijk zat ik überhaupt niet te wachten op aanspraak maar ach.. dan poog je vriendelijk te blijven, voor de goede orde en ik hoop dat dit uiteindelijk goed uitpakte voor u. Het was wel een beetje irritant dat u op een afstandje bleef staan kijken en u iedereen die langskwam aansprak en wees op het… Lees verder »

Snorro
Gast
Snorro

@ van Gheel

Wat een kletspraat. Geloof er he-le-maal niks van!

Dhr van Gheel
Gast
Dhr van Gheel

No shit Sherlock

Snorro
Gast
Snorro

Gewoon happen!

Lord of Fail
Gast
Lord of Fail

Evert, je bedoelt het waarschijnlijk allemaal goed.
Maar even serieus kerel.. Heb je niks beters te doen?

jako
Gast
jako

Op sommige plekken op deze aardkloot verveel je je nu eenmaal stierlijk en dan krijg je dit neurotisch gezwam…

Antonius
Gast
Antonius

Hilarisch weer Evert smile

BCFCVicky
Gast
BCFCVicky

Heeft de Kruikenzeiker misschien een nieuwe gedaante aangenomen?

Wa un beleid
Gast
Wa un beleid

Dit is een belediging voor De Kruikenzeiker.

BCFCVicky
Gast
BCFCVicky

Nou nou mensen zijn snel op hun pik getrapt hier. Ik zie genoeg reacties van mensen hier die er ook de hilariteit van inzien. En aangezien de Kruikenzeiker zijn oude personage op een lager pitje zet vanwege steeds meer bekendheid en moeten leveren is dit misschien stiekem z’n gedaanteverwisseling of een nieuwe antiheld Die tegen knieschijven schopt

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Op papier hebben we goud in handen nu in praktijk en we gaan een mooie toekomst te gemoed

Kent de club en omgeving op z’n duimpje
Kan de club goed verkopen weet hoe het reilt en zeilt in Tilburg en omstreken heeft het hier en bij diverse clubs goed gedaaan als TD.
Kan de club goed verkopen naar buiten toe

Mijn vertrouwen is dat van geel dat hij samen met Joris onze club naar structureel hoger niveau kan brengen. Een zwaluw maakt nog zomer dat weet ik ook wel. Maar de stap lijkt gezet te gaan worden

S.V.
Gast
S.V.

10 voor taal