Van Geel merkt op dat veel Nederlandse spelers en clubs vaak ‘overvragen’

22
3640

Martin van Geel vertelt aan De Telegraaf dat hij een opvallende kentering in het Nederlandse voetbal ziet plaatsvinden. Veel Nederlandse spelers en clubs ‘overvragen’ vaak, waardoor momenteel meer buitenlandse spelers naar Nederland komen.

In het verleden voerde hij het beleid om eerst naar eigen spelers in Nederland, maar volgens van Geel zijn zij momenteel te duur. “Eerst keek ik altijd in de eigen opleiding of daar een speler liep die ons verder kon helpen. Zo’n jongen kende de cultuur van de club en de supporters vonden het ook fantastisch als er een talent doorbrak.” 

Als dat niet lukte, ging van Geel op zoek naar een Nederlandse speler. “Optie drie was een speler uit een buurland of Scandinavische speler, optie vier een speler uit de rest van Europa en dan pas gingen we naar een speler van buiten de EU kijken.”

De eerste twee opties zijn echter niet meer in de praktijk te brengen, oordeelt Van Geel. “Het zal de Nederlandse handelsgeest zijn, maar onze ervaring is, dat Nederlandse clubs én spelers vaak overvragen. Zo komen wij vaak terecht in Duitsland, waar de cultuur niet zoveel verschilt, de spelers een goede mentaliteit hebben en de verstaanbaarheid geen probleem is. Daar is het voor ons gemakkelijker zaken doen dan in Nederland en dat geldt zelfs voor clubs uit de Keuken Kampioen Divisie.”

22 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments