Van Dijk: ‘In Tilburg is goed werk verricht’

0
996

Virgil van Dijk zag Frenkie de Jong donderdag sterk debuteren in het Nederlands elftal. De twee genoten hun opleiding bij Willem II, maar de Tilburgse fans zagen ze nooit schitteren in het eerste elftal.

De Jong kwam nog tot twee invalbeurten, maar Van Dijk maakte nooit zijn debuut voor de Tricolores. “Leuk toch, dat we allebei bij Willem II hebben gespeeld”, zegt de Liverpool-verdediger in het Algemeen Dagblad. “Ik heb het er met Frenkie over gehad. Voor de opleiders van toen is het toch mooi om te zien dat er twee voormalige jeugdspelers van Willem II in Oranje staan.”

“Dat het eerste elftal dáár er nooit iets aan heeft gehad? Dat was toen, achteraf is het makkelijk praten”, aldus de Oranje-captain. “Maar er is in de opleiding goed werk geleverd, denk ik.” Hij heeft hoge verwachtingen van de 21-jarige middenvelder. “Frenkie kan een geweldige speler worden, hopelijk kan hij de lijn die hij heeft ingezet doortrekken.”

“Al is er nog een lange weg te gaan”, trapt Van Dijk ook op de rem. “Hij neemt risico, maar hij weet volgens mij wanneer dat kan en wanneer dat niet kan. En jullie zien het misschien niet, maar hij is ook erg sterk. Kijk maar hoe goed hij de bal kan afschermen.”