Home » Headlines » Van der Vegt liet van Dijk lopen

Van der Vegt liet van Dijk lopen

Man van 84 miljoen was niet goed genoeg voor Willem II: “Te veel beperkingen”

Pijnlijk voor Willem II: Virgil van Dijk, afgelopen week door Liverpool gekocht voor 84 miljoen euro en daarmee de duurste Nederlandse voetballer ooit, vertrok in 2010 gratis naar FC Groningen. Hij kreeg namelijk geen contract in Tilburg. Toenmalig assistent-trainer Edwin Hermans legt uit.

“De hoofdtrainer van toen, Fons Groenendijk, wilde eigenlijk met jonge jongens uit de opleiding verder”, citeert Trouw hem. “In die periode vocht Willem II al een paar jaar tegen degradatie en Henry van der Vegt, destijds technisch directeur, wilde liever voor ervaren spelers met een bepaalde naam gaan.”

Hermans zag dat Van Dijk potentie had. “Er werd gezegd dat hij te veel beperkingen had. Maar ja, je bent Willem II en speelt onderin. Dan heb je een verdediger die groot en kopsterk is en ook nog eens een duel kan winnen. Er werd alleen ook nog eens van hem verwacht dat hij kon voetballen en de lijnen uitzette.”

Van Dijk lijkt aanstaande vrijdag zijn debuut te gaan maken voor Liverpool. The Reds spelen dan een FA Cup-wedstrijd tegen Everton.

13 reacties

 1. pirot Russia

  Yassin A. ??

  0

  0
 2. En Wout Weghorst had een gokverslaving toch Dirruk?

  1

  0
 3. JamesQuinn

  Je kunt je ook afvragen of Van Dijk zich hier op dezelfde manier ontwikkeld zou hebben als in Groningen. Zelfs toen hij zich al bewezen had bij Groningen gaf Ajax de voorkeur aan Van der Hoorn en PSV aan Bruma.

  Bij Frenkie vind ik het overigens een ander verhaal. Heel Nederland roept nu wat wij op Tilbo al minstens drie jaar weten.

  5

  0
 4. Ftricolores1

  Zo gaat het eenmaal in voetbal. Wij halen ook wel eens reizende sterren van andere clubs, die daar weggestuurd werden. Dembele, el Hamdaoui! Ook niet de minste… Achteraf lullen is allemaal zo makkelijk en je hebt er geen zak aan!

  1

  1
  • Dembélé was een hoop toen hij naar Tilburg kwam, maar een rijzende ster? Eerder goed gescout door de voormalige Willem II scout Toon Mertens. En kwam El Hamdaoui niet in beeld door een tip van Willem van Hanegem?

   2

   0
 5. Tricolores Forever

  Ik heb er onderhand wel meer dan genoeg van om telkens weer geconfronteerd te worden met welke goudmijntjes we hádden en hebben laten lopen, nota bene ook vaak nog door passanten als een v.d. Vegt. Liever word hier lering uit getrokken en gaan we als club kijken hoe we vanaf nu wél gaan cashen voor onze spelers! 

  20

  0
  • leren t schijnbaar nooit. kijk maar naar frankie de jong. speeld  straks bij real of barcelona.   ook nooit geen kans gehad van die kale knook

   3

   1
   • Ook nooit geen kans gehad?? Dan heeft ie dus kansen gehad kurt zaro. 

    6

    5
   • @dirruk wat flauw 

    1

    4
   • @Awavans, Inderdaad wel flauw, maar wat wil je dan horen. Als je hier de waarheid vertelt wil niemand die horen. Dan kun je dus maar beter af en toe een geintje maken in plaats van al die tere Willem II supporters zieltjes zeer te doen. Of wil jij weten wie er schuldig is aan het feit dat Virgil van Dijk gratis de deur uit is gelopen bij Willem II De waarheid is soms minder romantisch als de Willem II supporter wil doen geloven en ook in dit geval is het misschien wel gewoon zo dat Virgil van Dijk helemaal niet gratis de deur uit is gelopen maar  gewoon keihard is ONTSLAGEN. Speciaal voor jou een verhaal. Jaren geleden was er een jong mannetje die in de jeugdopleiding van Willem II voetbalde. Deze jongen was door de week aan het trainen en op zaterdag speelde hij wedstrijden op het complex van de amateurs van Willem II. Tijdens het seizoen werden er verschillende malen persoonlijke spullen van spelers, trainers en andere medewerkers van de club gestolen uit de kleedkamers. Omdat dit steeds vaker gebeurde, en op tijden dat de jeugdopleiding trainde en wedstrijden speelde, werd er op een gegeven moment door de club besloten dat men ( stiekem ) camera’s ging ophangen in de kleedkamers, om zo te proberen de “dader”(s) op heterdaad te betrappen. En kort na de installatie van de camera’s hadden ze de dader te pakken. Het jonge manneke uit de jeugdopleiding was op bewakingsbeelden te zien tijdens het doorzoeken en weghalen van persoonlijke eigendommen van medespelers, trainers en andere medewerkers van Willem II.  Nadat de jonge verdachte op kantoor van de directeur en hoofd jeugdopleidingen  geconfronteerd werd met de beelden, gaf hij toe verantwoordelijk te zijn voor de diefstal, en ook gaf hij toe eerdere diefstallen gepleegd te hebben. De club heeft vervolgens aangifte gedaan bij de politie van diefstal de jonge speler werd veroordeeld door de rechter en de club besloot de speler “te ontslaan”, lees geen contract meer aan te bieden.  En ik ga niet alles verraden maar je moet eens raden over welke jeugdspeler dit verhaaltje gaat? misschien eens navragen bij Justitie of bij medewerkers van de club over wie dit zou kunnen gaan. Of zullen we gewoon lekker naief blijven met z’n allen en min duimpjes geven als er nieuws naar buiten komt wat we helemaal niet willen horen/lezen met z’n allen.  

    9

    5
   • @Dirruk,

    Kan haast niet geloven dat een bredanaar zoiets zou flikken😁

    2

    2