Van der Vegt liet van Dijk lopen

13
1622

Man van 84 miljoen was niet goed genoeg voor Willem II: “Te veel beperkingen”

Pijnlijk voor Willem II: Virgil van Dijk, afgelopen week door Liverpool gekocht voor 84 miljoen euro en daarmee de duurste Nederlandse voetballer ooit, vertrok in 2010 gratis naar FC Groningen. Hij kreeg namelijk geen contract in Tilburg. Toenmalig assistent-trainer Edwin Hermans legt uit.

“De hoofdtrainer van toen, Fons Groenendijk, wilde eigenlijk met jonge jongens uit de opleiding verder”, citeert Trouw hem. “In die periode vocht Willem II al een paar jaar tegen degradatie en Henry van der Vegt, destijds technisch directeur, wilde liever voor ervaren spelers met een bepaalde naam gaan.”

Hermans zag dat Van Dijk potentie had. “Er werd gezegd dat hij te veel beperkingen had. Maar ja, je bent Willem II en speelt onderin. Dan heb je een verdediger die groot en kopsterk is en ook nog eens een duel kan winnen. Er werd alleen ook nog eens van hem verwacht dat hij kon voetballen en de lijnen uitzette.”

Van Dijk lijkt aanstaande vrijdag zijn debuut te gaan maken voor Liverpool. The Reds spelen dan een FA Cup-wedstrijd tegen Everton.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
pirot Russia
Gast
pirot Russia

Yassin A. ??

Ben
Gast
Ben

En Wout Weghorst had een gokverslaving toch Dirruk?

JamesQuinn
Lid
JamesQuinn

Je kunt je ook afvragen of Van Dijk zich hier op dezelfde manier ontwikkeld zou hebben als in Groningen. Zelfs toen hij zich al bewezen had bij Groningen gaf Ajax de voorkeur aan Van der Hoorn en PSV aan Bruma.

Bij Frenkie vind ik het overigens een ander verhaal. Heel Nederland roept nu wat wij op Tilbo al minstens drie jaar weten.

Ftricolores1
Gast
Ftricolores1

Zo gaat het eenmaal in voetbal. Wij halen ook wel eens reizende sterren van andere clubs, die daar weggestuurd werden. Dembele, el Hamdaoui! Ook niet de minste… Achteraf lullen is allemaal zo makkelijk en je hebt er geen zak aan!

Maximaal
Gast
Maximaal

Dembélé was een hoop toen hij naar Tilburg kwam, maar een rijzende ster? Eerder goed gescout door de voormalige Willem II scout Toon Mertens. En kwam El Hamdaoui niet in beeld door een tip van Willem van Hanegem?

Dirruk
Gast
Dirruk

2 keer klopt. 

Grenzen
Gast
Grenzen

Willem van Hanegem heeft volgens mij wel iets met onze club. Zou met zijn kennis van zaken een goede scout zijn.

Tricolores Forever
Gast
Tricolores Forever

Ik heb er onderhand wel meer dan genoeg van om telkens weer geconfronteerd te worden met welke goudmijntjes we hádden en hebben laten lopen, nota bene ook vaak nog door passanten als een v.d. Vegt. Liever word hier lering uit getrokken en gaan we als club kijken hoe we vanaf nu wél gaan cashen voor onze spelers! 

kurt zaro
Gast
kurt zaro

leren t schijnbaar nooit. kijk maar naar frankie de jong. speeld  straks bij real of barcelona.   ook nooit geen kans gehad van die kale knook

Dirruk
Gast
Dirruk

Ook nooit geen kans gehad?? Dan heeft ie dus kansen gehad kurt zaro. 

Awavans
Gast
Awavans

@dirruk wat flauw 

Dirruk
Gast
Dirruk

@Awavans, Inderdaad wel flauw, maar wat wil je dan horen. Als je hier de waarheid vertelt wil niemand die horen. Dan kun je dus maar beter af en toe een geintje maken in plaats van al die tere Willem II supporters zieltjes zeer te doen. Of wil jij weten wie er schuldig is aan het feit dat Virgil van Dijk gratis de deur uit is gelopen bij Willem II De waarheid is soms minder romantisch als de Willem II supporter wil doen geloven en ook in dit geval is het misschien wel gewoon zo dat Virgil van Dijk helemaal niet gratis de… Lees verder »

jbj.ot
Lid
jbj.ot

@Dirruk,

Kan haast niet geloven dat een bredanaar zoiets zou flikken😁