Van der Vegt liet van Dijk lopen

13
2205

Man van 84 miljoen was niet goed genoeg voor Willem II: “Te veel beperkingen”

Pijnlijk voor Willem II: Virgil van Dijk, afgelopen week door Liverpool gekocht voor 84 miljoen euro en daarmee de duurste Nederlandse voetballer ooit, vertrok in 2010 gratis naar FC Groningen. Hij kreeg namelijk geen contract in Tilburg. Toenmalig assistent-trainer Edwin Hermans legt uit.

“De hoofdtrainer van toen, Fons Groenendijk, wilde eigenlijk met jonge jongens uit de opleiding verder”, citeert Trouw hem. “In die periode vocht Willem II al een paar jaar tegen degradatie en Henry van der Vegt, destijds technisch directeur, wilde liever voor ervaren spelers met een bepaalde naam gaan.”

Hermans zag dat Van Dijk potentie had. “Er werd gezegd dat hij te veel beperkingen had. Maar ja, je bent Willem II en speelt onderin. Dan heb je een verdediger die groot en kopsterk is en ook nog eens een duel kan winnen. Er werd alleen ook nog eens van hem verwacht dat hij kon voetballen en de lijnen uitzette.”

Van Dijk lijkt aanstaande vrijdag zijn debuut te gaan maken voor Liverpool. The Reds spelen dan een FA Cup-wedstrijd tegen Everton.

13 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments