Van de Looi wil derby winnen: “Punten, plaatsen en prestige”

7
1214
Erwin van der Looi.

Willem II won vorige week overtuigend van Heracles Almelo. Trainer Erwin van de Looi hoopt dat die zege een opwarmertje is geweest voor de belangrijke derby van vrijdagavond tegen rivaal NAC Breda. De hoofdtrainer van de Tilburgers beseft dat er meer op het spel staat dan de drie punten.

Willem II staat veertiende met veertien punten, NAC bezet met twaalf punten de de dertiende plaats. Bij winst doet Willem II dus uitstekende zaken op ranglijst, maar daar draait het vrijdag niet alleen om. “Punten, plaatsen en prestige, dat is wat er morgenavond op het spel staat”, vat Van de Looi samen op de clubwebsite. “Voor supporters, spelers, staf en iedereen in en om de club is dit natuurlijk een speciale wedstrijd. Dat hoeven we niet onder stoelen of banken te schuiven.”

Ondanks dat Willem II veel buitenlandse spelers in de selectie heeft, zijn de belangen duidelijk in de selectie. “De jongens praten er onderling over en iedereen begrijp dat bij elke club bepaalde wedstrijden net wat meer leven dan andere. Daarnaast hebben enkele spelers derby’s gespeeld met hun vorige club. Het belang van deze wedstrijd is bekend bij de selectie. Het wordt een mooie wedstrijd morgenavond.”

(Bron: FCupdate.nl)

7 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments