Van de Looi nieuwe trainer Willem II

58
5496
Foto: Toin Damen

Update 23 mei: 15.00 uur
Op dit moment wordt de persconferentie voorbereid waarin Erwin van de Looi als nieuwe trainer van Willem II wordt gepresenteerd. Willem II geeft zelf de volgende toelichting op de benoeming van Van de Looi:

Wij wensen Erwin veel succes bij onze mooie club!

Willem II heeft Erwin van de Looi aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Van de Looi (44) tekent bij de Tricolores voor twee seizoenen.

Van de Looi kwam als speler tussen 1991 en 2002 uit voor FC Den Bosch, Vitesse, NAC, Stuttgarter Kickers en FC Groningen. In 2008 werd hij trainer van de beloften van FC Groningen. Twee jaar later werd hij assistent-trainer onder leiding van Pieter Huistra en later Robert Maaskant. In 2013 kwam Van de Looi zelf aan het roer te staan. In de afgelopen drie seizoenen behaalde FC Groningen onder hem tweemaal Europees voetbal én werd in 2015 de KNVB-beker gewonnen. Daarmee werd Van de Looi de succesvolste trainer in de historie van FC Groningen.

Algemeen directeur Berry van Gool: ‘Wij zijn blij met de komst van Erwin. De gesprekken die we hebben gehad waren zeer goed. Erwin is een jonge coach die met FC Groningen mooie resultaten heeft behaald. Hij heeft zijn trainerscarrière mooi opgebouwd door bij de jeugd te zijn begonnen. Wij kijken uit naar de samenwerking met Erwin in het nieuwe eredivisieseizoen.’

Erwin van de Looi: ‘Na veertien mooie jaren bij FC Groningen was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Die heb ik bij Willem II gevonden. Aan de gesprekken met de club heb ik een goed gevoel overgehouden. Willem II is een mooie traditieclub en ik heb er veel zin in om binnenkort aan de slag te gaan.’

Erwin van de Looi wordt de opvolger van Jurgen Streppel als hoofdtrainer bij Willem II. Hij zal naar alle waarschijnlijkheid maandag een contract ondertekenen bij de Tilburgse club, wat de uitkomst ook is van de tweekamp met NAC in de finale van de play-offs. Van de Looi (44) heeft aangegeven ook bij Willem II aan de slag te zullen gaan als de club onverhoopt in de eerste divisie

Bronnen bij FC Groningen bevestigen dit nieuws tegenover het Brabants Dagblad. Van de Looi speelde betaald voetbal bij Vitesse, BVV Den Bosch, NAC, Stuttgarter Kickers en FC Groningen. Daarna begon hij zijn trainersloopbaan bij de Groningse club als coach van het beloftenelftal.In 2010 werd hij assistent-trainer onder Pieter Huistra, later ook onder Robert Maaskant. Sinds het seizoen 2013-2014 was de in Huissen geboren Van de Looi hoofdtrainer bij FC Groningen. Hij besloot zelf zijn nu aflopende contract niet te verlengen.

KNVB-beker
In zijn eerste seizoen als hoofdtrainer leidde hij de club naar de zevende plaats in de eredivisie, om vervolgens de play-offs om Europees voetbal winnend af te sluiten. Vorig seizoen sloten de Groningers af op de achtste plaats en veroverden zij de eerste prijs in de clubhistorie: de KNVB beker. In de eredivisie reikte FC Groningen dit seizoen dankzij een goede eindspurt tot de zevende plaats, om in de play-offs om Europees voetbal het onderspit te delven tegen Heracles Almelo. Van de Looi wordt bij FC Groningen opgevolgd door Ernest Faber. Bij Willem II heeft Jurgen Streppel vijf jaar de leiding gehad over het eerste elftal. Hij vertrekt naar sc Heerenveen. Willem II speelt zondag om 16,45 uur in eigen stadion de return in de finale van de play-offs om promotie/degradatie tegen NAC. De eerste wedstrijd wonnen de Bredanaars met 2-1.

 

58 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments