Update WOB verzoek Ajax – Willem II

82
6079
Politie met traangas fouilleert onschuldige fan

De uitwedstrijd tegen Ajax van vorig seizoen is er een die veel supporters niet snel zullen vergeten. Helaas niet vanwege een mooi resultaat of een fantastische sfeer, maar omdat ze een middag lang vastgehouden zijn door de ME. Als stichting KingZine doen we wat we kunnen om aan te tonen dat de behandeling van onze supporters schandalig en onnodig was. Vooral ook om dit soort gedrag vanuit de politie in de toekomst te voorkomen.

De eerste stap die we daarom genomen hebben is het, middels een WOB verzoek, opvragen van alle documenten rondom het politie optreden van deze dag. Deze documenten hebben we ontvangen en doorgelezen. Hieruit volgt dat het gedrag van een aantal supporters wellicht niet de schoonheidsprijs verdient, maar dat het optreden van de lokale autoritreiten disproportioneel is geweest. Onderstaand een samenvatting van onze bevindingen. Ook zijn onderaan dit bericht alle documenten te downloaden voor iedereen die ze zelf volledig wil lezen.

Samenvatting WOB documenten
Uit de documenten kan een aantal conclusies getrokken worden. Onderstaand in volgorde van de gebeurtenissen onze blik op de gebeurtenissen en dat wat er in de documenten uit het WOB verzoek opgenomen is.

Foute informatie leidt tot noodbevel
Voor deze wedstrijd gold een volledig vrij vervoersregeling. Dit houdt in dat supporters van Willem II de vrijheid hebben om op elke manier die zij willen naar Ajax af te reizen.
Vanuit de politie Tilburg wordt het bericht naar de politie Amsterdam gestuurd dat er signalen zijn dat een groep van ongeveer 150 Willem II supporters met de trein naar Amsterdam zou komen. Een deel van de supporters zouden de wedstrijd Ajax – Willem II in de binnenstad willen bekijken. Dit laatste wordt gezien als een provocatie. Voor de politie Amsterdam is het niet gewenst dat een groep Willem II supporters de wedstrijd in de binnenstad wil bekijken. Ze denken ook dat deze supporters niet eens een kaartje voor de wedstrijd hebben. De politie Amsterdam kiest er daarom voor een noodbevel voor te bereiden. In dit noodbevel wordt opgenomen dat supporters van Willem II (en Royal Antwerp) zonder kaartje voor de wedstrijd niet welkom zijn in Amsterdam.

Reactie KingZine: Dat een groep Willem II supporters van plan is per trein naar Amsterdam te reizen klopt. Echter, de personen in deze groep zijn wel in het bezit van een kaartje. Zij mochten dan ook op deze wijze naar Amsterdam reizen. Niemand uit de groep is van plan de wedstrijd in de Amsterdamse binnenstad te bekijken. De informatie van de politie is dus niet juist. De manier waarop de politie Amsterdam invulling heeft gegeven aan het noodbevel blijft schandalig. In het noodbevel stond dat supporters zonder kaartje niet Amsterdam in mochten. Dit controleren kan binnen enkele minuten. De politie Amsterdam koos er echter voor om uitvoering aan dit noodbevel te geven door de gehele groep op de foto te zetten en urenlang op te houden zonder eten of drinken.

Politie vindt onderbouwing noodbevel aan de magere kant
Uit de documenten blijkt echter dat ook de politie vindt dat enkel dit signaal wel erg weinig informatie is om een noodbevoegdheid toe te passen. Een noodbevel is immers een uiterst redmiddel en mag slechts in het uiterste geval worden toegepast. Wanneer er geen andere mogelijkheden zijn. In de documenten valt ook te lezen dat het de eerste keer zal zijn dat burgemeester Halsema een noodbevel zal afgeven en dat het noodbevel dus goed onderbouwd moet worden. In de documenten wordt hierover ook gezegd dat de burgemeester alvast geïnformeerd wordt, omdat water niet in één keer kookt. Uiteindelijk wordt een vechtpartij uit 2014 gebruikt als argument voor het afgeven van het noodbevel. Buiten een voetbalwedstrijd om heeft er een vechtpartij tussen Ajax en Willem II supporters plaatsgevonden. Omdat dit buiten het voetbal om was is dit niet meegenomen bij het bepalen van de vervoersregeling.

Reactie KingZine: Zelfs de politie vindt het te weinig informatie voor het noodbevel. Ineens is er dan een vechtpartij die niet meegenomen zou zijn bij het bepalen van de vervoersregeling. Vanwege een vechtpartij vier jaar eerder vindt men een noodbevel ineens wel een goed idee. Voor ons gevoel is de politie op zoek geweest naar een reden om een noodbevel te kunnen krijgen. Al voordat de supporters op pad gingen had de politie al het vooroordeel dat de hele groep uit was op een vechtpartij. Daar komt nog bij dat er andere mogelijkheden waren om een mogelijke confrontatie te vermijden. Zo had de groep kunnen worden gecontroleerd op aanwezigheid van kaartjes en had deze groep vervolgens naar de ArenA kunnen worden begeleid, zonder ze urenlang op te houden.

24 blikjes bier stelen is een winkel plunderen
Als de Willem II supporters zich verzamelen voor de wedstrijd is contact tussen politie Tilburg en politie Amsterdam. De politie Amsterdam ontvangt informatie dat de groep een kiosk geplunderd zou hebben, waar deze informatie precies vandaan komt wordt nergens echt duidelijk maar vermoedelijk komt deze informatie als eerste binnen via de NS. Het is de politie Amsterdam ook niet duidelijk waar (Tilburg of Den Bosch) deze plundering plaatsgevonden heeft. Later blijkt dat er 24 blikjes bier gestolen zouden zijn. Of dit echt is gebeurd, kunnen we niet controleren.

Ook ontvangt de politie Amsterdam informatie dat er door de groep supporters in de trein gerookt wordt. De politie Amsterdam besluit daarom de groep op te vangen op Amsterdam Centraal en te controleren of ze een kaartje hebben. De verwachting van de politie is dat de groep geen kaartjes heeft en dat ze de groep terug naar Tilburg kunnen sturen. Inmiddels wordt er een tweede noodbevel voorbereid waarmee ze groep uit de binnenstad van Amsterdam weg kunnen houden en direct naar de ArenA kunnen sturen.

Reactie KingZine: Of er blikjes bier gestolen zouden zijn en door wie dat dan gedaan zou zijn is onduidelijk. Diefstal is niet goed te praten en dat keuren wij ook zeker af maar 24 gestolen blikjes is niet gelijk aan het plunderen van een kiosk. Daarnaast is het stelen van 24 blikjes bier ook geen reden om een hele groep personen slecht te behandelen.

Scanderen ACAB reden voor verbod centrum
De groep wordt bij aankomst in Amsterdam apart genomen en iedereen wordt gefouilleerd en op de foto gezet. De politie komt er hierbij achter dat iedereen in het bezit is van een kaartje. Hun noodbevel heeft dus geen nut. De politie heeft echter een tweede noodbevel voorbereid om de supporters de toegang tot de binnenstad te ontzeggen. Bij het fouilleren zouden 6 fakkels, 4 stuks knalvuurwerk, 5 bivakmutsen en 1 bitje zijn aangetroffen. Tijdens het wachten wordt er door de groep 3 maal ACAB gescandeerd. Het scanderen van ACAB en de aangetroffen spullen zijn voor de politie reden om de groep niet meer het centrum in te laten maar naar de ArenA te begeleiden.

Reactie KingZine: Volgens de politie zijn de aangetroffen spullen een indicatie dat de groep uit is op een vechtpartij. Daarnaast worden de spreekkoren richting politie gebruikt om het ontzeggen van de toegang tot het centrum van Amsterdam te legitimeren. De aangetroffen spullen spreken niet in het voordeel van de groep, maar om op basis hiervan de vrijheden van een grote groep mensen te beperken gaat wel heel ver. Dat de politie de groep niet in het centrum van Amsterdam wenst, valt wellicht te billijken. De groep een uur vasthouden op basis van het gedrag van een enkeling gaat wel heel erg ver.

Conclusie
Met name het feit dat voetbalsupporters hun individuele rechten lijken te verliezen en als groep gestraft worden voor het gedrag van individuen of erger nog het te verwachtten gedrag van individuen blijft ons verbazen. Buiten het voetbal om zou dit tot grote sociale verontwaardiging leiden, maar bij het voetbal lijkt dit geoorloofd. Het grootste deel van de groep die naar Amsterdam afgereisd is heeft zich keurig gehouden aan alle afspraken en aan alle regels. Wat ons betreft moeten in dat geval de betreffende personen aangepakt worden en niet een hele groep. Wij blijven van mening dat de politie Amsterdam deze dag onjuist gehandeld heeft. Echter, in plaats van excuses over het handelen wordt alles recht gepraat. Het blijft van de zotte dat een individu op basis van vooroordelen en het gedrag van een ander gestraft wordt, dit moet stoppen!

Stichting KingZine zal daarom een klacht indienen bij de nationale ombudsman. De strekking van deze klacht zal zijn dat de politie in Nederland groepen personen straft voor het gedrag van individuen. Als specifiek voorbeeld zal het handelen van de politie Amsterdam rondom deze wedstrijd aangehaald worden.

scan0009 scan0010 scan0011 scan0012 scan0013 scan0014 scan0015 scan0016 scan0017 scan0018 scan0019 scan0020 scan0021 scan0022

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

3000 Engelsen vandaag in Amsterdam en dat kan en mag allemaal wel;maar voor 150 Tilburgers worden allerlei noodbevelen uit de kast gehaald!we zullen de filmpjes van fakkels rookpotten en gezichtsbedekkende mutsen tegemoet zien!

Robby
Lid
Robby

Wij zijn ook veel gevaarlijker dan 3000 Engelse waarschijnlijk dronken Engelse

wesleygoirle
Lid
wesleygoirle

Waarom moet antwerp overal mee naar toe? Als willem II supporter word je bijna gedwongen om antwerp leuk te vinden.. ik geef niks om antwerp maar moet voortaan op me woorden letten want ik heb voorkeur voor Genk, maar ik vind dat dat antwerp willlem II supporters een slechte naam bezorgd!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Goirlegoirle

Hoezo overal mee naar toe? Bij mijn weten bezoeken die un paar wedstrijden per seizoen van ons en andersom. En niemand dwingt je volgensmij om Antwerp leuk te vinden

wesleygoirle
Lid
wesleygoirle

Elke keer als ze mee gaan gebeurd er wel iets, heb ze zelf gezien bij het uitvak in de arena, zingen van this is a shit hole, maar zelf gaan ze weg in de rust? Wie is hier dan shit?! Willem II supporters bleven wel gewoon allemaal

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Dus…. We kunnen concluderen.

Dat er tuig tussen onze supporters waren met messen en vuurwerk.

Dat TILBO alles goed praat.

En dat iedereen met een andere mening hier kapot wordt gemaakt door de redactie.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Tilbo!kunnen jullie iets doen aan die flapdrollen die onder mijn nickname gekke posts doen!Ik merk ook dat dat bij andere nicknames gebeurt!

Kijk mijn en die van andere er op maar op na!

TilBrow@
Beheerder

Zelf kun je om je naam te beschermen beter een account aanmaken op tilbo, dan staat er ‘lid’ onder je naam, zie je meteen verschil met ‘gast’ reply. We blokken dagelijks op ipadressen, helaas is dit niet toereikend. Als gast reageren geeft mogelijk om elke willekeurige naam te kiezen! Daar is niks aan te doen dan enkel jezelf te registreren op deze site: REGISTREREN

faf85
Lid
faf85

Wat een eindeloze discussie.. er zullen vast een zeker dingen gebeurd zijn die niet door de beugel kunnen. En dat valt niet goed te praten. Echter heb ik in mijn tiener jaren in een dronken bui ook wel eens dingeb gedaan die ik nu niet meer in mijn hoofd zal halen. En zou ook mee naar een uitwedstrijd gaan met nog duizend andere. Maar zou mezelf diep schamen als die duizend man daar ook hinder van zouden ondervinden en zou het ook als onrechtvaardig bestempelen. Zet een gemiddelde middelbare school met 1000 man op dr trein en gegarandeerd dat er… Lees verder »

Jalalala HUUB HUUB
Gast
Jalalala HUUB HUUB

Jij leeft niet in de echte wereld Faf85.

Top
Lid
Top

Ik krijg door dat mijn unox muts uit de mode is. Wil iemand hem ruilen tegen een bivak muts?

YoYo
Gast
YoYo

Waarom heeft Broodje Jantje geen eigen muts? Springen we het zn allen op 1 januari het kanaal in.

Jalalala HUUB HUUB
Gast
Jalalala HUUB HUUB

YoYo. Spring aub niet in het kanaal. Pleeg op andere manier zelfmoord.

Vak M
Gast
Vak M

Vind jij jezelf grappig of zo?

Je hebt al een username van een 6 jarige. Reageer ook niet zo.

Vak M
Gast
Vak M

En Tilbo.com laat deze reacties toe. Daarom kom ik hier niet zo vaak meer tegenwoordig. Hier is haat de regel. En niemand doet na een hele dag iets tegen een zelfmoord advies.

Don d'n Macaron
Gast
Don d'n Macaron

nou nou .. een zelfmoordadvies :/ … tis maar een bietje kwallen he. Van mij mogen “ze” ook wegblijven maar je gaat da toch nie serieus nemen.

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

Natuurlijk zijn er zaken bij die niet goedgepraat kunnen worden, maar je mag naar mijn mening wel degelijk spreken van disproportioneel handelen van burgemeester en politie. Wat me vooral geërgerd heeft is dat iedereen op de foto moest. Is daar nog een verklaring voor gegeven en is ook duidelijk wat ermee gedaan is. Er zitten immers ook veel foto’s bij van supporters die helemaal niets verkeerd hebben gedaan. Volgens mij was dat fotograferen buiten de wet. Misschien ook hierover klagen bij Ombudsman.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Er zouden 24 blikjes bier gestolen in Tilburg of den Bosch.. met die cameras die tegenwoordig overal hangen.. dan zo jij denken dat je zo iets hard kunt maken. Volgensmij is er helemaal niks gestolen. En is het een poging van de politie om dr optreden te rechtvaardigen

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Ps en er is schijnbaar dus ook geen aangifte gedaan van de betreffende Eigenaar van diefstal vreemd

Een verhaal dat niet klopt dus(?)🤷‍♂️

UNITED
Lid
UNITED

Het is gewoon een lulverhaal en ik vind dat we het er niet bij moeten laten zitten. Ik stel een anti halsema protestmars voor in Amsterdam op 6 december.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ UNITED

dan moet we wel un Boerka aan doen anders komde nog niet ver

Wilco
Gast
Wilco

Meestal kan de politie nog live meekijken. Daarbij, 24 blikken in de kiosk (wat ook nog eens toevallig een volle tree is) hebben ze daar wel 24 blikken in het vak staan? Volgens mij niet. Maar de AH zou wel kunnen, en ook logischer zijn met de kassa’s op zelfservice. Maar dan nog is nooit vast te stellen of het allemaal Willem II supporters waren en of die blikken wel op die dag gestolen waren. Of ze hebben gewoon 1 man gezien die met een volle tree zonder te betalen naar buiten liep. Ik zag trouwens wel in het stuk… Lees verder »

We zijn voor niemand bang
Gast
We zijn voor niemand bang

Jij lult echt uit je nek. Niemand kan live mee kijken op station Den Bosch. Zelfs de FBI niet. Denk eens na voor je iets zegt.

En ze hebben zeker volle blikken in tree in de winkel staan. Alleen niet in het schap.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

En mr kaktus wat hebben we geleerd?….En we zijn voor niemand bang!!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Wat is er mis mee fakkels dat valt onder categorie een vuurwerk en mag heel het jaar door afgestoken worden. Niet in het stadion maar als je dat op de openbare weg afsteekt mag dat gewoon toch?

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

En jij praat als een niet zo slim iemand dus ben je niet zo slim. Kusje aan je zusje.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Wil jij mijn naam niet gebruiken aub!lolbroek

Tilbo doe eens iets aan die Bredase trollen!!

TTB
Lid
TTB

@Forza Willem II

Dat hangt helemaal af van de cateogorie vuurwerk waar de fakkel in valt.

Zogenaamd categorie 1 (F1) mag inderdaad heel het jaar verkocht, gekocht en afgestoken worden. De meeste “fakkels” die hier onder vallen is meer Bengaals vuur en stellen niet veel voor.

De meeste fakkels die supporters gebruiken vallen in categorie F2 of P1, beide categorieën zijn bij mijn weten niet heel het jaar toegestaan.

Jalalala HUUB HUUB
Gast
Jalalala HUUB HUUB

10 jaar geleden bezocht ik uitwedstrijden. Toen konden kinderen en gezinnetjes een gezellig dagje naar een uitwedstrijd en bingo spelen in de bus. Er was geen sfeer op de tribune, mensen kwamen voor een gezellig avond om hun cluppie te zien spelen. Nu bezoek ik ook uitwedstrijden. Er zijn minder vrouwen en kinderen aanwezig. Ze zijn er wel, maar zitten hoger in de uitvakken en men is nog steeds welkom. Onder in de uitvakken staan mannen die sfeer maken, mannen die de grens opzoeken en er ook wel eens overheen gaan. Soms gaan ze over de streep en willen zich… Lees verder »

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Echt fijn zo’n update over iets van een jaar terug. De belangrijkste vraag is echter niet gesteld en beantwoord. Ik zal m wel stellen: wat vinden jullie tot nog toe van het resultaat van de getoonde vastberadenheid?

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Ik zie veel minnetjes, maar geen antwoord. Ach, misschien zegt dat juist wel heel veel.

YoYo
Gast
YoYo

Wat bedoel je precies?

Carlos Cojones
Lid
Carlos Cojones

Ik bedoel dat je er geen klote mee opschiet om een WOB verzoek te doen voor dit soort zaken. Je staat als voetbalsupporter altijd met 2-0 achter in dit soort discussies. Wat was dedoelstelling van de indieners geweest, een misstand aan de kaak stellen? Dat Halsema op non actief werd gesteld? Dat gaat natuurlijk nooit gebeuren Voor dit soort zaken. Natuurlijk worden er indianenverhalen de wereld ingeholpen door de politie. Die willen de rotzooi niet opruimen of zo’n groep de hele dag afschermen (en dat was zeker nodig geweest) als dat niet noodzakelijk is. Hoewel ik het niet goedkeur, snap… Lees verder »

Jalalala HUUB HUUB
Gast
Jalalala HUUB HUUB

Ik geniet van de eikels op Tilbo. Iedereen ruzie hier. Homos uit Breda?????????????

Willem II 4 life
Lid
Willem II 4 life

Eens met veel mensen hier dat het gedrag wel erg gebagatelliseerd wordt.. ik begrijp dat je het bericht wilt relativeren en in context plaatsen, maar ik denk dat mensen met kinderen (of een baan, waadoor je niet negatief in het nieuws wilt komen) voortaan wel 2 keer nadenken voordat ze een uitwedstrijd bezoeken als er dergelijke medesupporters tussen lopen. En dat is wel vreemd als je gewoon een uitwedstrijd van je cluppie wilt bezoeken. Iedereen mag zijn manier van beleving hebben tijdens een wedstrijd, maar je gedraagt je gewoon zoals het hoort, zodat je ook anderen niet in diskrediet brengt.… Lees verder »

Wilco
Gast
Wilco

Natuurlijk is het ontoelaatbaar. En natuurlijk moet je die mensen hard pakken. Van mij mogen ze gerust de personen op omroep Brabant tonen die vergeten te betalen. (Jatten) Echter, is dat politierapport wel erg vaag. Het is niet duidelijk of er in Tilburg of Den Bosch is gestolen uit de kiosk. Dat is wel erg vaag, mij iets te vaag. Als jij meerdere winkels hebt, en daar wordt in geplunderd, (zo noemen ze het namelijk zelf) dan weet jij echt wel welke winkel dat is. Personeel flink over de zeik, want die kunnen bijna nooit tegen dat soort gedrag, dan… Lees verder »

Koen Verhoef
Lid
Koen Verhoef

Prima dat Tilbo opkomt voor onze supporters en onderzoek doet naar de bizarre gang van zaken in Amsterdam. Maar heeft Tilbo dan ook onderzocht wie toch die blagen waren die met bivakmutsen en vuurwerk op zak in de trein stapten? Een wat stevigere stellingname van Kingzine tegen dit onacceptabel gedrag zou niet verkeerd zijn.

Rijdenderechter
Gast
Rijdenderechter

Dat weet Kingzine niet, die mensen hadden immers een bivakmuts op.

Zekur
Lid
Zekur

Als je op zo’n koud perron wordt vast gehouden, ben je maar wat blij dat je een bivakmuts bij je hebt. Een bivakmuts is geen wapen en volledig legaal te dragen..

TTB
Lid
TTB

Niet helemaal volledig legaal Zekur.

Volgens de wet “Gedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding“, die op 1 augustus 2019 is ingegaan, staat te lezen dat een bivakmuts niet gedragen mag worden in het openbaar vervoer, zorginstellingen, onderwijsinstellingen en overheidsgebouwen (met enkele uitzonderingen voor personeel etc).

Echter is dit niet van toepassing op voetbalsupporters, ze mogen in de binnenstad er wel gewoon een dragen bijvoorbeeld.

Rijdenderechter
Gast
Rijdenderechter

De gemoederen lopen hoog op; tijd voor een relativerend stukje! – De fakkels en bivakmutsen zijn onschuldig , het is onderdeel van de ultra subcultuur. Als je daar niet tegen kan moet je niet naar een uitwedstrijd gaan. – 1 bitje en verder geen wapens zijn onvoldoende indicatie dat er serieuze geweldsdreiging is. – De 24 blikken bier en het plunderen: dit is niks vergeleken met wat er gebeurde in de jaren 80 en 90. 24 blikken bier gappen van een kiosk is niet netjes en mag worden bestraft; maar het lijkt hier meer te gaan om baldadigheid dan serieus… Lees verder »

TilboRob
Lid
TilboRob

Een bivakmuts is opzich is zeer onschuldig. Maar leg eens uit, als je dit meeneemt naar een uitwedstrijd, hoe onschuldig is/lijkt het dan nog?? Wat zouden de intenties kunnen zijn? Voor tegen de kou, als er plotselinge een ijswind door de Arena gaat?

Rijdenderechter
Gast
Rijdenderechter

Het is onderdeel van een subcultuur , als je het plaatst in dat kader zie je de betekenis; het doel van een bivakmuts
Is niet hier om een winkel te overvallen maar om je club te supporten met alle middelen die er zijn.

Wilco
Gast
Wilco

Als de 24 blikjes gestolen zouden zijn door 24 man, is dat naar mijn mening wel plunderen, omdat je dan als groep niet voorplan bent om te betalen. Dan is het zo, bak jij 1 blikje, doe ik het ook ect. Ik denk echter, dat het slechts door enkele mensen gebeurd is en dat is dan geen plunderen te noemen. Dan is het een individuele actie en gewoon diefstal. Wat wel vaag is, als het bovenstaande waar is met zouden zijn, dat weet je toch gewoon zeker? Als je het mij vraagt weten ze niet zeker of de 24 blikjes… Lees verder »

Fraanske Sol
Lid
Fraanske Sol

Moeten ze eens doen bij een groep overlast gevende Marokkanen zoals laatst in zwembad Stappegoor. Dan mag je ineens niet een hele groep aanpakken want dan is het discriminatie maar als het om voetbalsupporters gaat is blijkbaar alles geoorloofd.

W013
Lid
W013

Verbazingwekkend hoeveel mede-supporters er nog van overtuigd zijn dat de gemeente/politie Amsterdam hier niet verkeerd heeft opgetreden! De dingen die zijn aangetroffen zijn inderdaad niet goed te keuren. En wie zegt dat de bivakmutsen bestemd waren om te rellen? Aangezien er ook fakkels zijn aangetroffen kunnen de bivakmutsen ook zijn bedoeld om het gezicht te vermommen, zodat een kans op een stadionverbod kleiner wordt. Ik was er die dag zelf ook bij en kan je vertellen dat het zeer frustrerend is om een hele middag opgesloten te zitten en je geen een kant op kan. Moet je naar de WC?… Lees verder »

Budje
Gast

Met een bivakmuts op naar t stadion om met verboden fakkels aan de gang te gaan. Sorry jongens. De goede supporters zijn dan de lul door die idioten. Je zal maar in de trein zitten voor een lekkere wedstrijd en dan wordt je middag naar de kloten geholpen door die mafkezen.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

@budje check dit eens dit was een paok corteo in amsterdam!ook gezichten bedekt met van alles en nog wat!

https://youtu.be/4lQb3WCH3-0

Dat hoort er een beetje bij,als je het Europees gedoogd en begeleid naar stadion waarom dan Willem ll oppakken….maar wel trots zijn tijdens Europese wedstrijdenzo van kijk eens hoe tolerant we zijn in amsterdam!

Gelijke monniken gelijke kappen!

W013
Lid
W013
ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Over bivakmutsen gesproken ….die hebben asbestpakken aan en doen er alles aan niet herkend te worden!😁

Frietmet
Lid

Niemand van die 150 man voelt zich genaaid door zijn mede supporters dus je zuigt uit je duim.

tricoscore
Lid
tricoscore

“Aangezien er ook fakkels zijn aangetroffen kunnen de bivakmutsen ook zijn bedoeld om het gezicht te vermommen, zodat een kans op een stadionverbod kleiner wordt”

Ze waren dus niet bedoeld om te rellen maar om ongestraft een ander strafbaar feit te kunnen plegen?
Het zal wel aan mij liggen dat ik deze redenering niet kan volgen.

Ik geloof best dat de politie ongepast en buitensporig is opgetreden, maar om het eigen handelen op deze manier goed te praten…

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Hotspots!begrijpend lezen! Er wordt niks goed gepraat!!!

vakkieB
Lid
vakkieB

Tsjonge jonge, wat wordt er weer gedreigd en gescholden hier op
Tilbo. Dit zijn dan WillemII supporters onderling. De Gestapo wordt
er ook weer bij gehaald. Schrijver weet waarschijnlijk niet waar hij het
over heeft. Schandalig. Ook wordt iemand uitgenodigd om het “in zijn
gezicht”te komen zeggen. Nou Nou. De boksbeugels worden weer uit
de la gehaald. Ik hoop dat dit soort “supporters” niet bij mij in
de buurt zitten(staan) op de King Side. Iedereen mag hier op Tilbo
zijn of haar mening geven, maar hou het dan een beetje fatsoenlijk.
Da’s heel moeilijk blijkbaar.

UNITED
Gast
UNITED

– er zou bier zijn weggehaald door Willem II supporters. Door wie dan? Is er bewijs dat dit door Willem II supporters is gegaan of is dat een aanname?

De politie vind het aan de magere kant maar gelukkig vinden de nazi’s van tilbo het allemaal weer terecht.

D'n Beijtel
Gast
D'n Beijtel

Iemand is het niet met mij eens. Dat vind ik niet leuk. Dus ik noem hem een nazi. Nederland 2019.

UNITED
Lid
UNITED

Nazi’s waren ook heel sterk met onschuldige mensen en treinen, vandaar deze vergelijking.

Als je als minderheid een kinderfeest wilt verstoren dan word de rode loper uitgerold maar als je voetbalsupporter bent en een wedstrijd bij wilt wonen dan heb je geen rechten meer in dit land. Nederland 2019.

D'n Beijtel
Gast
D'n Beijtel

Als je over nazi’s begint ben je gewoon af. Dat is geen vergelijking, maar een compleet idiote hyperbool.

Waarom je over een kinderfeest begint is mij een raadsel. Wellicht heb je geen argumenten en begin je maar over iets anders om dat te camoufleren.

YoYo
Gast
YoYo

UNITED…ben jij een mongool? Of heb je een laag IQ???

Of ben je dronken??

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

@yoyo!ik kan voor gedeelte begrijpen maar als Ajax Europees speelt lopen er gemiddeld 2500 supporters een corteo door amsterdam! Deze supporters hebben vaak fakkels rookpotten bij ook dragen ze bivakmutsen of sjaals voor hun gezicht!de politie treed hier niet tegen op en begeleid de corteo richting stadion! Als je als gemeente Amsterdam 150 supporters vastzet omdat je een paar bivak mutsen vind en wat Bengaals vuur sla je de plank finaal mis en wil je gewoon je laten zien aan Europa hoe geweldig je bent als Amsterdam zijnde… En 24 blikjes bier gestolen om daar 150 man voor vast te… Lees verder »

YoYo
Gast
YoYo

-Van andersmans spullen blijf je af.
-Je beledigd de politie niet zonder consequenties, dat weet iedereen.
-6 fakkels, 4 stuks knalvuurwerk, 5 bivakmutsen en een bitje. Dat is niet niks. Dat neem je niet mee als je geen kwaad in zin hebt.

Ik snap dat Tilbo.com niet neutraal is, maar dit goedpraten gaat me wel heel erg ver. Dat er meerdere mensen de dupe zijn is echt enorm klote.. Maar zo gaat dat nu eenmaal.Een paar verpesten het voor de rest.

Robby
Lid
Robby

Dus als ik je goed begrijp vind jij het normaal dat: Als jij in een trein zit en deze trein wordt stilgelegd door de politie. Vervolgens wordt per coupe iedereen gecheckt op een geldig kaartje en andere bezittingen. In jou coupe is een groepje dat vuurwerk bij zich heeft, bivakmutsen en een bitje. Politie gaat over tot arrestatie van de gehele coupe en iedereen wordt een nacht vast gezet en verhoord. Dit zou betekenen dat elke supporter die een uitwedstrijd bezoek zelf alle medesupporters moet gaan controleren om te zorgen dat hij niet vast gezet gaat worden door de politie.… Lees verder »

patriekolorus
Lid
patriekolorus

Als een politieagent zich misdraagt richting mij, dan is het mijn goed recht om mij ook te uiten richting die agent. Een agent is er om te dienen niet om zich richting burgers te misdragen. Actie=reactie en dat lijkt me zeer menselijk. Echt al meerdere malen zelf ondervonden dat een agent het blijkbaar geoorloofd vindt om zomaar iemand een klap te geven met zijn wapenstok, zonder dat daar enige aanleiding voor was. Geen gevaar, geen agressief gedrag, geen waarschuwing vooraf, maar uit het niks! Dat hoef je niet te pikken, wat mij betreft verdiend zo iemand eigenlijk ook een pak… Lees verder »

YoYo
Gast
YoYo

NEE!!!!!!!!!!

Dat zou echt het einde zijn van onze rechtstaat. Allemaal een grote bek tegen de politie. Dan mogen niet alleen wij dat doen. Maar ook alle drugsdealers, pedofielen en kopschoppers.

Ik snap je punt in dit geval Patriekolorus. Maar op de grote schaal werkt het zo niet,

Mariano B
Gast
Mariano B

Geen van de zaken die je noemt worden door tilbo.com goedgepraat, integendeel zelfs. Dat er zaken zijn voorgevallen die bestraft moeten (of zouden kunnen) worden staat op basis van deze stukken buiten twijfel. De vraag is echter of het optreden vanuit politie en Halsema & co – op basis van de informatie die voor hen op dat moment voorhanden was – proportioneel is geweest. Gezien de ‘ernst’ van de overtredingen kun je wel stellen dat dit absoluut niet het geval was.

Dre
Lid
Dre

Dus: er is gestolen, gescholden, er is vuurwerk en andere verboden voorwerpen gevonden. Lijkt mij wel genoeg reden om op te treden. Dat dit buitenproportioneel is valt over te discussiëren maar hier en op andere Social media is door Willem II supporters wel heel Veel de onschuld en slachtofferrol aangegrepen en dat vind ik na het lezen van deze stukken onterecht. Waarom neem je bivakmutsen bitjes en vuurwerk mee dan? Misschien voor bij de thee?

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Bitje was gewoon van iemand die net een hockey wedstrijd gespeeld had. Kan hij toch niks aan doen dat die toevallig nog in zn jas zat. wink

YoYo
Gast
YoYo

En de bivakmutsen omdat het koud was.En het vuurwerk omdat het net nieuwjaar was geweest. En het bier was Heineken en dat drinkt toch niemand. En ACAB is de naam van de plaatselijke shoarmaboer.

TILBURG
Gast
TILBURG

`meneer dre en yoyo 2 kontelikkers hebben thuis niks te vertellen daarom uiten ze hun frustratie hier op tilbo

YoYo
Gast
YoYo

Dus omdat ik een andere mening heb ben ik een kontlikker?

Jij laat je hier wel heel erg kennen ‘TILBURG’.

Dre
Lid
Dre

Moet je hier in Mn gezicht komen zeggen. Ik lees die stukken en ik trek Mn conclusie. Jij hebt het waarschijnlijk niet gelezen omdat je niet kan lezen stumperd.

UNITED
Lid
UNITED

Inderdaad. Niet te vergeten dat er mensen hebben staan wildplassen en dat er kauwgom en papiertjes op de grond zijn gegooid. Lijkt me niet meer dan terecht om een hele groep urenlang vast te zetten voor dit soort wangedrag. Gr Gestapo dre

Tilburg013
Gast
Tilburg013

Goed om te lezen dat dit toch weer wordt opgepakt door kingzine en het niet is blijven hangen bij dat lullige tegen bericht van Halsema.