Update schades busreizen

49
5702

Eerder hebben wij al een bericht geplaatst over de schades die dit jaar zijn ontstaan tijdens onze busreizen. Inmiddels hebben we de eerste factuur binnen. Van die factuur zijn wij behoorlijk geschrokken en daarom willen wij deze graag met jullie delen. Het totale factuur bedrag voor de schade aan de plafonds in twee bussen na de uitwedstrijd bij FC Utrecht bedraagt €21.897,61. En dan komen er nog twee facturen aan die bij elkaar ook nog een paar duizend euro zijn.

Een van de facturen die nog komt is voor schade aan de buitenkant van onze bussen bij de uitwedstrijd bij RKC in de competitie. RKC Waalwijk weigert deze schade te betalen met het argument dat niet bewezen kan worden dat het RKC supporters waren die de schade veroorzaakt hebben. Volgens RKC waren het buurtbewoners die de stenen tegen de bus gegooid hebben. Als wij moeten opdraaien voor schade aan de buitenkant van de bussen dan is voor ons het einde echt zoek.

We zijn nog niet failliet. We hadden voor dit soort gevallen een gezonde reserve opgebouwd. Die reserve is nu wel op, we kunnen niet nog een schade hebben zonder het riskant wordt. Als bestuurders van de stichting zijn wij uiteindelijk hoofdelijk aansprakelijk, er is daarom binnen het bestuur ernstige twijfel of we door moeten gaan met de busreizen. De busreis naar Heerenveen gaan we in ieder geval nog organiseren, de komende dagen gaan wij als bestuur bij ons zelf ten rade of we dit risico kunnen en willen lopen.

Hoe dan ook moeten we onze reserve dus weer op gaan bouwen. Dit betekent dat we dat geld niet kunnen besteden aan toffe activiteiten voor de supporters, activiteiten waar we dit geld eigenlijk aan hadden willen besteden. Mochten we doorgaan met de busreizen dan is de kans groot dat we de kosten voor een uitwedstrijd met de bus moeten verhogen. Op dit moment bedragen die kosten €29,- (€19,- voor leden). Deze prijs kunnen we al een aantal jaar hanteren en daarmee zijn we de goedkoopste in Nederland. We blijven graag de goedkoopste maar op deze manier gaat dat niet lukken.

Kortom, gedraag je! De kosten moeten namelijk betaald worden door je medesupporters.

49 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments