Uitdelen en incasseren

35
1500
Foto: Toin Damen

De laatste weken zijn we via dit medium niet mals geweest in onze kritiek richting Willem II. Lang niet iedereen was het hier mee eens. Terecht werd er gewezen op prestaties in het (recente) verleden van de personen waarop wij kritiek hadden. Onterecht werd er soms gezegd dat wij de ploeg niet meer zouden steunen en dat wij ons neergelegd hadden bij degradatie. Laat voorop staan dat wij als supporters te allen tijden achter de ploeg staan. Dagenlang wordt in verschillende appgroepen nagedacht over manieren waarop we de selectie nog een steuntje in de rug kunnen geven. Hoe kunnen we, opnieuw, een signaal geven aan de selectie dat wij ze steunen en dat we achter ze staan.

Na de thuiswedstrijd van woensdag tegen ADO zijn hier twee artikelen geplaatst waar veel discussie over was. Als eerste het stoppen van de verkiezing van speler van het seizoen. Dit zou volgens sommige geen goed signaal naar de hard werkende spelers in de selectie zijn. Ten tweede het artikel van Trésor en de manier van juichen na zijn goal. Trésor zou volgens sommige de beste voetballer in de selectie zijn en één van de hoofdredenen voor het succes van vorig jaar. Het BD vond het zelfs nodig hier een column over te schrijven.

Dit weekend in de wedstrijd tegen Sparta kregen we eindelijk te zien waar we al weken op hoopte. Een Willem II vol strijd, niet te beroerd om vieze meters te maken. Trésor die speelde vol passie en inzet en die beslissend was met een prachtige voorzet op Nunnely en een koelbloedig ingeschoten penalty. Als beloning waren daar drie hele belangrijke punten. En natuurlijk was daar ook de oproep om de MOTM verkiezing toch te houden zodat Trésor tot MOTM verkozen kan worden.

Niets zo opportunistisch als de voetbalwereld zullen we maar zeggen. En om nog maar een cliché te gebruiken, één zwaluw maakt nog geen zomer. Om te beginnen complimenten aan Trésor voor de manier waarop hij gisteren speelde en zich getoond heeft. We hebben flink kritiek op hem gehad en hij heeft gereageerd op de best mogelijke manier. Ten tweede, we zijn er nog lang niet. Nog steeds staan we op een plek die kan leiden tot degradatie. Een plek die gezien de kwaliteiten van deze selectie veel te laag is. Het is in onze ogen dan nog steeds juist om geen speler van het seizoen te kiezen. Nog steeds mogen en moeten we, over het hele seizoen gezien, kritisch zijn over de prestaties van onze selectie.

Dan komen we terug op de titel, uitdelen en incasseren. We hebben de afgelopen weken flink uitgedeeld. Dit weekend hebben we daarvoor moeten incasseren. En laten we voorop stellen, daar zijn we blij mee. Laten we hopen dat de selectie er voor gaat zorgen dat we echt onze woorden terug moeten nemen. Laten we hopen dat deze selectie zich direct weet te handhaven voor de eredivisie. En als de selectie dat weet te bereiken zullen we ook een speler van het seizoen kiezen.

Op naar Twente, op naar weer drie punten!

35 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments