UEFA Baas: ‘Voetbal met publiek zal snel terugkeren’

9
1488

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin is ervan overtuigd dat er weer snel publiek aanwezig mag zijn bij wedstrijden. Door de coronacrisis is dat nu nog niet toegestaan. Vreselijk, vindt Ceferin het.

“Het is een serieuze situatie, maar het zwakt nu af en we zijn meer op onze hoede”, zegt Ceferin tegen The Guardian. “We weten meer over het virus en sowieso ben ik een optimistisch persoon. Ik hou niet van het beeld dat we moeten wachten op een tweede, derde of misschien wel een vijfde golf. Mensen zullen op een dag sterven, maar moeten we ons nu echt zorgen maken? Ik denk het niet.”

Ceferin ziet de toekomst van het voetbal rooskleurig tegemoet. “We zijn er klaar voor en volgen de richtlijnen van de autoriteiten, maar ik weet honderd procent zeker dat het voetbal zoals we dat kennen met de supporters heel snel terug zal keren.”

Door de crisis heeft de UEFA het EK al moeten verplaatsen. Het heeft hem slapelozen nachten bezorgd. “Ik kon niet slapen tot vier uur in de ochtend. Op dat moment nam ik die beslissing en daarna viel ik een paar uur in slaap.”

Ceferin is ervan overtuigd dat het EK aankomend jaar wel doorgaat. “Ja, ik zou niet weten waarom niet. Ik denk niet dat dit virus voor altijd zal blijven. Ik denk dat de dingen sneller zullen veranderen dan men denkt.”

9 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments