UEFA Baas: ‘Voetbal met publiek zal snel terugkeren’

9
1368

UEFA-voorzitter Aleksander Ceferin is ervan overtuigd dat er weer snel publiek aanwezig mag zijn bij wedstrijden. Door de coronacrisis is dat nu nog niet toegestaan. Vreselijk, vindt Ceferin het.

“Het is een serieuze situatie, maar het zwakt nu af en we zijn meer op onze hoede”, zegt Ceferin tegen The Guardian. “We weten meer over het virus en sowieso ben ik een optimistisch persoon. Ik hou niet van het beeld dat we moeten wachten op een tweede, derde of misschien wel een vijfde golf. Mensen zullen op een dag sterven, maar moeten we ons nu echt zorgen maken? Ik denk het niet.”

Ceferin ziet de toekomst van het voetbal rooskleurig tegemoet. “We zijn er klaar voor en volgen de richtlijnen van de autoriteiten, maar ik weet honderd procent zeker dat het voetbal zoals we dat kennen met de supporters heel snel terug zal keren.”

Door de crisis heeft de UEFA het EK al moeten verplaatsen. Het heeft hem slapelozen nachten bezorgd. “Ik kon niet slapen tot vier uur in de ochtend. Op dat moment nam ik die beslissing en daarna viel ik een paar uur in slaap.”

Ceferin is ervan overtuigd dat het EK aankomend jaar wel doorgaat. “Ja, ik zou niet weten waarom niet. Ik denk niet dat dit virus voor altijd zal blijven. Ik denk dat de dingen sneller zullen veranderen dan men denkt.”

9
Reageer op dit artikel

avatar
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
5 Discussie draadjes
4 Discussie antwoorden
0 Volgers
 
Meest gereageerde discussie
Populairste dicussies
8 Gereageerd
MennekeETAHRWBReneTilburgCards Recent gereageerd
  Abonneren  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Menneke
Gast
Menneke

Overigens…
Ik hoor maar niet dat mensen die roken de zwaarst getroffen groep is. WEL hoor ik constant dat “gezonde”/”sportende” mensen door dit virus getroffen zijn… De trend is toch wel dat zo gauw men de beschuldigende vinger naar rokers kan wijzen men het niet zal laten om het elke seconde te doen, die wijzende vingers ontbreken ECHT hoor.

Menneke
Gast
Menneke

Ja joh, laten we met z`n allen dit virus oppakken zodat koning voetbal kan blijven regeren…
Het spijt mij zeer, hoezeer ik ook wil dat ons Willem II MET publiek gaat voetballen, de gezondheid van de wereldbevolking gaat voor mij ECHT wel voor.

Cards
Lid
Cards

Julie en je maten en vrouw gaan dan er dan misschien wel dood aan, maar dat is een offer dat deze dikke rat wel wil maken.

Lyreco
Gast
Lyreco
Pilske
Lid
Pilske

Deze man schets een beeld wat hij graag wil horen maar weet zelf ook wel dat we van dit virus nog lang niet af zijn.

drobs
Lid
drobs

Inderdaad en hij kan wel praten, maar de regering heeft de laatste zet en hij kan wel willen, maar bepaald niks!

T1896
Lid
T1896

We zullen het zelf terug moeten claimen anders gaat het nooit gebeuren.
Gelukkig groeit de maatschappelijke druk om de boel weer open te gooien. Voor gezonde mensen is de statistische kans te sterven aan Covid19 kleiner dan omkomen in een verkeersongeluk.
Kwetsbare groepen beschermen (wat nu nagelaten is) en voor de rest gewoon verder leven.

Rene
Gast
Rene

Voor gezonde mensen

Wel volledig zijn, he. Voor witte rokende tieners met hooikoorts.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

@t1896 hier ben ik het nou wel met je eens…