Tweede nabetaling Frenkie de Jong in zicht

11
2650

Willem II kan een tweede nabetaling tegemoet zien voor de verhuizing van Frenkie de Jong van Ajax naar Barcelona vorige zomer, zo meldt het Brabants Dagblad. Volgens een clausule heeft de Tilburgse club recht op vijftien procent van de vergoedingssom, plus een evenredig deel voor elke 25 duels die De Jong voor de Spaanse club speelt. Na 100 wedstrijden stoppen die betalingen.

De middenvelder uit de jeugdopleiding van Willem II/RKC speelde tegen Alaves zijn 50ste officiële wedstrijd voor de Spaanse club in de competitie, beker, Super Copa en Champions League. Dat betekent dat in eerste instantie Ajax weer een deel van de bonus ontvangt die bij de transfer van de speler bovenop de reguliere transfersom is afgesproken. Een percentage daarvan sijpelt door naar Willem II en RKC.

De transfersom bedroeg 75 miljoen euro, de bonus 11 miljoen. Van dat laatste bedrag, dat in vier termijnen wordt uitbetaald, mogen Willem II en RKC 1,65 miljoen euro verdelen. Het gaat niet om vier gelijke delen. De eerst twee termijnen leveren het meeste op. Daarna is de vergoeding aanmerkelijk minder.

Ajax toucheerde in mei een bedrag van ongeveer 2,3 miljoen euro van Barcelona. Willem II incasseerde toen 250.000 euro en RKC Waalwijk ongeveer 160.000 euro. De ‘vijftigste’ van De Jong betekent dat clubs weer een dergelijk bedrag tegemoet kunnen zien.  

11 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments