Tussenstand VAR – Willem II 4-1

13
1132

We willen niet te veel de calimero gaan uithangen, maar een voorzichtige conclusie na een kwart van de competitie is wel, dat de VAR en Willem II geen gelukkig huwelijk zijn.
In de eerste 8 wedstrijden van de competitie greep de VAR 5 keer in tijdens wedstrijden van Willem II. Vier werd Willem II benadeeld.
Willem II-VVV Venlo
Fran Sol scoort de gelijkmaker. Op advies van de VAR wordt het doelpunt afgekeurd. Fran Sol zou hands hebben gemaakt.

Fortuna Sittard-Willem II
Een doelpunt van Fortuna Sittard wordt afgekeurd wegens buitenspel. Op advies van de VAR wordt het doelpunt toch goedgekeurd.

De Graafschap-Willem II
Akkaynak krijgt van scheidsrechter Bax een gele kaart voor een forse overtreding. Ook hij wordt naar de kant geroepen door de VAR en hij trekt uiteindelijk toch rood.

Willem II-Feyenoord
Wellenreuther redt fenomenaal op een kopbal van Feyenoord uit een corner. Kevin Blom blijft vervolgens iets te lang bij Wellenreuther staan en besluit uiteindelijk toch een penalty te geven voor vasthouden van Meissner.

En dan hebben we natuurlijk nog de tackle van Malacia, waarbij hij met al geel op zak de knie van Donis Dvdijaj dubbelvouwt. Hier grijpt de VAR niet in.

Oh ja, een keer greep de VAR in in het voordeel van Willem II.

Willem II-Heracles
Iedereen zag de overtreding op Palacios in het strafschopgebied, alleen de scheidsrechter niet. Gelukkig greep de VAR hier wel in. Voor het wedstrijdverloop maakte het niet veel uit. Willem II stond al met 3-0 voor.

Waar de VAR de discussiemomenten zou moeten verminderen, is de eerste maanden van de competitie gebleken dat de VAR juist voor veel extra discussie zorgt. Hopelijk verdwijnen de kinderziektes en neemt de VAR niet een nog grotere voorsprong op Willem II.

13 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments