Triest maar helaas waar: €5000,- boete voor pitch invasion halve finale

55
3796
Willem II - AZ - Fotografie Jules van Iperen

Ongelofelijk. De KNVB heeft Willem II een boete van €5000,- gegeven voor de pitch invasion na afloop van de halve finale. 

Je zou zeggen: reclame voor het voetbal. Pure emotie van vreugde kwam samen op het veld, er werd een erehaag voor de spelers van de tegenstander gemaakt en de vaderlandse media was lovend over het voetbalfeest. Toch vindt de KNVB het nodig om een boete van €5000,- uit te delen. Wij vinden het in en in triest.

Oh en trouwens, mocht er nog een historisch moment voor onze club volgen, doen wij het onderstaande gewoon dunnetjes over. Dat is immers Tilburgse traditie en daar gaan jullie niks maar dan ook niks aan veranderen!

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Peper
Gast
Peper

Daar gaat weer 0,0006 van transfersom
van Frenkie😂. Is gewoon een lichte straf voor ons. Maak je vooral druk over deze dingen. Over 2 weken PEC daar maak ik me druk om.

tricoscore
Lid
tricoscore

Supporters gedroegen zich erg sportief op het veld en er is niets vernield! Daarom hebben we waarschijnlijk ook een hele lage boete gekregen.
In het verleden is het wel heel vaak misgegaan (bv nacompetitie een jaar geleden bij Eagles), dus KNVB moet hier wel tegen optreden.

Tilly-Centraal
Gast
Tilly-Centraal

Oplossen met de reservering die daarvoor aan het begin van het seizoen is opgenomen in de begroting. Regels (schappelijk) toegepast, boete accepteren, voor volgend jaar weer een reservering aanleggen, en verders nie janken! Zo gaat dat bij ons (supp) en hun (KNVB) nou eenmaal.

Iemand nog shag?

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Gewoon wij als supporters die boete betalen. Waarom niet? We vonden het allemaal gaaf

Laat zie dat wij de club zijn.

🔴⚪🔵Wij zijn Willem II 🔴⚪🔵

In hart en nieren
Lid
In hart en nieren

De KNVB kon moeilijk anders dan straf opleggen. Het mag niet, dat wisten we en toch deden we het en andere clubs worden ook bestraft. In de strafmaat is wel degelijk rekening gehouden met de omstandigheden. Twente kreeg voor hun kampioens pitch invasion zelfs € 7500 boete. Het was die € 5000,00 dubbel en dwars waard en volgende keer als we een echt resultaat te vieren hebben doen we het gewoon weer (al blijf ik zelf mijn mijn oude kloten lekker vanaf de tribune genoten).

Bombarda99
Gast
Bombarda99

Je kunt het triest noemen en de schuld bij de knvb leggen, maar dit soort regels is nu eenmaal ingevoerd omdat in het verleden vaak genoeg is gebleken dat dit soort ‘voetbalfeestjes’ niet goed verlopen. Voetbalsupporters, of wat daarvoor moet doorgaan, hebben het daarmee dus voor zichzelf verpest en de bonden gedwongen regels in te voeren. Dat het in dit geval een geslaagd feest was, doet daar niets aan af. Er hoeft maar één doorgesnoven zatte idioot tussen te lopen en de ellende is niet te overzien. Nu lopen dat soort probleemgevallen natuurlijk alleen rond bij andere clubs en zeker… Lees verder »

vak-a
Lid
vak-a

Volledig mee eens👍🏻

SargentD
Lid
SargentD

Ik kan me werkelijk niet een pitch invasion voor de geest halen die niet goed is verlopen.
En dan heb ik het natuurlijk niet over enkele supporters die het veld opkomen na een nederlaag en dan gaan lopen zieken. Maar een echte pitch invasion? Het zal vast weleens gebeurd zijn, maar ik kan er echt geen noemen.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Ik zeg un crowdfunding starten en zo die boete betalen
Kan KingZine of supportersclub een rekening nummer opnemen?

🔴⚪🔵Wij zijn Willem II 🔴⚪🔵

Hammer_
Lid
Hammer_

Ik zou me niet al te druk maken om deze boete , het is niet eens n echte boete , als dit bij een andere club gebeurd zou zijn zou de boete waarschijnlijk vele malen hoger zijn .
Vandaar dat er een schikkingsvoorstel is gedaan en door Willem II geaccepteerd .

De Knvb zou geen knip voor de neus waard zijn als ze dit onbestraft zouden laten , anders gaat dit no time bij andere clubs ook gebeuren , het feit dat het zo netjes is gegaan en er een erehaag was etc heeft zwaar verlichtend gewerkt

Sjaak
Gast
Sjaak

Iedereen vooraf laten collecteren, ongeveer 40 cent gemiddeld per man is maar nodig… Dat zou wel een statement na de KNVB zijn als iedereen dat zou betalen. Tenslotte wat is nu 40 cent?

H013E
Lid
H013E

Inderdaad een trieste actie van de KNVB om zo op hun strepen te gaan staan.
Hoewel ik niet het veld op ben gegaan (donderde zo al 4 rijen omlaag op de tribune) steun ik de mensen die het wel gedaan hebben.

Misschien een mooie gelegenheid voor spelers en staf om een bijdrage te leveren. Per slot van rekening hebben ze in de media altijd de mond vol van het prachtige publiek en hun acties.

Leeuwke
Lid
Leeuwke

Willem II heeft omgeroepen niet het veld te betreden. Daarom vind ik het onzin dat Willem II of spelers/staf hiervoor op zouden moeten draaien.

Overigens vond ik het een prachtig moment (vanaf de tribune) en ik betaal graag mee / draag graag een steentje bij aan deze boete.

H013E
Lid
H013E

Nu keer je om wat ik zeg. Spelers en staf hebben de mond vol in de media over hoe fantastisch het publiek hun steunt. Dit is een mooi moment om daar handen en voeten aan te geven. Het is dus niet; draai er maar voor op. Dit is een mooi moment om als club en supporters te laten zien dat je op sommige vlakken één bent. Ik weet ook wel dat de KNVB daar geen slapeloze nachten van zal hebben, net als de financiële man bij Willem II dat ook niet zal hebben over dit bedrag. Het gaat om wat… Lees verder »

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Gewoon wij als supporters H013E.

🔴⚪🔵Wij zijn Willem II🔴⚪🔵

.

Krilles
Lid
Krilles

Godallemachtig, wat een zootje autisten ook daar in Zeist. Als er nou iets gebeurd was wat niet door de beugel kan….. maar het was inderdaad een echt voetbalfeest!

Veli_Lampi
Lid
Veli_Lampi

Off topic.

Hoe zit het met wedstrijdkaarten voor zaterdag tegen Zulte? Zijn die aan de deur te koop of moet je online bestellen?

Koendk
Gast
Koendk

Ga je met auto of met de bus?

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Zielige figuren daar bij KNVB😡

Tilburgs Trots
Lid
Tilburgs Trots

Buiten de reclame voor de sport is dit ook een actie uit pure vreugde, waarbij van mij een fikse geldboete had mogen worden gegeven als wij ons als supporters schandalig hadden gedragen. Maar ik vind de reactie (klappen/erehaag voor de AZ-spelers en diens publiek) één van de mooiste acties die ik ooit in ons stadion gezien heb, weer kippenvel als ik eraan denk. Tilbo, zet een tikkie in het bericht en ik maak het graag over!

Goolse hoek
Gast
Goolse hoek

Off topic : Al iets meer bekend van de wedstrijd Ajax- Willem II 2018

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Bedoel jij het trein verhaal?

Goolse hoek
Gast
Goolse hoek

Ik ben nu echt benieuwd welke boete Ajax krijgt. Bij de finale in de kuip. Bij Willem II – Ajax is de wedstrijd stil gelegd ivm vuurwerk aan Amsterdamse zijde. Daarna nogmaals vuurwerk afgestoken en vernielingen in de kuip. Dat moet dan toch een MEGA boete zijn.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Dat ze dood vallen daar in Zeist

Niks gebeurd

Voetbal is beleving voetbal emotie. Maar in Zeist denken ze alleen maar aan makkelijk geld verdienen🤬

Remco
Lid
Remco

Ik zie ‘m nog op netvlies staan, zatte Hendrik die met zo’n gelukzalig lachje naar huis strompelt en z’n enkel op 4 plekken heeft gebroken bij het verlaten van ’t veld, heerlijk

Lars Philipsem
Lid
Lars Philipsem

Inzamelt actie net als de graafschap laten zien dat wij schijt aan de KNVB hebben, tilburgtifosi ks79?

H013E
Lid
H013E

Of misschien een mooi moment voor spelers en staf om te laten zien hoe ze hun trouwe publiek (waar ze de mond vol van hebben) waarderen.

Shoukov
Lid

Hé Ho13E doe ‘ns niet zo simpel!

H013E
Lid
H013E

Dat mag je simpel vinden, maar ik zie het als een mooie gelegenheid om eenheid uit te stralen. Niet als “straf” voor de spelers, maar als kans om samen met het publiek een lange vinger aan de KNVB te geven.

TriColores1896
Lid
TriColores1896

Er moet toch wel zo’n verschrikkelijk zure gast bij de KNVB zitten die dit soort dingen door duwt. Ik weet ook wel dat het volgens de regels officieel niet mag maar als je overal met Fair Play loopt te pronken en dat wilt stimuleren had je nu juist een mooi moment gehad om te laten zien dat het ook op deze manier kan. Feest en ontlading op het veld vanwege het behalve van de finale en toch een erehaag vormen voor de tegenpartij. Dit is juist wat voetbal zo mooi maakt.

KNVB, jullie zijn wederom het lachertje.

Niels
Gast
Niels

De enige juiste reactie op dit optreden van de KNVB. Een voorbeeld van de regels onjuist interpreteren. Je maakt je als KNVB zielig en lachwekkend. WANBELEID!

stijn013
Lid
stijn013

En bij die kut joden uit Amsterdam mag altijd alles……

Snorro
Lid
Snorro

Hoe is het, Calimero. Gebruik normale taal hier!

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

@idd snorro maar hij heeft wel een punt!

Snorro
Lid
Snorro

Dat klopt ETAHRWB. Maar dat kan ook op een andere manier wat mij betreft. Maar goed, er zijn blijkbaar ook mensen die dit wél gepast vinden. Het voegt ook gewoon weinig toe aan het punt dat gemaakt wordt.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Zeg ik toch snorro!alleen wat in artikel staat de volgende keer doen we het weer ……en hoop ik weer die gast te zien met zijn one man show zo blauw als een tientje!

SargentD
Lid
SargentD

Ajax doet vrolijk mee in de boete cultuur. Alleen hebben die behalve de KNVB ook nog een UEFA die regelmatig een rekening stuurt. https://www.parool.nl/nieuws/ajax-dit-seizoen-al-voor-165-000-euro-beboet~ba0a8b2e/?referer=https%3A%2F%2Fwww.google.com%2F

Shoukov
Lid

Dat heeft met Jood zijn niks te maken. Ben je echt zo dom Vakkie C?

Remco
Lid
Remco

Zou inderdaad een mooi gebaar zijn, supporters die hiervoor een bijdrage leveren

Frank1896
Lid

Als iedereen die op het veld was €5 lapt zijn we er zo. Ik betaal mijn deel in ieder geval.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Dan kunde gewoon nog een keer of 2 het veld op🤣

ftricolores1
Lid
ftricolores1

Zou het niet eens erg vinden om dit als supporters te betalen! Zet een geldkist weg tijdens de Open Dag, ieder een eurootje erin en deze boete is betaald! Het was een prachtig moment en moeten deze mogelijkheid aangrijpen om ons niet te laten kennen..
De Graafschap-supporters hebben zoiets ook gedaan n.a.v. hun boete voor een prachtige actie!

stijn013
Lid
stijn013

Goed idee!!! Ik doneer in iedergeval😇

ftricolores1
Lid
ftricolores1

Stond zelf niet op het veld, maar dat maakt geen zak uit! Samen met mijn vader was dit 1 van de mooiste momenten die we hebben zien gebeuren bij Willem II in ruim 20 jaar!

Krilles
Lid
Krilles

ik ook! Hoe zouden we dit moeten aanpakken, zo’n inzameling op de open dag?

Alex
Gast
Alex

Door de boete zelf te lappen als fans zijnde geef je ook een signaal af aan die maffia!!!

Tilburgerke
Gast
Tilburgerke

KNVB. Wat zijn jullie een stel kleuters. Er is niks gebeurd! Zelfs een erehaag!!! Wat willen jullie nou? Voetbal is passie en emotie!!! Moeten we allemaal met een papieren klappertje op de stoel gaan zitten en stil zijn? Ik walg van de KNVB!!!! .
Ik hoop dat er een keer een grote actie tegen de KNVB komt,dit kan zo niet langer!!!

Kiekas
Gast
Kiekas

Hoe triest het ook is, het was het dubbel en dwars waard. Zowel qua beleving voor ons als fans als de exposure voor Willem II.

SargentD
Lid
SargentD

Inderdaad. Niets dan goede reclame voor de club geweest. Echt alleen maar positieve reacties gezien, zelfs veel (positieve) media aandacht voor geweest. Dus dat heeft zich al lang terugbetaald (ook al blijft het een trieste boete).

Jos
Gast
Jos

Terechte boete. Je kunt het moeilijk af laten hangen van of het wel of niet goed afloopt. Je weet vooraf dat het niet geoorloofd is dus nu niet zeuren. Iedereen die op het veld stond gewoon doneren en de volgende keer netjes in het vak blijven. Wat is daar mis mee.

Sjalalalalala nul een drie
Gast
Sjalalalalala nul een drie

Regelneuker! Voetbal is passie en emotie. Dit wil je delen met de spelers, mede fans en de rest van de wereld. Ik ga volgende keer bij zo’n historisch en geweldig moment weer het veld op. Of het nou de bedoeling is of niet dat is dan jammer. KNVB is een lachertje….

jos
Gast
jos

Denk je nu echt dat de supporters die in het vak bleven minder enthousiast,gepassioneerd of geëmotioneerd waren. Dat ze het niet delen met de spelers als ze blijven staan. Jammer Gast.

Sjalalalalala nul een drie
Gast
Sjalalalalala nul een drie

@jos dat hoor je mij niet zeggen toch? Iedereen viert het op zijn eigen manier en zoals je hebt gezien zijn een genoeg mensen die het wel met de spelers willen vieren en de spelers met de fans.

Jos
Gast
Jos

Wat bedoel je dan met: ‘ genoeg mensen die het wel met de spelers willen vieren’?
De supporters die op de tribune blíjven, vieren toch ook met de spelers. Daar hoef je toch niet voor het veld op. Het veld bestormen omdat het iemand anders het ook doet en niet om te vieren met de spelers. Lemmingengedrag in mijn ogen. Maar goed, ieder zijn plezier. Maar dan achteraf niet zeuren. Hoef ik het ook niet te doen.

Fraanske Sol
Lid
Fraanske Sol

Ik ben het helemaal met je eens. We weten dat het niet mag en deden het toch.

We hebben echter wel (wederom) laten zien dat dit één van de mooiste vreugde explosies is, die je in het voetbal tegen komt en deden dit met respect voor de tegenstander.

We moeten dan ook niet zeuren en die boete lachend betalen. Ik betaal er graag aan mee, ondanks dat ik niet op het veld ben geweest, want wat heb ik genoten en was ik trots op onze club en supporters.