Transferwindow zit erop: de balans opmaken bij Willem II

161
10264
Fotoburo Toin Damen ©

De winterse transferwindow zit er op in Tilburg. De technische leiding van Willem II had een behoorlijke taak om de selectie een kwaliteitsinjectie te geven. De wedstrijden voor de winterstop gingen kansloos verloren en het team leek uit balans en vooral erg zwak. De transfers tot nu toe op een rijtje:

IN

  • – Kilian Ludewig: 21-jarig talent van Red Bull Salzburg. Wordt gehuurd tot einde van het seizoen.
  • – Jizz Hornkamp: maakte als spits van FC Den Bosch indruk vorig jaar. Ligt vast tot 2024.
  • – Wessel Dammers: wordt gehuurd van FC Groningen met optie tot koop. Was tot december basisspeler bij Groningen, maar raakte daarna zijn basisplaats kwijt.
  • – Thijs Oosting: deed het goed in een verhuurperiode bij RKC Waalwijk vorig jaar en wordt gezien als groot talent. Stond afgelopen zomer ook op de lijstjes van bijvoorbeeld FC Utrecht en Vitesse. Tekent een contract voor 4,5 jaar.

Ook deed Willem II pogingen om een aantal andere spelers los te weken. Zo deed Willem II naar verluid een flink bod bij RKC om Meulensteen te halen, stond Fransson op het punt om naar Tilburg te komen en hadden ze interesse in de Argentijnse spits Federico Girotti. Die kwamen allen niet.

OUT

  • – Kwasi Wriedt. Begon sterk in de voorbereiding vorig jaar maar maakte nauwelijks echt indruk. Holstein Kiel neemt de spits over.
  • – John Yeboah. Wordt verhuurd aan MSV Duisburg.
  • – Robbin Ruiter. Zijn contract werd op deadline day ontbonden.

Geslaagd of gefaald?

Willem II haalde dus vier nieuwe spelers en deed er drie (tijdelijk) weg. De kans is nog wel aanwezig dat Willem II zich versterkt met transfervrije spelers. Die kunnen de komende periode nog tekenen.

Wat vinden jullie. Is Mathijsen geslaagd voor de ‘winterse test’ of gefaald? Laat het weten in de reactie.

Wat vind jij?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...
161 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments