Transferperiode | Winterstop 2015/ 2016

6
2500
Foto: Toin Damen

Komkommertijd. Het belangrijkste nieuws, tot gisteren, is dat het regent in Turkije en dat Jordy Vleugels verhuurt is aan FC Dordrecht. Waarschijnlijk, juist, om ruimte te creëren voor een aankoop op, badum tss…, de vleugels. Die kwam er ook.

Willem II is met een goed gevoel vertrokken naar Turkije. Streppel heeft (met ondersteuning van de technische staf) van de beschikbaar gestelde spelers weer een elftal gesmeed en de laatste weken plukken we de vruchten van het tentoon gestelde verzorgde voetbal.

Voorzichtig dromen we van rechtstreekse handhaving en ik lees zelfs voorspellingen over weer een tocht naar De Heuvel… Alles staat of valt met een goede hervatting in januari.

De transfermarkt is weer open en de vraag is of er versterkingen komen voor de tweede seizoenshelft. Ook een moment om alvast naar de zomer van 2016 te kijken.

Hoe ziet het elftal er dan uit? Voetballers zijn passanten maar het zou fijn zijn als we volgend jaar niet weer geconfronteerd worden met een “inwerkperiode” van 3/ 4 maanden.

Op basis van de opstelling de laatste wedstrijd tegen Roda JC raken we komende zomer waarschijnlijk 4 spelers kwijt uit de basis (Van der Velden, Andersen, S. Wuijtens en Van der Struijk). Tel daarbij op dat het (huur)contract van alle invallers ook afloopt (Zivkovic, Nemec, Braber) en dat er dan vervolgens nog een handvol spelers resteert met eveneens een aflopend (huur)contract (Haemhouts, Ligeon, Meul, Kuiper, Altheer) en je kunt de voorzichtige conclusie trekken dat er werk aan de winkel is.

Sterkhouders van dit elftal met een doorlopend contract zijn Kostas Lamprou, Funso Ojo, Jordens Peeters, Erik Falkenburg, Dries Wuijtens en de laatste weken Guus Joppen.

Wat moet Willem II doen? De afgelopen jaren zijn we niet echt gelukkig geweest met het aantrekken van spelers in de winterstap (Manco, Muslin, Strihavka, Pressel etc etc). Maar zo’n huurspeler kan wel net het verschil maken. Sinds gisteren is er weer een naam aan het rijtje met wintertransfers toegevoegd. Kawaya, talent van Anderlecht. Misschien doet hij het goed. Misschien ook niet. Wellicht is hij het verschil tussen rechtstreekse handhaving of play offs voor degradatie. Dan zal het aantrekken van hem een wijs besluit blijken te zijn. Maar, hoe je het ook wendt of keert, over een half jaar is hij weer vertrokken.

Waar doet Willem II goed aan? Is het huidige team goed genoeg voor rechtstreekse handhaving, zodat alvast alle tijd en energie gestoken kan worden in het bouwen van het team voor 2016/2017? Of moeten we die gok niet nemen en is het verstandig dat Willem II inzet op tijdelijke huurlingen? Er zal immers altijd wel weer een trainer zijn die van al die nieuwe spelers een goedlopend geheel weet te maken. Toch?

Zoveel supporters, zoveel meningen. Discussieer dus mee!

6 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments