02/09 16:55 | Transferdeadline | Op naar maandag 2 september 2019; 23:59

353
55955

In dit topic zullen we de komende week de ontwikkelingen, geruchten etc. bijhouden die zich aan de Goirleseweg afspelen.

Update 02/09/2019 | 16:55
Vurnon Anita is transfervrij vertrokken bij Leeds United. De Engelse club meldt dat het contract van de middenvelder in goed onderling overleg is ontbonden. Wat vinden jullie: moet Willem II een poging doen om de middenvelder terug naar Tilburg te halen?

Update 02/09/2019 | 16:47
Etien Velikonja is terug in Nederland. Hij heeft zich voor één jaar verbonden aan NEC.

Update 02/09/2019 | 16:46
Er schijnt momenteel een nieuwe speler gekeurd te worden.

Update 02/09/2019 | 08:50
Deadline day, de laatste dagen blijft het stil rondom nieuwe transfers. Staat ons vandaag nog iets te wachten?

Update 01/09/2019 | 06:50
Na de drie inkomende transfers van afgelopen week is het 48 uur stil geworden aan de Goirleseweg. Is het stilte voor de storm? De verwachting is dat na de wedstrijd tegen Feyenoord het transfergeweld weer losbarst. Een creatieve middenvelder en een linksback staan nog op het verlanglijstje. En wie weet komt er nog een verrassing uit de hoed. Beloven spannende dagen te worden.

Update 30/08/2019 | 06:50
Na de Duitse media meldt nu ook Wilber Hack dat Willem II dichtbij een akkoord met Derrick Kohn van Bayern München is. Ook meldt hij dat Willem II Bart Nieuwkoop zal presenteren als vervanger van Fernando Lewis.

Update 29/08/2019 | 12:50
Willem II kondigt nu eindelijk zelf de komst van Jhonny Quiñonez aan:

Update 29/08/2019 | 10:32
In het kader van de hashtag #transferjosti: Derrick Köhn is Mats Köhlert gaan volgen op Instagram. Voorteken?

Update 29/08/2019 | 10:30
Branco van den Boomen is officieel getransfereerd naar de Graafschap. Met de transfer is een ton of drie gemoeid. Willem II kan hierdoor opnieuw enkele duizenden euro’s bijschrijven.

Update 29/08/2019 | 08:45
Waar we op dinsdag verrast werden met een nieuwe speler moesten we het gisteren doen met enkel geruchten. Wat gaat de donderdag in deze laatste transferweek brengen. Wordt Jhonny Quiñonez eindelijk officieel gepresenteerd? Krijgen we eindelijk een linksback? Wordt er een nieuwe nr 10 gepresenteerd? Of moeten we het het weer met enkel geruchten doen? Wij blijven het in ieder geval op de voet volgen, nog 111 uur te gaan.

Update 28/08/2019 | 19:45
Het gerucht rondom Bayern talent Köhn is opnieuw opgedoken, deze keer op de website Fussballtransfers.com. Het 20 jarige talent speelde dit seizoen nog geen wedstrijd bij FC Bayern II in verband met een enkelblessure. Wordt Derrick dan toch de beoogde linksback?

Update 28/08/2019 | 14:00
De Feyenoord clubwatcher van het Algemeen Dagblad, Mikos Gouka, weet te melden dat Willem II interesse heeft in Bart Nieuwkoop. Nieuwkoop speelde vorig seizoen in 13 wedstrijden waarin hij 724 minuten maakte. Nieuwkoop is een product van de Feyenoord jeugdopleiding maar wist nooit een basisspeler te worden. Een transfer naar een andere Nederlandse club zou daarom niet onlogisch zijn.

Update 28/08/2019 | 12:15
Het BD weet te melden dat Quiñonez zich pas eind deze week bij Willem II zal melden en daarom nog niet kan meespelen tegen Feyenoord. In hetzelfde artikel wordt gemeld dat er nog geen schot zit in de transfer van Leeroy Owusu

Update 28/08/2019 | 08:00
Op dag één van deze blog werden we meteen verrast met een nieuwe speler. Elton Kabangu komt over van AA Gent naar Willem II. Vanuit Equador kwam het bericht dat Quiñonez onderweg is naar Nederland, wij verwachtten dat hij morgen (donderdag red.) gepresenteerd zal worden. Ook was er nog het bericht dat Willem II concrete interesse heeft in Leeroy Owusu. Al met al een bewogen eerste dag voor deze blog, zouden we vandaag net zoveel actie krijgen?

Update 27/08/2019 | 21:00
Vanavond hebben ook de officiele kanalen van Willem II en KAA Gent de komst van Elton Kabangu bekendgemaakt. Op het YouTube kanaal van Willem II is ook een eerste interview met de buitenspeler te bekijken.

Update 27/08/2019 | 20:25
Aucas heeft op de officiële website bekend gemaakt dat Quiñonez naar Willem II verkast. De middenvelder wordt gehuurd en bij een transfer zal Willem II net als bij Palacios 15% van de transfersom ontvangen.

Update 27/08/2019 | 19:34

Jurgen Locadia staat op het punt om Brighton op huurbasis te verruilen voor Hoffenheim. In de Bundesliga wil hij weer minuten gaan maken.  Een goed seizoen daar zou kunnen betekenen dat hij na dit seizoen weer een miljoenentransfer maakt. Laten we voor onze bankrekening hopen op een goed jaar voor Locadia!

Update 27/08/2019 | 16:30
Volgens Omroep Gelderland heeft Willem II interesse in Leeroy Owusu. Owusu speelde vorig jaar met de Graafschap in de eredivisie, de verdediger stond bij alle 34 wedstrijden in het veld. Ook Sparta zou interesse hebben in de 23 jarige verdediger maar Willem II is tot nu toe het meest concreet.

Update 27/08/2019 | 16:10
Waar Willem II dit seizoen al enkele tonnen ontving aan opleidingsvergoedingen, lijkt de kans groot dat er ook voor Branco van den Boomen geld in het laatje gaat komen. Van den Boomen staat op het punt FC Eindhoven te verlaten voor de Graafschap. Willem II kan in dat geval waarschijnlijk opnieuw enkele tienduizenden euro’s bijschrijven. Benieuwd naar voor welke spelers Willem II nog meer geld kan ontvangen?  Check hier het artikel wat we hier eerder dit jaar over schreven.

Update 27/08/2019 | 16:05
Non-Willem II: De Israëlische doelman Mohamed Ali Jrad die eerder op proef was bij Willem II probeert deze week een contract te verdienen bij NEC. Ook is een andere oude bekende op proef in Nederland; Aurelien Joachim. De Luxemburgse badmeester probeert een contract te verdienen bij FC Den Bosch.

Update 27/08/2019 | 14:30
Daar is dan ineens een verrassende, zoals het nu laat aanzien, aankoop. Elton Kabangu komt over van KAA Gent. De 21-jarige buitenspeler werd eerder dit jaar nog door VI omschreven als een pareltje (bron: LINK). Alhoewel het niet een positie betreft waar een transfer werd verwacht, past de transfer wel in het beleid van Joris Mathijssen. Jong, talentvol en met de potentie om op termijn een mooie transfer te maken. Kabangu moet nog wel medisch gekeurd worden. Of dit betekent dat bijv. Coulibaly nog mag/ gaat vertrekken is nog onbekend.

Update 27/08/2019 | 13:15
Aan de Goirleseweg is het nog steeds muisstil. Zelfs in het geruchtencircuit lijkt het komkommertijd. Namen als Nelom, Buttner, “die Spanjaard” of buitenkansjes van Utrecht (na de komst van Ramselaar aldaar) komen niet meer voorbij. In de marge is er wel nieuws. Aan de inkomstenkant is er wéér goed nieuws te melden. De transfer van Palacios levert Willem II een half miljoen op en ook aan de transfer van Abhouklal naar AZ gaan de Tricolores een leuk bedrag overhouden.

Het succesvol binnenhalen van nieuwe spelers zal ook van invloed zijn op de huidige selectie. Komen Van de Bogert, Ryan, Ogenia en McGarry bijv. nog in aanmerking voor een uitleenbeurt?
Veel zal afhangen van de ontwikkelingen deze week.

Update 27/08/2019 | 08:30
Welke spelers komen naar Tilburg en welke speler(s) zoeken hun heil elders? Op dit moment is het nog erg stil in de (lokale) media.
Wie zie jij graag naar Tilburg komen? En wie mag er absoluut NIET vertrekken?

De opdracht voor Joris:
Met de huidige selectie heeft Willem II de beste seizoensstart van de eeuw gerealiseerd. 9 uit 4 is voor Willem II-begrippen een mooi, zo niet prachtig resultaat. In combinatie met de geweldige sfeer afgelopen zaterdag heeft Joris een uitstekend pakket “secundaire arbeidsvoorwaarden” te bieden aan toekomstige Tricolores. Naast hosanna is er echter ook realiteit. Er zal nog wat bij moeten komen. Zowel in de breedte als qua kwaliteit. Posities waar versterkingen noodzakelijk zijn is een linksback en een “10”. Daarnaast is een concurrent op het (verdedigende) middenveld ook geen overbodige luxe. Aanvullend daarop zal er in de breedte ook een investering gedaan moeten worden. Al met al een drukke week voor Joris en consorten.

Het vertrekpunt:
Op dit moment zijn er 5 spelers toegevoegd aan de selectie. Formeel zijn er 6 transfers in de boeken genoteerd, daarbij is inbegrepen het omzetten van huuur naar koop van Vangelis Pavlidis.
De spits loopt 1 op 1 (4 uit 4, met de wetenschap dat Vangelis te 2e wedstrijd niet tot spelen kwam). Verder werder deze zomer Mats Köhlert (Hamburger SV), Ché Nunnely (Ajax), Sebastian Holmén (Dinamo Moskou) en Paul Gladon (FC Groningen) op contract toegevoegd aan de selectie. João Queirós wordt gehuurd van 1. FC Köln. Nog niet bevestigd, maar wel uitgebreid besproken in de media is de komst (huurbasis) van de “juweel van Aucas” Jhonny Quiñónez.

Tegenover deze kwaliteitsinjectie staat het vertrek van 11 spelers die Willem II in de zomer hebben verlaten. Grootste aderlating zijn het vertrek van Diego Palacios, Renatio Tapia, Alexander Isak en Daniel Crowley. Verder vertrokken ook Vurnon Anita, Mattijs Branderhorst, Jordy Croux, Kristófer Kristinsson, Elmo Lieftink, Atakan Akkaynak en Thomas Meissner. Volgens de geruchtenmolen is op dit moment enkel Karim Coulibaly “beschikbaar” voor een uitgaande transfer. Voor Joris Mathijssen zal naast vertrekkende pelers ook Fernando Lewis op het lijstje staan van te vervangen spelers, het lijkt er op dat Fernando tot het einde van het seizoen niet beschikbaar is voor trainer Adrie Koster.

Eredivisie: deadlineday op 2 september 2019
Wereldvoetbalbond FIFA bepaalde jaren geleden dat de zomerse transfermarkt maximaal twaalf weken duurt. In de winter is dat slechts een maand. Alle Europese clubs mogen tussen 1 januari en 31 januari spelen aantrekken en verkopen. In de zomer van 2019 is de transfermarkt in Nederland sinds medio juni geopend. Op maandag 2 september moeten de laatste deals worden afgerond. Om 23.59 uur sluit de markt. De afgelopen jaren gebeurde het regelmatig dat er om enkele minuten voor middernacht nog een transfer werd doorgegeven. Clubs moeten deals registeren in het FIFA Transfer Matching System. Als een transfer niet vóór middernacht is aangemeld in TMS, gaat het feest ook niet door. (Bron: Voetbalprimeur.nl)

353 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments