Transfer Frenkie de Jong levert Willem II recordbedrag op

35
2184

Bij Willem II zal de naderende transfer van Frenkie de Jong naar Paris Saint-Germain met gejuich worden ontvangen. Een recorddeal lonkt voor de Tilburgse club.

Dat meldt De Telegraaf. De Jong doorliep de jeugdopleiding van Willem II, dat hem in 2015 voor 300.000 euro verkocht aan Ajax. Bij die transfer werd een doorverkooppercentage van vijftien procent bedongen. Dat blijkt een werelddeal. Omdat de transfersom die PSG betaalt naar verwachting uitkomt op 75 miljoen euro, incasseert de Tilburgse club 11,25 miljoen euro.

Willem II kan binnenkort een dik clubrecord noteren. De duurste Willem II’er in de geschiedenis van de club is Mousa Dembélé, die in 2006 voor vijf miljoen euro naar AZ vertrok. Sami Hyypiä leverde de Tricolores aan het einde van de vorige eeuw 4,5 miljoen euro op door zijn transfer naar Liverpool.

De deal tussen Willem II en Ajax uit 2015 is achteraf dus goud waard voor Willem II, dat nota bene met een begroting van rond de elf miljoen euro werkt. Het is nog niet bekend wat technisch directeur Joris Mathijsen met de miljoenen gaat doen, zodra die vrijkomen. Drie jaar geleden werd PSV afgetroefd door Ajax in de jacht op de handtekening van De Jong.

1,44 miljoen per wedstrijd
De Jong speelde tot dusver 52 wedstrijden in het shirt van Ajax, waarvan 34 keer in de Eredivisie. Wordt de deal tussen Ajax en PSG afgerond op 75 miljoen euro, dan incasseren de Amsterdammers omgerekend 1,44 miljoen euro voor iedere gespeelde wedstrijd van De Jong, aldus De Telegraaf. Het gaat om ruim 19.000 euro per speelminuut. Een deel daarvan gaat naar Willem II.

35 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments