Transfer Frenkie de Jong levert Willem II recordbedrag op

35
1753

Bij Willem II zal de naderende transfer van Frenkie de Jong naar Paris Saint-Germain met gejuich worden ontvangen. Een recorddeal lonkt voor de Tilburgse club.

Dat meldt De Telegraaf. De Jong doorliep de jeugdopleiding van Willem II, dat hem in 2015 voor 300.000 euro verkocht aan Ajax. Bij die transfer werd een doorverkooppercentage van vijftien procent bedongen. Dat blijkt een werelddeal. Omdat de transfersom die PSG betaalt naar verwachting uitkomt op 75 miljoen euro, incasseert de Tilburgse club 11,25 miljoen euro.

Willem II kan binnenkort een dik clubrecord noteren. De duurste Willem II’er in de geschiedenis van de club is Mousa Dembélé, die in 2006 voor vijf miljoen euro naar AZ vertrok. Sami Hyypiä leverde de Tricolores aan het einde van de vorige eeuw 4,5 miljoen euro op door zijn transfer naar Liverpool.

De deal tussen Willem II en Ajax uit 2015 is achteraf dus goud waard voor Willem II, dat nota bene met een begroting van rond de elf miljoen euro werkt. Het is nog niet bekend wat technisch directeur Joris Mathijsen met de miljoenen gaat doen, zodra die vrijkomen. Drie jaar geleden werd PSV afgetroefd door Ajax in de jacht op de handtekening van De Jong.

1,44 miljoen per wedstrijd
De Jong speelde tot dusver 52 wedstrijden in het shirt van Ajax, waarvan 34 keer in de Eredivisie. Wordt de deal tussen Ajax en PSG afgerond op 75 miljoen euro, dan incasseren de Amsterdammers omgerekend 1,44 miljoen euro voor iedere gespeelde wedstrijd van De Jong, aldus De Telegraaf. Het gaat om ruim 19.000 euro per speelminuut. Een deel daarvan gaat naar Willem II.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Rene
Gast
Rene

Volgens het AD is De Jong rond met Barcelona. De clubs zijn in gesprek. Bron

Trico Sores
Gast
Trico Sores

Hier staat exact berekend hoe het zit. Ruim 8 miljoen dus voor onze club! https://www.ad.nl/transfer-talk/jackpot-lonkt-voor-willem-ii-en-rkc-bij-transfer-de-jong-naar-psg~ac2b19f7/

Isleyy_N
Gast
Isleyy_N

Moet gedeeld worden met RKC…

RA_ke
Gast
RA_ke

Doorverkooppercentage 10% volgens BD en 15% volgens Telegraaf.
Weet iemand welke de juiste is?

Gerard
Gast
Gerard

Hoe hoog het bedrag ook zal zijn, is opzich niet zo belangrijk. Het is belangrijker dat er met een goed beleid iets goed mee gedaan wordt. Alleen dan kun je er rendement uithalen voor een stabiele toekomst!!!

Grenzen
Gast
Grenzen

Volgens de trainer van het Duitse elftal zal Akkaynak dezelfde weg gaan als Frenkie de Jong!!

JTW
Lid
JTW
sjef
Gast
sjef

Klopt dit onderstaande wel??? Solidariteitsbijdrage en opleidingsvergoeding Dan is er nog de verplichte solidariteitsbijdrage van 5 procent, die voor een belangrijk deel in het laatje van de twee Midden-Brabantse clubs verdwijnt. In het geval van een transfersom van 75 miljoen euro krijgen clubs voor de opleiding van een speler 125.000 euro per seizoen tot en met zijn vijftiende levensjaar. Daarna bedraagt de opleidingsvergoeding 250.000 euro per seizoen tot een speler de leeftijd van 23 jaar bereikt. Ajax zou dus 750.000 euro van de solidariteitsbijdrage aan de inkomsten kunnen toevoegen. Willem II toucheert 250.000 euro voor het ene seizoen dat de… Lees verder »

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Maar laten we ons nog niet rijk rekenen. Zolang het nog niet officieel is.

bootlinks
Gast
bootlinks

Heeft Frenkie zelf ook nog wat te willen? PSG…

Subjectief
Gast
Subjectief

Want? Lekker met zijn chick naar Parijs en voetballen tussen alleen maar wereld sterren… prima toch..? Of naar het nog nattere Manchester .. nah

Wilco
Gast
Wilco

Er is volgens mij niet precies bekend (behalve bij RKC en Willem II) hoeveel RKC krijgt. Is het om te beginnen 40% of 1/3 deel, dat scheelt al veel. De opleidingsvergoeding is in elk geval naar ratio. Hoe meer Frankie voor alleen Willem II gespeeld heeft, hoe meer Willem II er aan overhoud. Het is alleen wel vreemd dat Willem II toen niet de 15% naar ratio heeft gedaan, zeker omdat RKC zelf geen enkele noemings waardige speler heeft ingebracht in de jeugd opleiding. Ik snap niet dat ze daar toen zo mee akkoord zijn gegaan. Of komt dadelijk om… Lees verder »

Maaszult
Lid
Maaszult

Wij zijn al jaren de grootste sponsor van die veredelde amateurvereniging. Oh sorry, op de gemeente na, die vorig jaar hun “stadion”, ofwel fietsenstalling voor miljoenen over hebben genomen…

Wolluk
Gast
Wolluk

Jij weet duidelijk niet waar je het over hebt. De gemeente heeft het stadion juist verkocht aan een investeringsmaatschappij die het vervolgens weer heeft verkocht aan Ben Mandemakers. Hierdoor is er totale ontvlechting van de relatie met gemeente Waalwijk waardoor RKC volledig op eigen benen staat en ook al 2 jaar op rij zwarte cijfers schrijft.

RKC gaat 40% ontvangen over de transfersom. Ook ontvangt RKC eenderde over de solidariteitsbijdrage.

zie link bd.nl

https://www.bd.nl/sport/willem-ii-en-rkc-verdienen-miljoenen-bij-transfer-van-frenkie-de-jong-naar-barcelona~aea36aaf/

Robby
Gast
Robby

@Wolluk, kan je mij aangeven waarom dat bij Misidjan toen anders was?

https://www.bndestem.nl/overig/transfer-misidjan-maakt-rkc-rijk~a888a8fa/

Toen kreeg RKC 1/3 deel van de transfersom zo’n 33,3% dat zal nu niet anders zijn lijkt me.

Wolluk
Gast
Wolluk

@ Robby Ja dat kan ik. Willem II heeft Frenkie de Jong destijds aan Ajax verkocht voor officieel 1 EURO en een aantal huurspelers en 10% doorverkooppercentage. Hierdoor zou RKC 33 eurocent ontvangen en niks bij een doorverkoop. RKC wilde hierop een rechtzaak aanspannen tegen Willem II. Om die rechtzaak te voorkomen hebben WIllem II en RKC destijds de eerder door mij genoemde verdeelsleutel afgesproken.

Hieronder overigens een nieuw artikel van het Brabants suffertje:

https://www.bd.nl/willem-ii/jackpot-lonkt-voor-willem-ii-en-rkc-bij-transfer-frenkie-de-jong-naar-paris-saint-germain~ac2b19f7/

JTW
Lid
JTW

Geen idee waarom Wolluk zoveel minnetjes krijgt, maar helaas heeft hij wel gelijk. De rkc deal is ontzettend slecht gebleken. Nu ook weer bijna 4 miljoen euro in een putje. En dan ook nog eens die €1 huurdeal kwestie. Die is achteraf afgekocht voor minimaal een half miljoen meer (40 om 33%).

Wilco
Gast
Wilco

De juiste conclusie is dat Willem II zich zelf genaaid heeft, maar ook weer niet. De doorverkoop clausule van 15% heeft veel meer opgebracht dan gedacht, ik denk als Ajax dit geweten had, gewoon 2 miljoen voor Frenkie betaald had, dik, zeer dik boven de marktwaarde van destijds. Dus wat dat betreft goed gedaan. Vervolgens RKC buitenspel willen zetten, met 33 cent. Maar dat zijn geen manieren van zakendoen, ook al heeft RKC er dik van geprofiteerd en hadden ze zelf geen enkele speler waar Willem II ooit eens van gaat cashen. Maar, de regeling was toen al afgesproken. Had… Lees verder »

sjef
Gast
sjef

Kloppen die laatste 2 alinea’s wel? Hij zit na dit seizoen toch al vanaf zijn 18e tot zijn 22e (4 jaar) bij Ajax? en hoezo deelt Ajax niet mee in die 2,75 miljoen? Deze: Solidariteitsbijdrage en opleidingsvergoeding Dan is er nog de verplichte solidariteitsbijdrage van 5 procent, die voor een belangrijk deel in het laatje van de twee Midden-Brabantse clubs verdwijnt. In het geval van een transfersom van 75 miljoen euro krijgen clubs voor de opleiding van een speler 125.000 euro per seizoen tot en met zijn vijftiende levensjaar. Daarna bedraagt de opleidingsvergoeding 250.000 euro per seizoen tot een speler… Lees verder »

Maaszult
Lid
Maaszult

Wilber hack als bron. Nee duidelijk.

Wolluk
Gast
Wolluk

Ik kan je vertellen dat Wilber niet mijn bron is maar het artikel op bd.nl is wel compleet en kloppend vandaar de link. Maar je hoeft me niet te geloven hoor.

Robby
Gast
Robby

Als het waar is dat we n.a.v. de arbitragezaak RKC zo’n 6,7% meer recht hebben gegeven op de doorverkoop clausule dan in eerste instantie is afgesproken, alleen om die 90k die RKC eiste van tafel te krijgen dan moet van Gool er vandaag nog uit. die 6,7% is bij een transfer van meer dan 13,5mln al meer waard dan die 90k en iedereen wist dat Frenkie wel voor meer verkocht zou gaan worden. Had gewoon die 90k betaald 3jaar geleden.

JTW
Lid
JTW

Maar niemand had 75 miljoen verwacht. De Telegraaf heeft het over €300.000 in plaats van €1. Wellicht hebben ze gedacht: 6,67% meer van het doorverkooppercentage is bij een transfersom van 15 miljoen ongeveer gelijk aan 1/3e van de waarde van die huurspelers. Dat leek 3 jaar terug echt wel marktconform. De transfermarkt is echter volledig op hol geslagen door de transfers van PSG (Neymar en Mbappe) en de Jong heeft zich ook nog eens fantastisch ontwikkeld.

Hallootjes
Gast
Hallootjes

De hele shit is begonnen in 2008. toen de plannen werden gemaakt voor de RJO met Waalwijk. Toen is er om een bedrag van 63k (totaal over vijf jaar 315k) van de KNVB te krijgen een samenwerking aangegaan met RKC. Toen is ook die constructie van 2/3 – 1/3 bedacht. Dus als je echt met de vinger wil gaan wijzen, moet je dat doen naar degenen die bovenstaande hebben bedacht en goedgekeurd. Te weten Jan van Loon en het toenmalige bestuur onder leiding van Hans Verbunt. De 60-40 deal is ook slecht, maar waarschijnlijk was het een moeten voor Willem… Lees verder »

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ Robby

Dat het stomste ooit was om samen met Rkc een gezamenlijke jeugdopleiding te beginnen

Maar is dat niet wat makkelijk op te zeggen 90k hadden ze toen maar moeten af tikken? Aan de Goirleseweg groeien bij mijn weten geen geld bomen. En als we dat zouden hebben gedaan had je weer minder of geen geld in de selectie kunnen steken toen.

Zekur
Gast
Zekur

Ik vind die verdeling totaal niet relevant. Dat is gewoon een done deal van destijds. Kijk gewoon hoeveel Willem II over houdt en dan wordt iedereen toch blij! Dit is de opstap naar de stabiele middenmoot!

Robby
Gast
Robby

Klopt maar ik hoop dat de heren bij onze club hier wel 2 leermomenten uit nemen.

1) Jeugd opleiden kan wel degelijk lucratief zijn mits je dit goed aanpakt
2) Omdat dit lucratief is moeten we dit vooral bij ons zelf houden.

Volgens mij zijn we daar ook mee bezig zie Kristinsson en VD Bogert. Hopelijk komen er meer momenten dit seizoen waarin we deze gasten kunnen inbrengen.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Zeker mooi bedrag 75 miljoen en wat ons dan op levert. Als het allemaal defenetief wordt. Buiten de clubs (.nog)akkoord moet wórden. Moet ook frenkie Akkoord gaan…

Ik kan me niet voorstellen Frenkie zelf staat de springen om bij Paris Saint-Germain te voetballen. Want Frankrijk is wel een vd saaiste landen om te voetballen.
Spanje Engeland, Duitsland zijn toch mooiere landen en daar willen de topclubs hem ook hebben

Maaszult
Lid
Maaszult

Is dit nu al definitief? Of nog het Telegraaf Geruchtenhoekje?

Bovendien mag ik toch hopen dat we in dit geval niks van die doorverkoopclausule met het Land van Laaf hoeven te delen, alleen de opleidingsvergoeding toch? Dat heb ik nog nooit via een van de officiële kanalen benoemd zien worden. Je moet er toch niet aan denken dat je 4 miljoen aan rkc moet gaan aftikken? Krijg rillingen bij de gedachte alleen al…

Karel
Gast
Karel

Voor zover ik het begrijp krijgt rkc 33 procent plus nog wat opleidingsvergoeding..

Maaszult
Lid
Maaszult

Wat is daar dan de bron van? Want Valentijn Driessen heeft het over ruim 11 miljoen voor Willem II. De vraag is dus, noemt hij het deel voor rkc niet omdat er geen deel voor rkc is, of omdat hij ook niet weet of die deal van 1/3e ook op doorverkooppercentages van toepassing is?

Robby
Gast
Robby

Hoop dat Ajax ook een doorverkoopclausule opneemt dan kunnen we over een x aantal jaat weer een paar miljoen opstrijken.

JTW
Lid
JTW

En deze weer delen met rkc.

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

@ JTW

Beter iets dan niets toch?

Bloempje
Gast
Bloempje

Psg, die zag ik niet aankomen.