Top 2018: Thuiswedstrijden

2
1022
Fran Sol 3x 57' 70' en 90'

De afgelopen maanden zijn we niet verwend geweest met de prestaties van Willem II in thuiswedstrijden. Maar 2018 heeft ook veel moois gebracht. We zetten de mooiste thuiswedstrijden van 2018 nog even op een rijtje.

Zaterdag 10 maart 2018:
Willem II – PSV 5-0
Na 1,5 jaar betonvoetbal onder trainer van de Looi zijn de supporters het zat. De kansloze wedstrijden in de halve finale van de KNVB beker tegen Feyenoord en Heerenveen zijn de spreekwoordelijke druppel voor de Willem II supporters. In de uitwedstrijd tegen Heerenveen lukt het een dramatisch Willem II niet eens om één bal op doel te schieten.
Met een krachtig statement beschrijven de supporters hun gevoel. Niet de resultaten, maar met name het ultradefensief en saai voetbal zijn de reden voor de supporters om het vertrek van trainer van de Looi te eisen. De supporters willen aanvallend en attractief voetbal zien, waarbij strijd en inzet geleverd word. De directie blijft in eerste instantie achter de trainer staan, maar op donderdagochtend neemt van de Looi de beslissing om Willem II te verlaten.

Twee dagen na vertrek van van de Looi volgt een historische wedstrijd in het Koning Willem II Stadion. Een ontketend Willem II vaagt koploper PSV van het veld. Met twee doelpunten van Rienstra en een hattrick van Sol druipt PSV met de staart tussen de benen af. Niet alleen de overwinning, maar juist de onderlinge verbondheid van de supporters in aanloop naar deze wedstrijd geven een trots gevoel. WIJ ZIJN WILLEM II.

Zaterdag 31 maart 2018
Willem II – Utrecht 3-2
Drie weken na de historische overwinning op PSV spelen de Tricolores opnieuw een gedenkwaardige wedstrijd in het Koning Willem II Stadion. In de middag komen honderden Willem II Supporters samen in de bierstrasse in de Stadhuisstraat. In een stralend lentezonnetje vloeit het bier rijkelijk. Maar het weer slaat om en de regen komt met bakken uit de hemel. In het Koning Willem II Stadion begint Utrecht ijzersterk en staat na een half uur 0-2 op het scorebord. Willem II herpakt zich onder aanvoering van een fantatisch thuispubliek en met twee wonderdoelpunten (Haye en Tsimikas) en voor rust staat de 2-2- al op het bord. Direct na rust lobt Sol de 3-2 binnen. Willem II knokt, krijgt rood, maar inzet, passie en leeuwenmoed op het veld en tribune zorgen ervoor dat de punten in Tilburg blijven. Een avond om nooit te vergeten.

Zondag 26 augustus 2018
Willem II – Heracles Almelo 5-0
Willem II begon het seizoen 2018-2019 met een ongelukkige thuisnederlaag tegen VVV (0-1), maar revancheerde zich met een goede uitoverwinning in Groningen. De verwachtingen in Tilburg zijn mede door de komst van Avdidjaj en Ozbiliz hoog. En het thuispubliek werd op de wenken bediend. Een wervelend Willem II overklaste Heracles volledig, en Avidjaj en Sol scoorden er op los. Vanaf de allereerste tot en met de laatste minuut werd Heracles over het hele veld afgejaagd. Aan het eind van de voetbalshow stond er 5-0 op het scorebord. Mede door deze thuiswedstrijd werden de verwachtingen rondom Willem II enorm hoog. Het niveau van deze thuiswedstrijd is daarna niet meer gehaald. Laten we hopen dat dit enorm hoog niveau in de thuiswedstrijden na de winterstop weer zichtbaar is. Te beginnen tegen Nac op 20 januari.

Naast deze drie memorabele wedstrijden zullen we ook de wedstrijden tegen Roda JC in de kwartfinale van de KNVB Beker (winst na strafschoppen), en de laatste wedstrijd van het seizoen 2017-2018 tegen Vitesse (met een lege KingSide) niet snel vergeten.

Laten we samen zorgen dat we de groeiende sfeer in het Koning Willem II Stadion blijven doorzetten. Te beginnen met een onvergetelijke middag op zondag 20 januari 2019!

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments