Top 2018: Awaydays (gelukkig hebben we de beelden nog….)

0
893
Uitvak in de Kuip, top support, klasse!

Willem II en uitwedstrijden zijn qua resultaten nooit een gelukkige combinatie geweest. Maar waar 10 jaar geleden nog maximaal 150 man in het uitvak zat (uitzonderingen daargelaten) puilen de uitvakken al jaren uit met Willem II supporters. Er is bij Willem II een echte Awayday cultuur ontstaan. Dit seizoen waren enkele Awaydays al 6 weken voor de wedstrijd uitverkocht. Iedereen wil er bij zijn. Eerst wilde iedereen erbij zijn voor de sfeer. De laatste maanden komen daar nog ook de resultaten bij. Willem II heeft de laatste 3 uitwedstrijden voor de winterstop (AZ, PEC Zwolle en Emmen) winnend weten af te sluiten.

Toch begon het jaar 2018 slecht met een aantal dramatische uitwedstrijden. Kansloze nederlagen bij Sparta, Den Haag en Heerenveen, waarbij vooral de manier van spelen onder trainer van de Looi pijn deed in de ogen. Supporters waren er klaar mee en meden steeds meer de uitwedstrijden. Na vertrek van Van de Looi stroomden de uitvakken weer vol met een paar mooie resultaten.

Woensdag 28 februari 2018: Halve finale KNVB Beker
Feyenoord – Willem II 3-0
Nederland gaat gebukt onder extreme kou. Lange tijd is er twijfel of de halve finale van de beker tussen Feyenoord en Willem II wel door zal gaan. Maar liefst 1200 Willem II supporters reizen naar de ijskoude Kuip om een troosteloos Willem II kansloos te zien verliezen tegen Feyenoord. Waar het team op het veld niet thuis geeft blijft het uitvak gas geven. Ondanks de kou en slechte voetbal een mooie awayday met 1200 fanatiekelingen.

Zaterdag 17 maart
FC Twente – Willem II 2-2
Een week na de historische thuisoverwinning op PSV reizen er 1.000 Willem II supporters naar Enschede. De voorgenomen boycot is opgeheven en na het vertrek van Van de Looi stroomt het uitvak binnen enkele uren voor. Willem II vergeet te winnen van een zwak FC Twente (2-2), maar de Awayday in Enschede zorgt voor mooie beelden en een heerlijke sfeer.

 

Zondag 15 april 
Nac Breda – Willem II 1-2
Willem II opent furieus in Breda. Na een enorme blunder van Bertrams komt Willem II snel op 0-1 in Breda. Je kan een speld horen vallen in het Rat Stadion. Het uitvak zorgt 90 minuten lang voor sfeer. Zeker na de 1-2 van Rienstra is het een heerlijke awayday. Het hoogtepunt van de middag zal echter niet plaatsvinden in Breda. De spelers van Willem II worden bij terugkomst in Tilburg als helden onthaalt. Honderden Willem II supporters wachten de spelers op en een spontaan volksfeest ontstaat op de parkeerplaats voor het Koning Willem II Stadion.

Zaterdag 1 september
PSV – Willem II 6-1
In aanloop naar de wedstrijd tegen PSV ontstaat er een spontaan volksfeest in Tilburg. Fran Sol is ook nog na de transferperiode speler van Willem II en dat wordt vrijdagnacht gevierd voor zijn apartement in Tilburg Zuid.
Na de wervelende voetbalshow thuis tegen Heracles (5-0) zijn de Willem II supporters ook overtuigd van een goed resultaat in Eindhoven. Willem II opent met 30 minuten fantastisch voetbal, een bal op de paal, maar staat na twintig minuten wel met 2-0 achter. PSV is uitermate effectief en loopt uit naar 6-1. Ondanks de dikke nederlaag zijn de Willem II supporters trots op de manier van spelen. De sfeer in het uitvak waar 700 supporters zitten is fantastisch. Het nieuwe nummer Sjalalaalalaa NUL EEN DRIE ontstaat in het volle uitvak.

Zaterdag 22 september 2018
Fortuna Sittard – Willem II 4-4
Het uitvak in Sittard is binnen enkele uren uitverkocht. Maar liefst 800 supporters reizen per bus naar Sittard. Een Awayday om nooit meer te vergeten. Willem II speelt een uitwedstrijd zoals we in jaren niet hebben gezien. Vol op de aanval, spelen om te winnen en maakt vier fantastische doelpunten. Helaas wordt er minder goed verdedigd en eindigt de wedstrijd in 4-4. Een wedstrijd waar iedere Willem II supporter met trots op terugkijkt. Naast de geweldige wedstrijd zorgden de Willem II supporters ook voor een fantastische sfeer in het uitvak. Negentig minuten worden de Tricolores vol passie aangemoedigd. Een Awayday zoals een Awayday hoort te zijn.

Naast de genoemde Awaydays mogen we terugkijken op een fantastisch 2018 qua Awaydays. Willem II heeft inmiddels een fanatieke groep supporters die hun ploeg overal achterna reizen en zorgen voor een fantastische beleving!

Ook in 2019 gaan we zorgen voor volle uitvakken en sfeer en beleving!

BIJ ZIJN IS MEE MAKEN!!!!