Timon Wellenreuther op de sokkel

18
2223
Timon Wellenreuther, penaltykiller & held van Tilburg (foto: (c) Toin Damen)

Voor de tweede keer dit seizoen zal een naam worden toegevoegd op de sokkel van het standbeeld van Jan van Roessel.

Timon Wellenreuther kwam in de zomer van 2017 naar Tilburg. Hij kende een moeizame beginperiode met onzekere optredens en fouten. Hij verloor zelfs zijn basisplaats aan Mattijs Branderhorst. Door een blessure van Branderhorst maakte Timon zijn rentree in het eerste elftal tijdens de legendarische 5-0 overwinning op PSV op 10 maart 2018. Vervolgens ontwikkelde Timon zich als een betrouwbare sluitpost met als hoogtepunt de halve finale van de beker tegen AZ op 28 februari 2019, waarin hij in de beslissende penaltyreeks maar liefst 3 strafschoppen stopte.

In de zomer van 2020 liep het contract van Timon af en vertrok hij naar Anderlecht. Hier belandde hij op een zijspoor. Omdat Willem II aan het begin van het seizoen keepersproblemen kende werd het lijntje naar Brussel gelegd en keerde Timon op huurbasis terug in Tilburg. Hij gaf meteen zijn visitekaartje af met enkele fabelachtige reddingen in de wedstrijd tegen PSV die met name door zijn reddingen met 2-1 werd gewonnen.

Als er de komende 2 dagen geen gekke dingen gebeuren, keept Timon tegen SC Heerenveen zijn 100e wedstrijd voor Willem II. Hiermee verdient hij een plaatsje op de sokkel van het standbeeld van Jan van Roessel. Vandaag is Willem II begonnen met de voorbereidingen. De naam van Timon Wellenreuther zal nog tijdens de wedstrijd worden bijgeschreven.

18 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments