Tilburg Tifosi- Willem II – Nac

17
1771
tifo top 10 5
Foto: Geert van Erven

In oktober 2018 komen de leden van Tilburg Tifosi voor het eerst bij elkaar om na te denken over een sfeeractie voorafgaand aan Willem II – Nac. De meest wilde en creatieve ideeën vliegen over tafel en de eerste schetsjes worden gemaakt. Daarna is het aan de ontwerper om hier iets moois van te maken.

Er wordt gekozen voor het thema La Casa de Papel en het hijsdoek en tekstdoek op stokken worden hier dan ook geheel op afgestemd. Dit gecombineerd met 1600 handgemaakte vlaggen moet voor een prachtige actie zorgen voorafgaand aan de wedstrijd.

Het ontwerp wordt gemaakt en de banen stof aan elkaar gezet. Tientallen uren neemt deze voorbereiding in beslag. Daarna is het tijd om de doeken te gaan schilderen en de vlaggen te gaan maken. Stikken, plakken, verven, zagen, alles komt aan bod bij deze actie.
1600 vlaggen worden klaar gelegd

Na weken werken is de actie klaar en is het wachten tot de grote dag. Op die dag wordt er al vroeg verzameld om alles gereed te maken. Twee uur voor de wedstrijd is alles gereed en kan er onder het genot van een biertje toegeleefd worden naar de wedstrijd.

Tien minuten voor de wedstrijd wordt het tekstdoek op stokken voor de KingSide geplaatst en dit is het startsein voor de supporters om te zwaaien met de 1600 vlaggen. Dit geeft al een prachtig effect, maar uiteindelijk maakt het hijsdoek de actie af. De DJ neemt met het draaien van Bella Ciao ook deel aan de actie en dit krijgt snel vervolg op de tribunes. De KingSide haakt in, springt en vlagt op dit “La Casa nummer”. De actie is geslaagd en is het startsein van een prachtige zondagmiddag.

Foto: Geert van Erven

Dat de rode vlaggen later nog dienst doen bij het uitzwaaien van een Nac speler na diens rode kaart toont bij menig Tifo lid een lach op het gezicht. Een fraai staaltje Tilburgse voetbalhumor.

 

17 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments