Tilburg Tifosi viert 15 jarig jubileum

3
1221

15 jaar, zolang is het alweer geleden dat Tilburg Tifosi werd opgericht. Aan het begin van het seizoen 2003-2004 hingen een aantal supporters voor het eerst gezamenlijk spandoeken op. Al snel groeide de groep en werd het aantal spandoeken uitgebreid. In 2005 ging het eerste megadoek over de tribune. Daarna bleef de groep, het aantal (mega)doeken en acties groeien. Afgelopen zondag werden deze jaren op gepaste wijze gevierd met de grootste sfeeractie uit ons bestaan.

Doorwerken in de zomervakantie Terwijl Nederland vakantie viert zijn de jongens van Tifosi alweer druk bezig met het maken van nieuwe doeken en het ontwerpen van de actie voor het 15 jarig bestaan. Eind juli is het ontwerp af en wordt de stof geknipt en begint het aan elkaar stikken van 100 meters stof. Tientallen uren later kan er gestart worden met het tekenen van het doek en daarna het schilderen van de ruim 1750 m2 witte stof. De actie De actie bestaat uit een megadoek van 75 bij 20 meter over de gehele KingSide, een hijsdoek van 10 bij 12 meter en een begeleidend tekstdoek van 75 bij 1,5 meter. Het idee is om eerst het megadoek te tonen en daarna met een hijsdoek nog een special effect aan de actie toe te voegen. Het megadoek wordt naast de zwarte achtergrond voorzien van het middenstuk van het Tifosi logo in het grijs met daaroverheen een balk van beige met een Koninklijk gouden rand met witte letters uitgeschreven Tilburg Tifosi. Daar weer overheen staan de X en V en een logo met een voetbal en het wapen van Tilburg.

Het hijsdoek heeft als basis het logo van Tilburg Tifosi, maar de rode en blauwe achtergrond worden voor een keer vervangen door twee gave foto’s. Een van de fanatieke supporters met fakkels en vlaggen vorig jaar in de Kuip en aan de andere kant het Koning Willem II stadion. Een doek met erg veel details en kleuren.

Het tekstdoek met 2003 Tilburg Tifosi 2018 maakt de actie compleet.

Het weekend van de wedstrijd De vrijdagavond en –nacht worden gebruikt om de laatste meters te verven. Op zondag wordt er dan alweer om 10 uur verzameld om de actie op de tribune klaar te leggen. Met de hulp van een groep andere Kingsiders wordt alles op tijd klaargelegd en is er nog tijd voor een lekker biertje voordat de wedstrijd begint.
Bekijk nu alle beelden van deze actie.

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments