Tilburg Tifosi sfeeractie Willem II – AZ halve finale beker

5
1238
top 10 tifo 4
Sfeeractie halve finale beker

Na de winst in Enschede was er slechts een maand om voorbereidingen te treffen voor de halve finale. Direct na de loting gingen de Tilburg Tifosi dan ook aan de slag. Het idee: 800 rode, 800 witte en 800 blauwe vlaggen en 3 logo’s van 9 bij 9 meter voor over de ingangen. Dit alles moest zorgen voor een volledig rood, wit en blauwe KingSide tijdens de opkomst van de halve finale.

Startsein voor een onvergetelijke avond

Zo gezegd, bleek nog niet zo gedaan. Maar door de vele uren die alle vrijwilligers erin staken was de actie toch op tijd af. Op de wedstrijddag kregen we nog hulp van andere supporters en uiteindelijk lag de actie ruim voor deĀ  wedstrijd klaar. Al ver voor de opkomst van de spelers was de KingSide goed gevuld en hoe dichter de wedstrijd naderde hoe meer vlaggen er de lucht ingingen. Het rood, wit en blauw was al goed zichtbaar toen de spelers na de warming-up nog even naar binnen gingen. Toen zijn terugkwamen voor de wedstrijd kleurde de KingSide volledig rood, wit en blauw. Het startsein voor een onvergetelijke avond.
Opruimen
Terwijl d’n Beitel en binnenstad volstroomden met dolgelukkige supporters stonden de jongens van Tilburg Tifosi nog ruim een uur op de tribune om alles op te ruimen. Door het weer en modder moesten de meeste materialen langer drogen en werden deze later dat weekend opgeruimd. Daarna voegden zij zich ook bij de feestende menigte.

 

Teleurstelling
Helaas was en is er ook teleurstelling. Ruim 150 vlaggen zijn onbruikbaar, omdat deze in de natte en modderachtige gracht zijn gegooid. Leg de vlag dus volgende keer terug op je stoel. Dit kost ons nu weer tientallen uren en honderden euro’s om deze te vervangen.

5 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments