Tilbo exclusive: achter de schermen met Paul Coehorst

2
1963
  • Rondom de selectie van Willem II is een groot netwerk van mensen actief, die achter de schermen elke dag hun uiterste best doen om de club draaiende te houden. Wij willen de volgers van Tilbo.com een inkijk geven in de manier van werken van deze onmisbare schakels. Vandaag is het de beurt aan materiaalverzorger Paul Coehorst, die er met zijn tomeloze inzet elke dag voor zorgt dat het de spelers en technische staf aan niets ontbreekt. Paul is supporter van de club, werkt zich in het zweet voor de driekleur en onderschat zijn waarde voor de club in zijn bescheidenheid, wat hem overigens siert.

Wat betekent Willem II voor je?
Allereerst ben ik een echte Tilburger. Ik heb jarenlang een seizoenskaart gehad op vak H. Ondertussen ga ik mijn vijfde seizoen in als materiaalman, en dat doe ik zes dagen in de week. Om dit zes dagen in de week te doen moet je wel liefde voor de club hebben, want je bent weinig thuis en het doet wat met je privé leven. Gelukkig krijg ik alle steun van het thuisfront.

Waaruit bestaat jouw takenpakket?
Ik heb een divers takenpakket. Ik regel dat alles klaar staat en ligt op het trainingsveld, zoals ballen, hesjes, pionnen en alles wat de trainers nodig hebben. Ik zorg dat het veld gesproeid is en help met het uitzetten van de training als dat nodig is. Tijdens de training blijf ik op het veld voor als een speler of staflid iets nodig heeft. Ook zorg ik er na elke oefening voor dat alles wordt opgeruimd. Na de training verzamelen we de veertig ballen en het kleine materiaal en gaan we naar binnen. Binnen begin ik met het wassen van de kleding. Wanneer we twee trainingen op een dag hebben doe ik dit dus twee keer op een dag. Ook verleen ik hand en span diensten waar nodig. Naar uitwedstrijden rijd ik altijd met de materiaalbus. Ik ben ongeacht waar we spelen altijd drie uur van te voren aanwezig op locatie om alles klaar te leggen. Wanneer we op trainingskamp zijn in Nederland rijd ik altijd voor de selectie uit om in het hotel alles klaar te leggen. Wanneer we naar het buitenland gaan rijd ik ook voor de selectie uit naar het vliegveld. Op het vliegveld zorg ik er dan voor dat alles ingecheckt wordt en dat alles zo vlot mogelijk verloopt. Dit doe ik altijd samen met Guus Bierings.

Wat is je rol in de kleedkamer?
Ik zorg dat alles geregeld is als de spelers binnen komen bij trainingen of wedstrijden. Ik voorzie de selectie van kleding, eten en drinken en ben altijd aanwezig in de kleedkamer voor als de spelers wat nodig hebben, of als ze vragen willen stellen over wat dan ook.

Wat zijn de grootste veranderingen bij de club in de afgelopen jaren?
Voor mij persoonlijk is er niet heel veel veranderd in de afgelopen jaren. Ik doe gewoon mijn ding, en als dat goed is verandert er niet zo veel.

Willem II zet in op professionalisering, waarin zie je dat terug in jouw specialisatie?
Dit zie ik het meest terug in het trainingsmateriaal. Het materiaal dat voor handen is wordt natuurlijk steeds moderner en er komt steeds meer beschikbaar. Buiten het materiaal wordt alles bij de club in het algemeen professioneler.

Heb je nog neventaken in de selectie?
Ik probeer overal waar nodig is te helpen, en dat kan echt met van alles zijn.

Wat verwacht je van jezelf in de toekomst om de club vooruit te helpen?
Dit vind ik een moeilijke vraag. Ik denk niet dat ik belangrijk ben als het gaat om de club vooruit helpen. Er zijn anderen die daar goed in zijn. Ik blijf gewoon voor honderd procent inzet leveren en denk niet dat ik meer kan doen.

Voetballers hebben baat bij een hoop structuur in hun leven, geldt dit ook voor de degenen die achter de schermen de club draaiende houden?
Structuur en discipline is altijd goed, daar wordt iedereen beter van. Van voetballer tot materiaalman.

Wat vind je van de beleving onder de Willem II supporters van de afgelopen jaren?
Wat ik de afgelopen seizoenen heb meegemaakt is ongekend. Altijd schitterende spandoeken, volle uitvakken en supporters die altijd achter het team staan. Het grootste voorbeeld is de bekerfinale. Wij merken de beleving van de supporters op het veld ook. Ik kan alleen maar zeggen dat ik trots ben dat ik Tilburger ben en dat ik hier onderdeel van uit mag maken.

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Spannie
Gast
Spannie

Mannen als Paul en Guus zijn onmisbaar voor het team. Spelers kunnen hun ei kwijt bij hen en dan blijft het daar, bijvoorbeeld spelers welke op de reservebank zitten. Het is zoveel meer dan pionnetjes klaarzetten en kleding wassen. Zulke gasten zorgen er ook voor dat er een hecht team ontstaat. Paul ken ik al lang, van vroeger bij SV Reeshof, een gouden gast. Guus heeft een eigen bedrijf waar hij veel uren maakt met veel personeel. Chapeau dat je er dan altijd voor de club bent. Vaak zijn ze er als eersten en gaan als laatsten weg. Mannen, keep… Lees verder »

jako
Gast
jako

Helden die je niet ziet…maar ze zijn er wel