Tilbo exclusive: interview met Timo Regouin

2
2615


Hij speelt als sinds kleins af aan voor Willem II, maakte zijn officieuze debuut tegen de Diessense selectie in de voorbereiding op afgelopen seizoen, zou bij de selectie zetten in de afgelaste wedstrijd tegen IJsselmeervogels en wil dolgraag doorbreken bij de club van zijn hart. We spraken met Timo Regouin, die dit jaar uit komt in de O21 van Willem II.

Je bent geboren en getogen in Tilburg, bent begonnen bij SC ‘t Zand in de Reeshof en bent daarna naar Willem II gegaan. Je broer staat tussen de fanatieke jongens op de tribune en zelf bezoek je ook de wedstrijden. Je bent dus een jongen van de stad. Kunnen we zeggen dat Willem II de club is waar je supporter van bent en waar je je doorbraak hoe dan ook wil beleven? 
Ik ben hoe dan ook een jongen van de club en Willem II zit in mijn hart. Dat is de reden waarom ik al sinds mijn negende bij de club zit waar ik al heel mijn leven fan van ben. Ik zou dan ook altijd het liefste mijn doorbraak bij Willem II willen beleven.

Wat kun je je nog herinneren van voetballen in de jeugd bij Willem II? En hoe heb je de ontwikkelingen die de jeugdacademie door heeft gemaakt van dichtbij mee gemaakt? Wat veranderde er?
Bij het spelen in de jeugd van Willem II heb ik veel leuke herinneringen opgedaan en ik heb hele leerzamen jaren gehad. In de loop der jaren is het voor mij steeds professioneler geworden en het doel om profvoetballer te worden werd steeds serieuzer en is steeds dichterbij gekomen. De faciliteiten voor jeugdspelers zijn in de loop der jaren steeds meer uitgebreid en dat helpt om je persoonlijke doelen te kunnen halen.

Je maakte afgelopen seizoen veel goals in de competitiewedstrijden voor de O19. Komend seizoen kom je uit in het onder 21 elftal. Op welke positie richt je je en wat zijn je persoonlijke doelen?
Ik maakte er 18 in 24 wedstrijden over het hele seizoen. Ik richt mij voornamelijk op de nummer ‘7’ positie en kan tevens ook op de nummer ‘9’ en ’11’ positie uit de voeten. Mijn persoonlijke doel is om dit jaar over het hele seizoen steeds meer van een jeugdspeler door te groeien naar een volwassen speler. Daarnaast zou ik graag net als mijn andere andere seizoenen minimaal twintig goals willen maken.

Je hebt nu een tijdje getraind met je oude- en nieuwe teamgenoten. Hoe schat je het niveau van het team in? Denk je dat meedoen om de bovenste plekken er in zit?
Ik schat het niveau van het nieuwe team zeer hoog in. Er zijn goede versterkingen bij gekomen en ik denk dat mee doen om de bovenste plekken er zeker in zit met de kwaliteiten van de spelers die we hebben.

In de eerste oefenwedstrijd tegen DOVO scoorde je uit een vrije trap en raakte je ook nog de lat. Zijn vrije trappen een specialiteit van je? En wat zijn je andere sterke punten?
Vrije trappen zijn zeker een specialiteit van me, mede door de schotkracht die ik heb. Mijn schotkracht is vooral mijn kernkwaliteit, samen met mijn snelheid. Ook heb ik veel scorend vermogen, dus dat is ook een van mijn kwaliteiten.

Op welk vlak wil je jezelf nog verbeteren?
Wat ik al sinds mijn negende doe om mezelf te verbeteren is naast gebruik maken van alle hulpmiddelen op de club, ook buiten de club samen met Nelson de Kok van voetbalschool 2fast werken aan mijn techniek. Dit heeft mij door de jaren heen al zeer veel geholpen. Dat is ook iets wat ik ook altijd zal blijven doen om mezelf te verbeteren om een volwassen en complete voetballer te worden. Ik zou mezelf dus nog completer willen maken en daar ben ik dan ook elke dag mee bezig binnen en buiten de club.

Je contract loopt tot volgende zomer, wat denk je dat er nodig is om tot een contractverlenging bij Willem II te komen?
Ik ben blij en trots dat ik mijn eerste jeugdcontract heb mogen tekenen bij de club waar ik al sinds jong ventje van negen rond loop.
Nu is het aan mij om binnen deze contractperiode de volgende stappen te gaan maken. Een verlenging van mijn contract zou dan zeker een hele mooie beloning zijn.

De staf van de onder 21 bestaat uit hele ervaren mensen als Weijs, Waalkens, Andrade en Victoria. Samen hebben zij ontzettend veel ervaring in het profvoetbal. Wat vind jij belangrijk in een trainer? En wat hoop je van de staf te kunnen leren komend seizoen?
Met het aantrekken van een ervaren hoofdcoach als Willem Weijs laat de club zien dat ze het O21 team serieus nemen als opleidingsteam. Daarnaast heeft hij ervaren assistenten die zelf alles al hebben meegemaakt. Ik merk dat ze dit met passie op ons proberen over te brengen en dat is wat ik persoonlijk top vind bij trainers. Het is super om dagelijks met deze mensen te mogen werken aan mijn ontwikkeling.

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments