Tilbo exclusive: interview met Raymond Victoria

13
2831

Hey Raymond, je speelde bijna 200 officiële duels in het eerste van Willem II. De laatste in 2006. Voor de fans die je nooit hebben zien spelen. Hoe zou jij jezelf als speler omschrijven?
Bij Willem II speelde ik als organiserende balafpakker en ondersteunende speler die anderen beter liet functioneren.

Je liep altijd een ereronde na de wedstrijd. Waarom deed je dat?
Ik liep de ereronde altijd om het publiek te bedanken voor de steun die ze ons gaven. Ze kwamen voor ons naar het stadion en daar bedankte ik ze voor.

Welk seizoen of welke seizoenen zijn je als speler het meest bijgebleven en waarom?
De seizoenen ’98/99 en ’99/00 met het behalen en spelen van de Champions League en uiteraard het seizoen van de bekerfinale. Ik speelde om iets te bereiken en als je door Europees te spelen beloond wordt, is dat mooi. Natuurlijk is het nog mooier als je bekers wint of kampioen wordt, want het verliezen van de bekerfinale was voor mij wel erg dubbel. Ondanks dat we daardoor Europees speelden, verloren we wel de kans op een grote prijs. Het feest op De Heuvel en op het veld, maar ook zeker de momenten na de halve finale tegen Ajax blijven me toch het meeste bij.

Met wie had je de beste band in je periode bij Willem II?      
Ik had eigenlijk met veel spelers een goede band en ik heb ook nog steeds contact met veel van hen. We gaan wel eens een hapje eten maar het is niet dat ik ze wekelijks spreek.

Waar ben je het meest trots op als je terugkijkt op je carrière als voetballer?
Dat ik lang heb mogen doen wat ik leuk vond met daarbij wat promoties. Ook heb ik in vrijwel alle competities gespeeld waarin je kan spelen, namelijk de Champions League, de bekerfinale en WK-kwalificatieduels met Curaçao.

Heb je keuzes gemaakt die je bij nader inzien anders had gemaakt?
Nee, ik denk niet dat ik andere keuzes gemaakt zou hebben. Op dat moment voelde het allemaal als de juiste keuze op dat moment en daar sta ik nog steeds achter.

Na een buitenlands avontuur bij AEK Larnaca, sloot je je carriere als nog in Nederland af. Bij ADO Den Haag. Had je je carrière niet liever bij Willem II afgesloten? Is daar ooit sprake van geweest?
Ja, ik had zeker graag mijn carrière afgesloten bij Willem II, maar niet op dat moment. Er is ook nooit sprake geweest van het afsluiten van mijn carrière bij Willem II.

Ben je onze club altijd blijven volgen? En op welke manier?
Ja, ik ben Willem II zeker altijd blijven volgen. Ik heb de club gevolgd in het stadion, voor de TV en door middel van contacten met mensen binnen de club. Ik ben nadat ik gestopt ben als voetballer ook begonnen als jeugdtrainer bij Willem II.

Hoe kijk je naar de huidige ontwikkelingen rondom de club?
Ik vind het fantastisch dat Willem II weer zo in de opbouw zit. Er zijn altijd pieken en dalen in het voetbal, maar nu zijn er ook weer goede mensen bezig om stap voor stap zaken op te bouwen om stabiel te presteren.

Je speelde maar liefst 13 Europese wedstrijden voor Willem II. Wat is het recept voor een club als Willem II om wedstrijden op dat niveau te winnen? Heb je nog een gouden tip?
Het voetbal in algemene zin is wel veranderd maar in mijn ogen draait Europees voetbal vooral op ervaring. Ik zou zeggen probeer weinig kansen weg te geven want Europees worden die namelijk hard afgestraft. Verder zou ik zeggen: geniet van de ervaring en neem deze ervaringen mee naar de toekomst. Ook is het natuurlijk een belangrijke factor tegen wie je speelt.

Je bent net als Bruno Andrade en Jasper Waalkens assistent trainer van Willem Weijs. Ben je momenteel full-time actief als jeugdtrainer van Willem II onder 21?
Ik ben doordeweeks bij alle trainingen aanwezig. Ik ben overigens niet in dienst bij Willem II. Ik ben als vrijwilliger aan de club verbonden.

Zitten er spelers bij waarvan je denkt dat ze het profvoetbal kunnen halen?
Of spelers het profvoetbal halen heeft met zo veel factoren te maken dat het lastig te voorspellen is. Talent als Frenkie de Jong zie ik niet direct, maar er zijn altijd spelers die je verrassen en we hebben zeker spelers met potentie om het eerste elftal te halen.

Als je elke rol bij Willem II zou kunnen invullen, welke zou je dan kiezen?
Ik vind het lastig om een rol te noemen omdat je daar dan ook tijd in zou moeten steken die bij de rol hoort, maar in het algemeen lijkt mij de rol van assistent trainer of technisch directeur bij de club de mooiste posities. Niet dat ik dat nu zou willen overigens, maar dat lijken mij gewoon de mooiste posities binnen de club.

Raymond, erg bedankt voor je tijd en tot snel!

13 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments