Tilbo exclusive: interview met Philipp Haastrup

1
1976

Philipp Haastrup werd door Jurgen Streppel naar Willem II gehaald, speelde een jaar met Willem II in de Eredivisie en nam na het moeilijke jaar bij Willem II afscheid van het profvoetbal. Wij spraken met Philipp, die de Nederlandse taal nog altijd beheerst, over hoe het hem vergaat.

Hey Philipp. Hoe is het met je, en wat doe je tegenwoordig?
Met mij is alles goed. Ik werk nu als personeelontwikkelaar en ook ben ik voor mezelf werkzaam als sportpsycholoog. 

Hoe was Jurgen Streppel als trainer?
Ik had een mooie tijd met Jurgen Streppel als trainer. Ik vind hem persoonlijk een erg goede trainer en ook in de privésfeer is hij een erg goede kerel. 

Wat is je het meeste bijgebleven van je seizoen bij Willem II?
Ik heb iets van de supporters van Willem II meegenomen. Hoe zwaar een periode ook is je moet altijd positief blijven, dan komt het vanzelf weer goed. Dat is echt iets wat ik van de achterban van Willem II heb meegenomen en wat me bij blijft. Het is echt mooi om te zien waar de club nu staat en hoe het team nu voetbalt. 

Wat was je favoriete teamgenoot tijdens je jaar bij Willem II?
Met Robbie Haemhouts heb ik al bij Helmond Sport samen gespeeld en David Meul was mijn kamergenoot als we in hotels sliepen. Ik had niet echt een favoriete teamgenoot.

Je verliet Willem II om een maatschappelijke carrière na te jagen. Een bijzondere beslissing voor een voetballer. Waarom nam je die beslissing?
Ik had het er zwaar mee om mezelf elke dag gemotiveerd te houden. Het kostte me veel moeite om de motivatie te vinden om elke dag maar weer te trainen. Ik heb echt elk weekend genoten om voor het publiek van Willem II te voetballen, maar ik wilde niet meer elke dag trainen. Daar was ik wel klaar mee.

Echter, na Willem II ben je toch weer gaan voetballen, bij BFC Dyname. Vanwaar de keuze om toch weer te gaan voetballen?
Ik was aan mijn studie psychologie begonnen en wilde niet helemaal stoppen met voetbal. Het elke dag trainen stond me tegen, maar ik wilde wel blijven voetballen op een lager niveau. Daarom heb ik toentertijd de beslissing genomen om nog in de 5e Divisie te gaan voetballen in Duitsland. 

Heb je wat je nu in het dagelijkse leven doet, het psychologische, ook toegepast in het voetbal? Bijvoorbeeld in het moeilijke jaar dat Willem II had toen je bij ons was? 
Ik denk wel dat ik een bepaalde positie in het team had waarbij psychologie een rol speelde. Ik heb veel met het team gesproken in het veld maar ook zeker in de kleedkamer. Ik denk dus wel dat er een koppeling te vinden is tussen wat ik nu doe in mijn privé leven en mijn rol in het elftal destijds.

Volg je de Nederlandse competitie en Willem II nog?
Ik volg de Nederlands competitie nog altijd. Ik volg dan natuurlijk de clubs waar ik heb mogen voetballen met extra aandacht. Het is leuk om bij te houden welke ontwikkelingen mijn oude clubs door maken.

Leuk om van je te horen! Erg bedankt voor je tijd, en het ga je goed in de toekomst!
Bedank, het is mooi om te weten dat er nog mensen in Nederland zijn die aan mij denken!

1 Reactie
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments