Tilbo exclusive: interview met Nshimirimana

2
2340


Amoros Nshimirimana, een prachtige voetbal naam. Vandaag stellen we aan jullie voor deze snelle aanvaller uit de onder 21 van Willem II.

Je komt uit de jeugd van Utrecht. Hoe kwam je overgang van Utrecht naar Willem II tot stand?

Mijn zaakwaarnemer had geregeld dat ik op stage mocht bij Willem II. Ik mocht twee dagen mee trainen. In de selectie zaten al vier spitsen en ik zou nummer vijf zijn. Daarom werd ik eerste instantie niet aangenomen. Ik gaf niet op en vroeg aan Bastiaan Riemersma of ik nog twee dagen mocht mee trainen. Hij vind dit goed en toen heb ik ze toch weten te overtuigen. Daarna volgde de overgang. 

Typeert het jou dat je vraagt om nog een kans en nooit zal opgeven?

Jazeker, dat is wel echt hoe ik ben. Ik wil later geen spijt hebben omdat ik er niet alles aan heb gedaan. 

Je speelde één interland voor Oranje onder 15. Hoe was dat om als jonge jongen mee te  maken?    

Dat was echt heel erg tof, zeker ook omdat het een doel van mij was waar ik naartoe streefde. Het gaf aan dat ik op de goede weg was. Dan pas besef je ook waarvoor je het allemaal doet. Het was een wedstrijd tegen Duitsland dus er kwam ook nog eens heel veel publiek op af. 

Je hebt ook een Burundees paspoort. Ben je al eens benaderd door de nationale voetbalbond van Burundi om je interlands voor dat land af   te gaan afwerken? En zou je dat zien zitten?   

Ze hebben mij wel eens benaderd maar het was heel vaag. Wanneer ze echte interesse hebben dan zullen ze het vast nog een keer proberen, denk ik. Mijn eerste keus is uitkomen voor het Nederlands elftal. Zodra daar geen plek voor mij is dan zou ik zeker wel open staan om voor mijn interlands voor Burundi te gaan spelen. 

Je scoort vrij veel. Vorig seizoen maakte je vijf goals in acht wedstrijden. Hoe zou je jezelf omschrijven als speler en wat zijn je sterke kanten? Op welk gebied moet je je nog ontwikkelen? 

Ik ben een speler die gevaarlijk is in de diepte  en die een neusje voor de goal heeft. Aan de bal ben ik niet zo goed en daar kan ik zeker nog heel veel stappen in maken. 

Je komt dit seizoen uit voor de onder 21. In de staf zitten een hoop mensen met ervaring in het profvoetbal. Wat hoop je van hen te kunnen leren?

Ik hoop dat ze hun ervaringen in het profvoetbal gaan gebruiken om ons vooruit te helpen met onze dromen. Dat zijn dromen en doelen die zij al beleefd en behaald hebben. 

Veel ploeggenoten en mensen rond de club spreken van een talentvolle groep bij de onder 21. Hoe zie jij jullie team? Maken jullie kans op mee doen om de bovenste plekken?

Ik denk dat we zeker een kans maken om mee te doen om de bovenste plekken. We zijn voetballend heel erg goed en creëren ook veel kansen. We worden daar wekelijks beter in. Ik heb er vertrouwen in dat het goed komt dit jaar. 

Mike Tresor Ndayishimiye heeft net zo’n prachtige achternaam als jij. Ook hij heeft wortels in Burundi. Is hij een speler waar je extra naar kijkt omdat jullie dezelfde achtergrond hebben? 

Ja dat klopt. Niet alleen omdat we dezelfde afkomst hebben hoor, maar ook omdat hij het het afgelopen jaar zo goed deed. Verder kijk ik ook extra goed naar Vangelis Pavlidis op de spitspositie.

Hoe vind jij dat de zaken geregeld zijn in de opleiding van Willem II? 

Ik vind dat de zaken goed geregeld worden, ik heb niks om over te klagen.

Ga je als het eerste elftal speelt wel eens kijken? Wat vind je van de sfeer bij de club?

Ja, ik ga wel kijken bij het eerste. De sfeer is top in het stadion en de fans zijn heel erg meelevend. Dat vind ik mooi man.

Wat zijn je persoonlijke doelstellingen voor komend jaar? Is een contract in de wacht slepen er daar één van bijvoorbeeld? 

Ja, dat is zeker een van mijn persoonlijke doelstellingen. Ik wil heel graag een contract afdwingen dit jaar.

Dank je wel Amoros en succes dit seizoen!

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments