Tilbo exclusive: interview met Niek Vossebelt

3
1160

Hey Niek, hoe gaat het met je? Je verruilde onlangs Almere City voor Roda JC. Inmiddels heb je je eerste doelpunt voor de Koempels al gemaakt. Heeft Jurgen Streppel een belangrijke rol gespeeld in je transfer?
Met mij gaat het hartstikke goed! Ik ben inderdaad van Almere City naar Roda JC gegaan. Ik zat een beetje op een dood spoor bij Almere en was blij dat Streppel mij belde met de vraag of ik naar Roda wilde komen. Daar hoefde ik niet lang over na te denken, dus ja Streppel heeft daarin een belangrijke rol gespeeld.

Wat zijn je doelen voor komend seizoen en de toekomst?
Ik wil weer lekker aan t spelen komen. Belangrijk zijn voor het team, door goed spel en doelpunten. Ik heb een 2 jarig contract getekend. Na dit contract ben ik 30/31 jaar en ik zou graag de stap naar het buitenland nog wel eens willen maken.

In het jaar dat je naar Willem II kwam sloeg je een contract bij Zwolle af. Wat maakte dat je koos voor Willem II?
Op dat moment speelde ik met Zwolle in de Jupiler League en Willem II in de Eredivisie. Het was dus echt een stap vooruit voor mij. Maar ook vooral de club/stadion en fans spraken mij enorm aan.

Willem II degradeerde in het eerste seizoen dat je bij de club was. Dat gebeurde overigens vrij kansloos. Hoe was het om als jonge jongen te spelen in een team dat wekelijks het onderspit moest delven? Heb je daar lessen uit geleerd die je hebben geholpen in je verdere loopbaan?
Het was inderdaad een heel moeizaam seizoen, met veel buitenlandse jongens. Als ik terug kijk op dat seizoen merkte ik wel bij een aantal van die spelers dat de echte wil om te winnen ontbrak. Dat is eeuwig zonde want ik denk dat je daar een hoop mee kan compenseren. Dat heb ik de afgelopen jaren wel geleerd, als je een goed plan hebt, iedereen voert zijn taken goed uit en het hele team strijd voor die 3 punten dan kan je heel ver komen. Ook als je minder kwaliteit hebt.

Het jaar na de degradatie volgde direct promotie via de Play-offs. Wat kun je je nog herinneren van dat seizoen en het promotiefeest?
De eerste helft van de competitie was helemaal niet zo goed, we eindigden 5e of 6e. Maar na de winterstop ging het op eens lopen, we kwamen in de winningmood en gingen met vol zelf vertrouwen de play offs in. Eerst tegen Sparta waar David Meul ons destijds echt doorheen heeft gesleept. En toen de finale tegen FC Den Bosch. De heen wedstrijd was ik geschorst (0-0) maar de wedstrijd in Tilburg stond ik weer in de basis. Het was een zenuwslopende wedstrijd met een geweldige sfeer in het stadion. Gelukkig trokken wij aan het langste eind en het feest wat toen ontstond was heel mooi. Ik ben geloof ik 3 dagen dronken geweest. 3 dagen in de Clochard haha.

Na weer een jaar Eredivisie volgde opnieuw een degradatie. Dat jaar in de Jupiler League wordt door veel Willem II supporters gezien als de wederopstanding van de club. Hoe voelde dat voor de selectie? Degraderen maar zo ontzettend veel steun van de club krijgen?
Ja dat was echt fantastisch. De steun in uitwedstrijden was fenomenaal. John Beerens was toen hoofd/shirt sponsor en die is volgens mij mede verantwoordelijk voor het feit dat de klik tussen spelers en de fans top was. Hij zorgde ervoor dat Willem II weer gezien werd in de stad.

Na een heel lekker jaar volgde opnieuw promotie, ditmaal via het kampioenschap. Is dit het hoogtepunt uit je carrière tot nu toe? En wat kun je je nog herinneren van dit jaar?
Zeker, dat jaar was gewoon top! We hadden een super leuke groep. We zaten soms nog na de training 3/4 uur op de club te darten of te kaarten. En natuurlijk waren de resultaten ook top. Echt een fantastisch jaar!

Henry van Amelsfort vierde onlangs zijn jubileum bij Willem II, wat is volgens jou zijn waarde bij Willem II?
Die is heel groot. Ze hebben een mooi woord daarvoor, cultuurbewaker. Dat is Henry echt. Als je al zolang bij de club betrokken bent dan is de aandacht die Henry krijgt meer dan logisch!

Heb je een leuke anekdote uit je tijd bij Willem II?
Goh in de 4 jaar heb ik zulke mooie dingen beleefd. Teveel om op te noemen.
Maar tijdens trainingskampen of tripjes naar Mallorca zorgde Jens Podevijn altijd voor hilariteit. Kwam je in de avond terug op je kamer, lag er ineens een plant of boom in je bed. Had hij voor gezorgd.
In Mallorca had hij eens een heilig beeld die in de lobby stond in mijn bed gelegd. Dat beeld was zeker 30 kilo. Moest ik De volgende ochtend dat beeld terug brengen, die trotste Spaanse mensen boos op mij omdat het een heilig beeld was haha.

Tot slot, volg je Willem II nog intensief en had je verwacht dat de club deze stappen zou maken in relatief korte tijd?Ik volg Willem II nog zeker intensief. Ik woon nog steeds in Tilburg en heb nog geregeld contact met Jordens en Freek. We hebben uit die tijd nog steeds een app groepje met Jordens, Freek, Ricardo Ippel en Kees van Buuren. Dat de club deze stappen zou maken had ik eerlijk gezegd niet verwacht maar wel heel mooi om te zien!

3 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments