Tilbo exclusive: interview met Luca Den Heijer

2
2724
© Fotobureau Toin Damen

Luca werd geboren in Tilburg maar speelde jarenlang in Breda. Inmiddels is hij speler van Willem II onder 21 en wij spraken onder anderen met hem over Willem II, zijn doelen en zijn relatie met trainer Willem Weijs.

Luca, welkom bij de club! Je bent een echte Tilburger, hoe kwam je in Breda terecht?
Dank je wel. Als iemand vroeg wat ik later wilde worden was mijn antwoord altijd: profvoetballer. Als klein kind wist ik het al zeker. Toen ik acht jaar was speelde ik bij SC ’t Zand in de Reeshof en mocht ik op stage komen bij Willem II. Helaas draaide die stage toen niet uit op een plek in de jeugdopleiding. Na een aantal jaar ook bij de KNVB gevoetbald te hebben, werd ik gescout door NAC. Mijn droom als profvoetballer kwam weer dichterbij en ik zag het als een mooie kans om mezelf te ontwikkelen bij een BVO. Na 7 jaar bij NAC was het tijd voor een nieuwe stap en dat dit de stap zou zijn naar
Willem II, had ik nooit durven dromen.

Had je de mogelijkheid om naar andere clubs te vertrekken? En wat maakte dat je voor
Willem II hebt gekozen?

We waren wel bezig om een andere club te vinden, maar dit was best lastig in deze roerige tijd met Corona. Toen Willem II op mijn pad kwam was de keuze niet moeilijk en hoefde ik niet langer na te denken. Om als echte Tilburger voor de club te gaan spelen en je eigen stad te mogen vertegenwoordigen, dat is natuurlijk geweldig. Echt een droom die uitkomt. Het is een mooie warme club met supporters die achter hun club staan en dat geeft je als speler zeker een boost als je in het veld
staat.

Bij veel clubs word je op 20 jarige leeftijd afgeschreven als je nog geen contract hebt.
Willem II heeft aangegeven spelers op ‘latere’ leeftijd nog te willen laten rijpen. Was dit
ook een redenen om voor Willem II te kiezen?

Ik ben 20 jaar, maar heb zeker niet het gevoel dat mijn tijd als voetballer er op zit. Er zit voor mijn gevoel nog meer in en ik zal er alles aan doen om mijn doelen te gaan bereiken. Dat Willem II spelers op latere leeftijd nog wil laten rijpen, dat is een visie waarin ik mijzelf echt in kan vinden en het is voor mij natuurlijk heel mooi meegenomen dat ik door de gewijzigde koers nu nog de kans krijg om bij Willem II aan de slag te gaan. Dat vind ik geweldig en ik ga er alles aan doen om mezelf dit jaar nog meer te ontwikkelen en te laten zien wat ik in huis heb.

Hoe zou je jezelf omschrijven als speler?
Ik zie mezelf als een aanvallende back, die graag zijn snelheid gebruikt. Mijn snelheid is mijn kracht waar ik altijd veel voordeel uit heb gehaald. Ik ben een harde werker en
zet mijzelf bij de trainingen en wedstrijden altijd voor honderd procent in voor mijn team.

Je kent bij Willem II de nieuwe trainer Willem Weijs al van je periode bij NAC, wat
bevalt je aan de samenwerking met hem?

Ik merk dat ik onder Willem mezelf goed ontwikkel. Willem is een goede trainer met een duidelijke visie, waar ik mezelf goed in kan vinden. Ik heb Willem al eerder gehad als trainer en weet wat ik van hem kan verwachten. Altijd hard werken en voor de volle honderd procent gaan. Zijn open en eerlijke communicatie bevalt mij erg goed. Ik weet onder hem precies wat me te
doen staat.

Wat verwacht je van de nieuwe O-21 competitie?
De O-21 is nieuw en biedt weer nieuwe mogelijkheden. Ik verwacht dat dit een sterke competitie wordt, waarin veel talenten te zien zullen zijn. We zullen gaan spelen tegen goede tegenstanders en we zullen als team moeten laten zien wat we in huis hebben.

Wat is je persoonlijke doelstelling in de komende jaren?
Ik ga elke dag hard trainen om mezelf door te ontwikkelen. Nog meer leren dit jaar en verdere stappen maken om zo mijn doel te bereiken: de stap naar het eerste elftal!

Waar kijk je het meeste naar uit in de komende periode?
Ik kijk er naar uit dat we als team mooie wedstrijden zullen gaan spelen. Maar ook om mezelf nog beter te maken en mezelf meer te ontwikkelen en te bewijzen. Hopelijk dat we snel weer wedstrijden mogen gaan spelen, nadat we lang stil hebben gelegen door Corona. Ik kan niet wachten op een mooi seizoen.

Succes komend seizoen en we houden je in de gaten!
Dank je wel!

2 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments