Tilbo exclusive: interview met Kokkinis

10
4507
© Fotobureau Toin Damen

Eerder werd bekend dat Willem II vijf jongens heeft aangetrokken voor de nieuwe onder 21. In de komende dagen stellen wij de aanwinsten wat vragen zodat het Tilburgse publiek wat meer over ze te weten komt. Vandaag is het de beurt aan de Griek Sotirios Kokkinis die over komt van VVV Venlo.

Welkom bij de club! Je hebt met Schalke en Borussia Mönchengladbach mooie clubs op je CV staan. Je maakte zelfs je debuut voor Griekenland onder 19. Hoe komt het dat je doorbraak bij VVV is uitgebleven?  
Dank je wel voor het welkom heten. Ik denk zelf dat het niet aan mijn kwaliteiten ligt dat ik mijn doorbraak niet bij Venlo heb beleefd. Ik denk dat het meer ligt aan de speelstijl van mijn vorige club. 

Had je de mogelijkheid om naar andere clubs te vertrekken en wat maakte dat je voor Willem II hebt gekozen?
Ja, ik kon ook naar het buitenland maar ook hier in Nederland waren andere clubs geïnteresseerd, maar toen wij van Willem II hoorden was het eigenlijk al klaar en was de keuze snel gemaakt. Dat komt vooral omdat Willem II een heel mooie speelwijze heeft en bij ons in Griekenland heel positief wordt weg gezet in alle media. Toen ik gescout werd door Willem II en de club liet weten een samenwerking aan te willen gaan, was ik daar snel uit.

Hoe zou je jezelf omschrijven als speler?
Ik denk dat ik een technisch sterke en snelle buitenspeler ben die bij Willem II veel dingen kan verbeteren. Maar het is beter als ik mezelf op het veld laat zien.

Liever een goal of liever een assist?
Dat wat beter is voor de overwinning. Of het dan een goal of assist is maakt me niets uit.

Wat verwacht je bij Willem II te kunnen bereiken wat je eerder niet hebt bereikt bij je vorige clubs? 
Ik hoop dat ik er een heel mooi seizoen van kan maken en mijzelf nog meer kan ontwikkelen om een betere voetballer te worden.

Willem II heeft inmiddels veel Griekse spelers onder contract gehad. Is Willem II bekender geworden in je thuisland de laatste jaren?
Ja dat klopt, er is heel veel positieve media aandacht voor de club en Willem II is voor Griekse spelers een stap geworden richting het nationale elftal.

Je bent zelf opgeroepen voor Griekenland onder 19, hoe was dat voor je?
Het was een heel bijzonder gevoel om opgeroepen te worden voor mijn land. Ik hoop dit gevoel ooit weer mee te maken bij het Griekse nationale elftal.

Hoe hoop je dat je toekomst er uit ziet in het voetbal? 
Ik hoop dat ik in de toekomst succes heb bij Willem II heb en waarom zou ik dan niet voor langere tijd bij Willem II blijven?!

Dat was het, bedankt!
Bedankt voor het interview en ik wil de supporters heel erg bedanken voor alle positieve berichten op social media!

10 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments