Tilbo exclusive: interview met Jasper Dahlhaus

8
1937
Foto: Toin Damen ©

Jasper Dahlhaus speelde in de jeugd van Vitesse, schopte het tot Jong Vitesse en speelde jeugdinterlands voor Oranje -18 en -19. De buitenspeler kwam afgelopen seizoen naar Willem II, waar hij zich aan sloot bij de onder 21 van Willem Weijs.

Hey Jasper, welkom in Tilburg. Je was afgelopen seizoen basisspeler bij Vitesse o19 en met negen doelpunten en vier assists in achttien competitieduels kon je mooie cijfers weerleggen. Wat is de reden van je vertrek uit Arnhem? 

Mijn reden van vertrek is dat ik verwacht hier sneller kansen te krijgen en verwacht dat ik mij zelf hier bij Willem II beter kan ontwikkelen.  

Hoe kwam je transfer tot Willem II tot stand en waarom heb je voor Willem II gekozen?

Ik heb drie dagen mee getraind en gekeken hoe het hier was. Het beviel mij het heel goed en voelde dat ik hier mijzelf goed kon gaan ontwikkelen. 

Je bent jeugdinternational voor Oranje. Hoe is het om je land te kunnen vertegenwoordigen? 

Het is natuurlijk fantastisch om je land te mogen vertegenwoordigen maar ik hoop natuurlijk dat ik dat komend jaar weer kan gaan doen en dat ik nog vaker in actie mag komen voor Oranje.  

Je bent een linksbenige rechtsbuiten, hoe zou jij jezelf als voetballer omschrijven? En hoe zou je jezelf omschrijven buiten het veld?

Ik ben een linksbenige rechtsbuiten. Ik kan ook linksbuiten en op ‘10’. Ik heb een goede techniek, 1vs1 actie, een goeie trap en heb een goed inzicht. Buiten het veld ben ik een  sociale jongen. 

Je maakte je debuut al voor Willem II en je mocht mee naar Luxemburg voor de Europa League. Had je verwacht dat het zo snel deze kant op zou gaan na je overstap bij Willem II?

Dat het zo snel allemaal gaat had ik niet verwacht, wel is dit één van de redenen waarom ik naar Willem II ben gegaan. Ik verwacht hier sneller de kans te krijgen en dat is wel gebleken. Ik probeer elke training en wedstrijd alles te geven om de trainers te overtuigen van mijn kwaliteiten. 

Hoe heb je je debuut beleefd?

Mijn debuut was voor mij persoonlijk een fantastisch moment maar waar ik al die tijd hard voor heb gewerkt. Wel kijk ik er met een dubbel gevoel op terug omdat we de wedstrijd met 2-0 verloren.

Wat zijn je doelen voor dit seizoen?

Mijn doelen voor dit seizoen zijn om mij zelf zo goed mogelijk te ontwikkelen en om uiteindelijk een vaste waarde te worden voor het eerste elftal. Natuurlijk moet ik daarvoor nog eerst een paar stappen zetten maar ik ben daar elke dag mee bezig door hard te trainen.

Waarin moet je je verbeteren om de stap naar het eerste te kunnen maken?

Mijn voornamelijke verbeter punten zijn: beslissend worden voor de goal en meer diepgang in mijn spel krijgen. 

Wat waren je eerste indrukken van je teamgenoten en de staf bij de O21?

Mijn eerste indrukken waren heel goed bij de O21. Ik werd goed ontvangen en voelde mij gelijk goed. 

Je beleefde je debuut en je cirkelde rondom het eerste elftal. Toen kwam Corona. Daardoor mag je met de O21 geen wedstrijden meer spelen. Hoe is dat voor je? Zorgt dit er voor dat je kansen op speeltijd in het eerste kleiner zijn geworden? Hoe zorg je er voor dat je fit blijft en niet het perspectief verliest?

Natuurlijk wil ik zoveel mogelijk mee trainen met het eerste en zoveel mogelijk minuten maken. Ik wacht mijn kans af en als die er weer komt dan pak ik hem. We trainen met O21 heel hard in kleine groepjes dus fit blijf ik wel. Het is lastig om mij nu te bewijzen maar als dat binnenkort weer kan, zal ik het weer laten zien.

Jasper, bedankt voor het interview en alle goeds voor het restant van het seizoen!

8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments