Tilbo exclusive: interview met Dries Saddiki

4
2125

Dries Saddiki promoveerde met Fortuna Sittard in de Jupiler League alvorens hij transfervrij naar Willem II kwam. In zijn eerste seizoen kwam Saddiki tot 22 wedstrijden voor Willem II. We vroegen hem naar het kampioenschap, zijn redenen om over te stappen naar Willem II en zijn ambities voor komend seizoen.

Je promoveerde met Fortuna in de Jupiler League met Fortuna Sittard, de club die jou een leven als profvoetballer bezorgde. Hoe voelde dit voor je?
Dit was een heerlijk gevoel, vooral omdat we daarvoor een aantal slechte seizoenen hadden gedraaid. Het is inderdaad zo dat Fortuna mij het leven als profvoetballer heeft gegeven, dus het was mooi dit terug te kunnen geven.

Ondanks de promotie maakte je de overstap naar Willem II, wat waren voor jou de beweegredenen voor deze overstap?
Er kwam interesse vanuit Tilburg en ik was al een lange tijd bij Fortuna. Ik was toe aan iets nieuws en kon terecht bij een goede Eredivisie club. Willem II is een warme club en daarom heb ik deze overstap gemaakt.

Je hebt dit seizoen niet zo veel minuten gemaakt als je hoopte te maken denk ik. Ook speelde je vaak als rechtsbuiten in de minuten die je kreeg. Wat is jouw kijk op het aantal speelminuten en de positie waarop je vaak werd ingezet?
Ik heb inderdaad niet veel minuten gemaakt, maar ik ben blij met de minuten die ik wel gemaakt heb. Het was ten slotte pas mijn eerste jaar in de Eredivisie. Ik sta zeker liever op het middenveld, maar de trainer beslist waar je speelt en ik wil het team graag helpen waar mogelijk.

Kunnen we afgelopen seizoen zien als een jaar waarin jij de tijd hebt gekregen je te ontwikkelen naar het niveau van een Eredivisie speler, en wat kunnen we komend seizoen van je verwachten?
Precies, ik heb mogen wennen aan de Eredivisie en mijn plan is om in het komende seizoen belangrijk te zijn voor Willem II. Ook wil ik komend seizoen een basisplaats veroveren.

We hebben ook interviews afgenomen met mensen die achter de schermen voor de club werken. Paul Coehorst gaf bijvoorbeeld aan dat hij denkt dat hij niet veel invloed heeft op het vooruit helpen van de club. Hoe belangrijk zijn mensen als Paul en Henry voor jullie als spelersgroep?
Voor ons zijn ze heel belangrijk. Ze staan altijd voor ons klaar en daardoor kunnen wij ook goed presteren op het veld. Henry, Paul en Ilse bedankt!

Dit seizoen hebben we een mooi seizoen beleefd. Welke wedstrijden zijn jou het meest bij gebleven en waarom?
Het was inderdaad een heel mooi seizoen. De bekerfinale is de wedstrijd die mij wel het meeste is bij gebleven. Dat was een onvergetelijke dag.

Wat zou je tegen de supporters van Willem II willen zeggen?
Ik wil de supporters graag bedanken voor het afgelopen seizoen! Ik hoop dat ze dit kunnen voortzetten. Ze zijn voor ons een twaalfde man en wij als spelersgroep hebben ze elke wedstrijd hard nodig!

4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments