The Road to the Kuip: AFC komt op bezoek

16
1005
TILBURG - Willem II - Roda JC 0-0, koning Willem II stadion, 27-08-2016, voetbal, eredivisie voetbal seizoen 2016-2017. Tifosi spandoek 120 jaar Willem II. Sfeer.

Op 29 mei 2005 speelde Willem II voor de laatste keer een bekerfinale. In de Kuip werd onder toeziend oog van een kleine 20.000 meegereisde Willem II supporters met 4-0 verloren van landskampioen PSV. Daarna werd er in 2007 nog een keer de kwartfinale gehaald waarin verloren werd met 0-2 van Ajax. Vervolgens kende de bekercampagne van Willem II diverse grote decepties. Naast de nederlagen tegen de amateurs van Delta Sport, Harkemase Boys en Excelsior ’31 was ook de uitschakeling in 2009 tegen Nac een pijnlijke. In de 65e minuut kwam Willem II via Grégoire op een 2-0 voorsprong, maar deze werd in laatste 20 minuten weggeven en in blessuretijd werd er met 2-3 verloren.

Gelukkig is de negatieve reeks de laatste jaren doorbroken. In het seizoen 2015-2016 gingen de Tricolores in de 1/8e finale pas in de verlenging onderuit in de Kuip na een rode kaart en een dubieuze penalty. In de reguliere speeltijd kreeg Willem II via Zvikovic diverse grote kansen op een bekerstunt. In het seizoen 2016-2017 lootte Willem II een uitwedstrijd tegen Ajax. Niet de kansloze nederlaag (5-0) zal de voetballiefhebber bij zijn gebleven, maar vooral het debuut van de grote talenten De Ligt, De Jong en Nouri in deze wedstrijd.

Vorig seizoen reikten de Tricolores na een mooie bekerreeks met thuiswedstrijden tegen o.a. Heerenveen, RKC en Roda JC tot de halve finale. Daarin werd in een steenkoude Kuip met 3-0 verloren van Feyenoord.

De halve finale van vorig seizoen heeft het bekergevoel in Tilburg teruggebracht. Dit seizoen zat het uitvak bij de overwinning in en tegen Volendam ramvol, en ook bij de thuiswedstrijd tegen de amateurs van Spakenburg (5-0) zaten er bijna 9.000 supporters in het Koning Willem II Stadion. Ook in de 1/8e finale tegen AFC zal het stadion redelijk gevuld zijn. Inmiddels zijn er 7.100 kaarten verkocht.

Zorg dat je er bij bent, en schreeuw Willem II naar de kwartfinale. Met een gunstige loting ligt de weg naar de (halve) finale open. Maar dat is alleen haalbaar als we ondanks de slechte thuisresultaten weer als één blok achter Willem II gaan staan!

WIJ ZIJN WILLEM II!

Kaarten te koop (5 euro kids / 10 euro volwassenen) via www.besteljekaartje.nl en de kassa’s zijn op de wedstrijddag geopend vanaf 17.00 uur

nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
roemir
Lid
roemir

Moet zijn Donnis A (schrijffoutje), verdacht van werkweigering tijdens Willem II-ado. Als hij weer als een dooie duels ingaat meteen wisselen. Das de boodschap.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Stuk duidelijker op naar de volgende ronde!

roemir
Lid
roemir

Als deserteur Dennis A weer officieel verdachte is van dit zeer strafbare gedrag hoop ik dat hij binnen een kwartier wordt gewisseld. En dan de rest op 100% scherp want wat sta je voor lul als je deze ronde niet overleeft

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Leg ff uit aub!wat bedoel met deserteur,wie is Dennis A..en wat bedoel je met verdachte?Met laatste ben eens als je geen ronde verder komt sta je voor schut!

Opa Henk
Lid
Opa Henk

Hoop dat onze trainer bij deze wedstrijd wel wakker is! Als er spelers bij zijn die geen inzet tonen dan meteen wisselen en niet net als vrijdag wachten tot de 77 ste minuut als het al te laat is!

Zekur
Lid
Zekur

Als we gewoon deze 2 laatste wedstrijdjes winnen, wat toch niet onrealistisch is, dan sluiten we 2018 helemaal niet gek af als Willem II zijnde. En dan in januari heerlijk thuis tegen Nac beginnen.

Rene
Gast
Rene

Maar dan heb je het over het aantal punten in vergelijking met vorige jaren. Het voetbal is echter al maanden kut (sinds NAC-uit) en bovendien had je met deze selectie minstens 9 punten meer moeten hebben dan je nu hebt. O, en verder is het wel onrealistisch dat we de laatste twee wedstrijdjes winnen. Emmen lijkt mij momenteel een stuk sterker dan Willem II…

Zekur
Lid
Zekur

Misschien wordt deze selectie al heel lang overschat en is het linkerrijtje eigenlijk een utopie. Willem II is gewoon niet beter dan vorige jaren. Haye en Chrivella en Rienstra waren misschien wel van een hoger niveau dan wat er nu staat. Dus die extra 9 punten, tja, we blijven Willem II…

Snorro
Lid
Snorro

Az was ook sterker. Uiteindelijk gaat het erom dat je ze gewoon het spel laat maken en 2 a 3 keer toeslaat in de omschakeling. Daarvoor hebben we de spelers.

ut Reijenaarke
Lid

Jammer, deze laatste 2 wedstrijdjes AFC en Emmen, moeten gewoon te doen zijn, maar dat gebeurd niet, ja misschien met AFC, maar die zijn echt getergd om te winnen, en over Emmen zullen we het maar niet hebben, die verliest WII jammerlijk gewoon.
Ondanks alles wens ik WII fijne Feestdagen en hopelijk een goed opstartende 2019 en meer succes.

dn Baaierd
Lid

Uit de afgelopen wedstrijden Heereveen en Ado thuis en nog Emmen uit had je minimaal 7 punten moeten pakken om een grote slag te slaan. Deze zouden ook te doen moeten zijn maar nee hoor, en ik ben ook bang dat dit er 0 of mischien nog maar 1 word tegen Emmen. Het spel is de laatste weken zeer bedroevend met misschien wel het diepte punt tegen de graafschap uit.

ETAHRWB
Gast
ETAHRWB

Zeer belangrijke week dit!!

We are staying up!!

Forza Willem II
Lid
Forza Willem II

Staan we voor joker? Of zaterdag in de koker?

Rene
Gast
Rene

Vinden jullie het heel gek als ik zeg dat ik een beetje bang ben dat we deze nog best eens zouden kunnen verlizen?

Robby
Lid
Robby

Nee hoor denk het zelf namelijk ook.