Terugblik op een goed seizoen op supportersgebied: foto’s en filmpjes

7
3519
ROTTERDAM, 05-05-2019 Stadium de Kuip, Season 2018 / 2019 Dutch Cup Final for the KNVB beker. fans in the stands of the stadium during the game Willem II - Ajax. Final score 0-4. (foto: (c) Toin Damen)

Inderdaad, het seizoen is als een nachtkaars uitgegaan. Maar op supportersgebied mogen we, met uiteraard ruimte voor verbetering, trots zijn. Nieuwe songs, volle uitvakken, saamhorigheid tussen verschillende sfeergroepen: we hebben Willem II op supportersgebied goed vertegenwoordigd afgelopen seizoen. Tijd voor een terugblik.

Voorbereiding

Zoals gezegd verenigden verschillende supportersgeledingen met 1 doel: de onderlinge verbondenheid en sfeer vergroten. Dat begon al in de voorbereiding op het seizoen. De eerste training werd drukbezocht en ook tijdens de oefenwedstrijden stonden er duizenden supporters langs de lijn.

In de voorbereiding kregen Fran Sol en zijn vrouw goed nieuws: ze waren in verwachting van een zoon. Honderden berichten van supporters werden gebundeld en samen met wat cadeautjes na de wedstrijd tegen Sparta in Oisterwijk aan de spits overhandigd.

Flagday

Willem II speelde de eerste wedstrijd van het seizoen in eigen huis tegen VVV Venlo. Qua resultaat niet best, maar wat wel super was: een nieuwe traditie. De jaarlijkse flagday van onze vrienden uit Bristol werd overgenomen en dus trapten honderden supporters het seizoen af bij Café de Kok. De pui werd volgehangen met vlaggen die verschillende supporters meenamen. Dit leverde mooie beelden op.

Groningen away

Ondanks de zomervakantie en de verre reis op vrijdagavond, stapten ruim 300 supporters in de auto of bus om naar Groningen af te reizen. Willem II won dankzij onder andere een prachtig doelpunt van Daniël Crowley. Ook werd het supporterslied ‘niet de beste, wel de gekste’ in dit uitvak voor het eerst ten gehore gebracht.

Heracles thuis: galavoorstelling

Heracles thuis wonnen we met 5-0. Het vertrouwen is groot in Tilburg. ‘Niet de beste, maar wel de gekste’ werd nu ook vanaf de KingSide massaal gezongen.

PSV away

Voor PSV verzamelden honderden supporters op het Olympiaplein. Er werd een biertje gedronken om vervolgens in een autostoet naar Eindhoven te rijden. Een minicorteo door Eindhoven volgde. Onlangs de kansloze nederlaag was het uitvak sfeervol en ging ‘Sjalalala 0 1 3’ voor het eerst door het uitvak.

Terugkeer Jordens Peters

Op 17 september keerde clubicoon Jordens Peters terug op de velden. Na een kraakbeenkwetsuur bestond de kans dat Jordens nooit meer zou voetballen. Maar Jordens is een vechter, een doorzetter. En dus kwamen er zo’n duizend supporters naar SC ‘t Zand om El Capit4no zijn terugkeer bij de beloften te zien maken.

Sittard away

Sittard away was ram uitverkocht en werd een van de meest sfeervolle uitwedstrijden van het seizoen. Jong en oud maakten er samen een fantastische dag van.

Volendam away

Op een doordeweekse dag mochten we voor de beker naar Volendam. Vrij vervoer, dus lekker de dijk op. Supporters dronken een biertje, liepen naar het stadion en maakten er een sfeervolle avond van. De interactie met Willem II supporters die op het thuisvak zaten, was mooi om te zien.

De Graafschap away

Ook de Graafschap uit waren we massaal aanwezig. Uitverkocht uitvak, zondagochtend lekker de auto in en een mooie corteo door Doetinchem. Twee clubs met een fanatieke aanhang en op sfeergebied werd het dus een mooie middag. Helaas verloren we de wedstrijd, maar naast het veld werd gewonnen.

Feyenoord thuis

Een gelijkspel en daar waren we tevreden mee. ‘Sjalalala’ ging goed over en weer van de KingSide naar Vak E en F.

15 jaar Tilburg Tifosi

Tilburg Tifosi bestaat 15 jaar en dus werd en groots uitgepakt tegen Feyenoord. Tevens werd er een gave video opgenomen waar ook spelers als Sol en Llonch aan deelnamen. Mooi om de verbondenheid tussen sommige spelers en de supporters te zien.

Nac away

Tsja, het seizoen van NAC kennen we inmiddels. Ook de onderlinge frustraties daar kregen we mee. Want: veel supporters hadden inmiddels een hekel gekregen aan hun zelf gecreëerde carnavals/wij-drinken-het-meeste-bier-vibe. Supporters brachten een nachtelijk bezoekje in aanloop naar de derby en die was, als we de reacties uit Breda mogen geloven, best treffend.

Ook de laatste training werd massaal bezocht. Dit ging gepaard met een hoop vuurwerk. Zoals het hoort bij een laatste training. Helaas kondigde de KNVB iets later aan dat ze voortaan ook vuurwerk op laatste trainingen hard gaan aanpakken met boetes en stadionverboden. Waar gaat het heen…

Gelukkig werd het tijdens deze training nog gedoogd.

De wedstrijd werd helaas niet waar we op hoopten. Een 2-2 resultaat. Sfeer was prima aan onze kant, maar niet spectaculair.

Ajax uit

Volgens mij kunnen we het beste doorverwijzen naar het verslag van de Kruikenzeiker. Gemeente en Politie Amsterdam lieten onder bewindvoering van Femke Halsema een wanprestatie zien. Desondanks een uitverkocht uitvak en mooie beelden op weg naar het station.

Het werd niet de dag waarop we hoopten, laten we maar zeggen.

Zwolle away

Wederom uitverkocht uitvak en de sfeer zat er goed in. Er werd een nieuwe song ingezet en van 30 minuten voor de wedstrijd tot 30 minuten na de wedstrijd ging het uitvak goed tekeer. Mag ook wel met een 2-3 overwinning.

AZ away

Vitesse thuis slaan we ook over. Qua sfeer een van de minste thuiswedstrijden van dit seizoen. Misschien wel de allerminste. Het enige wat bij is gebleven: de stop criminaliseren van supporters actie.

En dus schakelen we snel over naar AZ uit. Een goed gevuld en tevens sfeervol vak en uitoverwinning. Dat levert mooie beelden op.

AFC thuis

In de beker mochten we het eind december opnemen tegen AFC. Zo’n 8.000 supporters zaten op de tribune en in de tweede helft nam een groep fanatieke supporters plaats op de Goolse zijde. Dat leverde mooie plaatjes op.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

? KingSide dependance? ? #WILafc

Een bericht gedeeld door Willem II Tilburg (@willemii) op

 

Emmen uit

Daags voor kerst reisden we af naar het hoge noorden met een uitverkocht uitvak. Er was wat frictie tussen de technische staf en een aantal spelers (vier spelers werden geschorst) maar daar was in het uitvak geen sprake van. Een sfeervol vak. Op de terugweg werd nog een feestje in de stromende regen op een gure parkeerplaats langs de snelweg met de spelersgroep georganiseerd. Prima tripje.

Derbyday

Toch wel een van dé hoogtepunten van dit seizoen. Om 07:00 uur ‘s ochtends verzamelden honderden supporters bij de Willem II passage in de Spoorzone. Vanuit daar liepen ze massaal naar Café de Kok voor een gigantische pre-party. Ook de sfeer in het stadion was fantastisch. We wonnen dan ook met 2-0. Heerlijke derbyday! Check de recap maar eens met daarin het nummer ‘Voor Niemand Bang’, dat dit seizoen het lijflied werd, verwerkt. 

Snel door januari en februari

Na de derby mochten we naar Enschede voor de beker. Het uitvak was vol, we wonnen, maar op het gebied van sfeer was dit bij lange na niet ons beste uitvak. Hierna volgde Utrecht uit, winst en prima sfeer. Vervolgens verloren we in eigen huis van Groningen (dat een goed uitvak bij had) en verloren we een week later met een uitverkocht uitvak in Venlo. Ook de jaarlijkse Awayday verloren we met een uitverkocht uitvak bij Vitesse.

AZ thuis

AZ thuis werd er weer een nieuw nummer geïntroduceerd. Deze ging lekker en zullen we nog veel vaker gaan horen.

Halve finale beker

Dit was toch wel dé wedstrijd voor zover dit seizoen. We hadden kans op een bekerfinale en dus pakten we uit. ‘s Middags was het al gigantisch druk in de stad en werden de spelers toegejuicht. Dit leverde heerlijke beelden op. Ook tijdens de wedstrijd straalden we op de tribune onoverwinnelijkheid uit. Dit resulteerde in winst na strafschoppen en een prachtige pitch invasion.


Spelersbus massaal onthaalt in centrum Tilburg voor aanvang halve finale KNVB-beker!

Vogelvlucht door maart

In maart verloren we tijdens carnaval in Heerenveen. Door carnaval reisden maar weinig supporters af. De graafschap wonnen we in eigen huis met 3-2. De Graafschap had een sfeervol uitvak mee met mooie tifo, mag gezegd worden.

Vervolgens winnen we in de Kuip met 2-3. Heerlijk. Het uitvak, dat weer tot de nok gevuld was, ontplofte bij het eindsignaal. Mooie beelden.

Vervolgens wonnen we ook thuis van Fortuna dat ook een goed uitvak bij had.

Heracles away

Heracles away is qua sfeer misschien wel de beste uitwedstrijd dit seizoen. De hele wedstrijd domineerden 500 kruiken op een doordeweekse dag het stadion. Een weergaloze Isak zorgde ervoor dat we met een 3-4 overwinning terug naar Tilburg konden rijden.


Laatste fase van de competitie

Het slot van de competitie komt in zicht. We verliezen in eigen huis van Ajax. Hoewel Ajax op het veld de sterkste was, leverde het een prachtige strijd op de tribunes op. Qua sfeer waren we aan elkaar gewaagd.

Vervolgens werd er thuis van Zwolle gewonnen en liet de ploeg voor een uitverkocht uitvak in Kralingen tijdens Pasen dure punten liggen.

In eigen huis werd kansloos van PSV verloren. We zaten zowel op het veld als op de tribune al met onze koppen in de Kuip.

Bekerfinale

We weten allemaal hoe dit is afgelopen. Maar wat mogen we trots zijn. Op een finaledag die door supporters is georganiseerd, een prachtige tifosi actie en ruim 18.000 Willem II supporters in de kuip. Een dag van tevoren werd de spelersbus massaal uitgezwaaid en ook dat leverde prachtige beelden op.


Seizoen eindigt zonder play-offs in Den Haag

De bekerfinale heeft zijn tol geëist en helaas verliezen we thuis tegen FC Emmen. Vervolgens spelen we uit in Den Haag. Qua sfeer een uitvak om trots op te zijn. Totdat de wedstrijd gespeeld was, ging het hard in het uitvak. Veel Hagenezen op de hoofdtribune keken constant naar het uitvak, maakten er filmpjes van en het uitvak ging steeds harder.

Conclusie

Op het gebied van sfeer en beleving kunnen we trots zijn. Nieuwe songs, volle uitvakken, onderlinge verbondenheid, dikke feestjes rondom wedstrijden, een bekerfinale.

We hebben Nederland laten zien waar we als kleine club groot in kunnen zijn. Maar uiteraard is er nog genoeg ruimte voor verbetering.

Iedereen een hele fijne zomer en geniet ervan.

Koop allemaal je seizoenskaart als de verkoop start, trommel vrienden op om dit ook te doen, laat je Willem II shirts in het straatbeeld zien deze zomer en tot de eerste training.

Vanaf dat moment gaan we er alles aan doen om er komend seizoen een nog gaver, grootser en sfeervoller seizoen van te maken.

Wij zijn Willem II!

SF013.

7 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments