Terugblik AwayDay 2018

3
1833

Vorig weekend was het dan eindelijk zo ver. De jaarlijkse AWAYDAY, ditmaal naar Twente. Nadat Erwin netjes is opgestapt en de sponsoren weer vertrouwen kregen konden de bussen gevuld worden. Een mooi aantal van 1000 Willem II-ers maakte de reis naar Enschede om te kijken of Willem II een vervolg kon geven aan de prachtige 5-0 overwinning op PSV een week eerder. Voor vertrek kregen we nog een lekker worstenbroodje van Lokaal Tilburg die daarmee de stemmen van de supporters proberen te winnen. Na het eten van dit broodje vertrok iedereen vol goede zin richting de Grolsch veste.

Bij de opkomst werden onder het mom van ‘no pyro, no party’ een aantal fakkels ontstoken. Mede door de fanatieke meegereisde supporters waren die vlammen ook op het veld terug te zien. Willem II was de bovenliggende partij en kwam terecht op voorsprong door een doelpunt van Kostas ‘ouzo’ Tsimikas. Geheel tegen de verhouding in kwamen de Tukkers vlak voor rust uit een vrije trap langszij.De tweede helft was het niet anders. Het volle uitvak voorzag het gehele stadion van een heerlijke voetbalsfeer en Willem II bleef de bovenliggende partij. Weinig verrassend was dan ook de 1-2 van onze topscorer Fran Sol. Een verdiende overwinning leek eraan te komen maar in de slotfase werd het, wederom tegen de verhoudingen in, 2-2.

Ondanks de misschien wat zure uitslag mogen we met zijn allen terugkijken op een fantastische editie van de AWAYDAY. De ban van nederlagen werd gebroken en we hebben wederom aan Nederland kunnen zien hoe mooi onze club is en hoe mooi wij als supporters. Het was net als de voorgaande jaren weer een groot feest. Vanuit Stichting KingZine willen we jullie dan ook bedanken voor de steun en het enthousiasme!

Foto’s: De Kruikenzeiker:

Foto’s: Facebook Willem II