Swinkels: ‘Virgil moest weg, omdat ik er stond. Was Willem II niet blij mee haha’

0
540
Arjan Swinkels in het seizoen 2011-2012

Arjan Swinkels weet nog niet waar zijn sportieve toekomst ligt na een seizoen van uitersten. De cultheld uit Moergestel won met KV Mechelen de Belgische beker en dwong promotie naar de Jupiler Pro League af, maar moet nog afwachten of de club ook mág promoveren.

KV Mechelen werd in het recente verleden verdacht van matchfixing en hangt nog een rechtszaak boven het hoofd. Het contract van Swinkels loopt bovendien af. “Ik ben aan het onderhandelen over een nieuw contract”, vertelt hij aan VTBL. “Ik heb het goed naar mijn zin, het is een fantastisch jaar is geweest en ik zou graag willen blijven.”

De 34-jarige centrale verdediger geniet telkens weer van de sfeer in het Achter de Kazerne-stadion. “Als wij naar buiten gaan voor de warming-up, 45 minuten voor de wedstrijd, zitten er al vijf-, zesduizend man in het stadion. In heel veel stadions in Nederland komt iedereen de laatste vijf minuten binnenstromen. Dat is een klein verschilletje met Nederland.”

In de Eredivisie maakte Swinkels naam als clubicoon van Willem II, waar hij een doorbraak van de jonge Virgil van Dijk in de weg stond, vertelt hij met een knipoog. “Virgil kreeg volgens mij geen contract, omdat ik daar in het centrum stond. Ik geloof dat Willem II daar achteraf niet zo heel blij mee was.”
Bron (incl. videofragment): Voetbalprimeur.nl