Sven van Beek: ‘Ik had best willen blijven’

50
3284
Fotoburo Toin Damen ©

Hoewel van Beek vorig seizoen slechts een paar maanden actief was voor Willem II, koestert de verdediger warme herinneringen aan zijn tijd in Tilburg. Waarom speelt hij nu dan bij SC Heerenveen, zondag de tegenstander van de Tricolores? Het Brabants Dagblad ging met Sven in gesprek.

Hij voetbalde een halfjaar in Tilburg, maar maakte zegge en schrijve precies één keer mee hoe sfeervol het kan zijn in het Koning Willem II Stadion. “En dat was ook nog maar een halve ervaring”, lacht Sven van Beek. In een periode waarin er door de coronamaatregelen geen fans in de stadions mochten zijn, gingen de poorten eind april toch een keer (deels) op

“Thuis tegen RKC, 1-0 winst”, weet de verdediger nog. “Er zaten volgens mij niet meer dan 2000 mensen, maar toen was het al een gekkenhuis. Toen merkte ik al écht goed wat voor belangrijke rol de supporters van Willem II spelen. Moet je nagaan hoe dat in een vol stadion geweest zou zijn…” Alsof de duvel ermee speelt: uitgerekend dit weekend (als zijn oude club op bezoek gaat bij zijn nieuwe werkgever) zijn er wederom geen supporters welkom.

Nadat zijn contract bij Feyenoord deze zomer afliep, was er interesse vanuit onder meer Polen, Israël en de Tweede Bundesliga. Het werd uiteindelijk Friesland. Maar was een langer verblijf bij Willem II geen optie? Van Beek kiest zijn woorden zorgvuldig. “Nou… Als het alleen aan mij had gelegen, had ik best willen blijven.” Dat is er dus niet van gekomen. “We hadden afgesproken dat we met elkaar in gesprek zouden gaan, maar vanuit de club is er nooit meer rechtstreeks contact opgenomen met mij. Of dat raar is? Ik had wel gehoopt en verwacht dat we in gesprek zouden gaan. Maar zo is het niet gelopen, jammer, het is niet anders.”

Daarover zegt technisch directeur Joris Mathijsen overigens: “We hebben wel degelijk gepraat met het kamp-Van Beek, maar moesten ook wachten, omdat we nog een nieuwe trainer zochten. Uiteindelijk hebben beide partijen voor een andere optie gekozen.”

Het hele interview is hier te lezen.

50 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments