Home » Supporters » SCW

SCW

Het supporters collectief Willem II heeft als doel om naar zowel Willem II als naar de supporters toe een duidelijk gezicht te hebben met een duidelijke achterban. In de structuur van Willem II hebben de supporters 4 plaatsen in de clubraad. Deze plaatsen worden ingevuld door twee afgevaardigde van de supportersclub en twee afgevaardigde van Stichting KingZine. Het bestuur van KingZine en het bestuur van de supportersclub Willem II wijzen deze mensen aan. De achterban is echter groter dan alleen deze twee groeperingen en het is dan ook van belang om een zo breed en duidelijk mogelijke achterban te creëren.

Het supporterscollectief bestaat op dit moment uit afvaardigingen van de Supportersclub, KingZine, Tilburg Tifosi en Vak E. Deze samenstelling is echter niet statisch. Mochten groeperingen zich willen aansluiten dan zijn zij van harte welkom. Wel moet het gaan om groeperingen die herkenbaar zijn en erkend willen worden. Het collectief voedt de vier clubraadleden met alle informatie die zij nodig hebben om goed beslagen ten ijs te komen tijdens de clubraad vergaderingen en duidelijk de stem van de achterban te kunnen laten horen. Vanuit het supporterscollectief zijn er diverse ‘klankbordgroepen’ opgericht zoals de klankbordgroep marketing en communicatie en de klankbordgroep busreizen.

Voor Willem II moet het duidelijk worden met welke supporters zij praten. Per onderwerp kunnen dat verschillende mensen zijn, maar de basis ligt altijd bij het collectief en de clubraadleden. Zo kan er voor Willem II geen onduidelijkheid meer ontstaan en is het duidelijk dat er namens de supporters wordt gesproken.

Mocht jij deel willen uitmaken van het SCW, heb je vragen of opmerkingen laat dit dan weten via bestuur@tilbo.com