Succesploeg blijft grotendeels intact

24
3696
Foto: Toin Damen ©

Tot 1 september wordt er niet gevoetbald in de Eredivisie, maar achter de schermen gebeurt er genoeg. De eerste zomertransfers zijn inmiddels al afgerond. Welke clubs worden geconfronteerd met een leegloop? Wat zijn de pijnpunten in selecties? VI Pro maakte een overzicht waarin ze alle achttien Eredivisie-clubs behandelen.

Wanneer je inzoomt op de selectie van Willem II zie je dat de succesploeg en technische staf grotendeels intact blijft. De selectie is reeds met vier nieuwe spelers aangevuld, terwijl de kern gewoon overeind blijft. Het aantal aflopende contracten is te overzien. De succesformatie lijkt daardoor niet volledig uit elkaar te vallen. De druk om de uitblinkers van het seizoen te verkopen is beperkt, voor zover er voor hen überhaupt interesse is op de markt die voorlopig tot rust zal komen.

Willem II is normaal gesproken een van de weinige clubs in de Eredivisie die geen transferwinsten nodig hebben om een sluitende begroting te draaien. Veel concurrenten tekenen toch vaak een paar miljoen in, aangezien de spelersmarkt de afgelopen jaren alleen maar groeide en talenten uit Nederland massaal werden opgekocht.

Bron: VI

Ben je benieuwd naar het hele artikel? Je leest het hier.

24 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments