UPDATE: Streppel maakt vertrek naar Heerenveen dinsdag bekend

42
3522

Update 7:45: (Bron: AD) Streppel maakt vertrek naar Heerenveen dinsdag bekend

UPDATE 17:30: Heerenveen geeft nu ook zelf aan in gesprek te zijn met Streppel, maar nog geen akkoord bereikt te hebben: http://www.foxsports.nl/nieuws/artikel/912764/heerenveen-gesprek-met-streppel

UPDATE 12:45: Leeuwarder Courant weet te melden dat er een akkoord zou zijn: https://www.lc.nl/sport/Jurgen-Streppel-gedreven-en-zeer-ambitieus-21192791.html

Bron: FC Update
De kans wordt steeds groter dat Jurgen Streppel zich komende zomer als nieuwe trainer meldt in het Abe Lenstra Stadion. SC Heerenveen komt steeds dichter in de buurt van een akkoord met de huidige coach van Willem II. Streppel moet de afzwaaiende Foppe de Haan komende zomer opvolgen in Friesland.

Heerenveen en Streppel zijn nog één gesprek verwijderd van een overeenkomst, zo meldt De Telegraaf. De Friezen moeten er daarna nog uit zien te komen met Willem II, waar de oefenmeester nog tot medio 2017 onder contract staat. Dit betekent dat er een afkoopsom betaald moet worden voor de coach.

Streppel wist Willem II terug te brengen naar de Eredivisie en werd vorig seizoen als promovendus keurig negende. Momenteel staat hij met de Tricolores op plaats vijftien in de competitie. Streppel schermde eerder met belangstelling van Groningen, dat Ernest Faber vorige week presenteerde.

Bij Heerenveen was ook voormalig PEC Zwolle-coach Art Langeler, momenteel hoofd jeugdopleiding bij PSV, in beeld om De Haan op te volgen. De Friezen ontsloegen Dwight Lodeweges eerder dit seizoen vanwege de magere prestaties.

Dilemma:
Is de chemie tussen Streppel, spelersgroep en supporters uitgewerkt? Gaat het Streppel lukken om boven de streep te blijven? Moet Willem II er alles aan doen om Streppel te behouden voor de club?

42 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments