Streppel: ‘ Moeilijkste wedstrijd tot nu toe’

15
2744

De vierde competitiewedstrijd van Willem II is voor trainer Jurgen Streppel meteen een sleutelduel. Met het oog op de ranglijst dan. “Als we vrijdag winnen van NEC dan hebben we qua punten een prima start, maar als we verliezen is de start dramatisch. Dat is het moeilijke van voetbal.”

De eredivisiestart van Willem II was een pittige met wedstrijden tegen Vitesse, Ajax en AZ. Met twee punten is Jurgen Streppel niet ontevreden. “We zijn volwassener geworden. Het is stabiel, er worden weinig stomme fouten gemaakt”, is de voorlopige tussenbalans van de oefenmeester.

Moeilijkste tot nu toe
Toch waarschuwt hij zijn ploeg. De wedstrijd tegen NEC van vrijdag mag op papier een makkelijke zijn, in werkelijkheid noemt hij het ‘de moeilijkste tot nu toe’. “NEC is echt een ander verhaal, een hele stugge ploeg. Het is niet zo makkelijk als iedereen denkt, deze wordt echt moeilijker dan de afgelopen drie duels.”

“Er komt een andere druk bij kijken”, vervolgt Streppel. “We hebben een nieuw elftal, de vier voorin zijn ook allemaal nieuw. Dat komt wel goed, maar ze zijn nog niet op elkaar ingespeeld. Het is wel zo dat als we winnen we qua punten een prima start hebben, verliezen we dan is de start dramatisch. Dat is het moeilijke van het voetbal.”

Andersen
Willem II kan tegen NEC aanwinst Lucas Andersen al binnen de lijnen brengen. Er wordt nu nog driftig gezocht naar een spits. “We zijn druk bezig, laten we hopen dat er wat gebeurt”, zegt Streppel.

De trainer kan spoedig ook weer beschikken over de van blessureleed herstelde Robbie Haemhouts. De middenvelder maakte afgelopen maandag zijn rentree in het tweede elftal. “Alsof hij nooit weg is geweest. Robbie is heel belangrijk. Daar zijn we echt blij mee.”

Bron: Omroep Brabant

15 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
View all comments